Reklama

Reklama

Le Locataire diabolique

  • USA The Devilish Tenant
Krátkometrážní / Fantasy / Komedie
Francie, 1909, 6 min

Obsahy(1)

Nájemník se stěhuje do svého nového bytu. Má sebou pouze jeden kufr, ze kterého postupně vybaluje nábytek, obrazy, klavír, zrdcadlo a nakonec i celou rodinu. Brzy mu ovčem dojdou peníze na nájemné, což se nelíbí panu domácímu, tak vytáhne svůj kouzelný kufr, všecko zase sbalí zpět a prchá oknem. (jonyyy)

Recenze (36)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Co se dá všechno přinést v malém kufru? Tak především ubrus, stůl a židle, svícny, ale hlavně velký kufr. V něm už pak může být několik zrcadel, obrazů, skříní, klavír a v neposlední řadě čtyři osoby. Nábytek se přistaví ke stěně, obrazy se nahází na zeď a už se dá bydlet. V případě ukončení pobytu je vše možné sbalit do jedné minuty, z metrového kufru vyndat čtyřmetrový žebřík a jako správný gentleman odejít oknem. Díky za návod. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Nový nájemník si přináší do domu pouze kufřík. Z něho postupně ovšem vytahuje několik skříní, stůl, obrazy a nakonec i celou rodinu. Když už nemá na zaplacení nájemného, situace se odvíjí zcela opačně a dotyčný prchá. Další ručně obarvený snímek s výbornými triky. Předměty jsou skládací papírové a snímek je docela veselý. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tvorba Georgesa Mélièsa (a nielen jeho) z obdodbia prvopočiatkov kinematografie, kedy nikto nemal šajnu do akých rozmerov toto umenie o sto rokov dozreje, je na dnešné pomery ťažko amatérska. Toto nieje výtka, toto je fakt. Ale v porovnaní s dnešným amatérskym filmom nebola Georgova fantázia a kreativita absolútne ničím ovplyvnená. Čistá hlava plná tvorčieho elánu a nápadov, ako využiť prostinké technické dispozície (statická kamera, piano background) dáva vzniknúť filmom, na ktorých sa aj o 4(!) generácie neskôr ľudia bavia (a bez nejakej sílenej nostalgie). ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Sťahovanie, odsťahovanie a šikovná pomsta nenásytnému prenajímateľovi za 6 minút. To všetko vo filme sto rokov starom. Je ešte nejaká námietka o zdĺhavosti filmov nemej éry? ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Méliés opět nezklamal... Kolorovaný a neskonale vtipný filmeček, který mě, upřimně řečeno, dost odrovnal..:-) No prostě ďábelský nájemník.... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Skvělá práce s vizuálním klamem. Filmy se v počátcích své éry soustředily pochopitelně především na možnost zobrazit trikově něco, co v reálu není možné, příběh byl vedlejší. Tudíž každý podobný nápad musel mít úspěch. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Barevné, vtipné, nápadité. A jako bonus návod pro neplatiče nájemného: pořiďte si Mélièsův kufr, značně urychlí stěhování. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilá groteska, pěkně barevně provedená. Trikově zase o krůček dál. Nevíte, kde by se takový kufr dal sehnat? :-) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Melies a groteska. Idem skontrolovať kufre, či som z nich po dovolenke nezabudol niečo vybaliť. Jeden z najkúzelnejších Meliesových filmíkov. A Ikea ide machrovať, ako prakticky sa dá u nich nakúpiť a odviezť nábytok. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem se minulý týden stěhoval, zatraceně bych ocenil podobný kufřík, jakým disponuje hlavní hrdina. Já měl 40 krabic jen s knížkama, takže za takový vynález bych vraždil. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Od autora Cesty na Mesiac by som očakával trochu viac než len dielo, kde zas tými jeho akože kúzlami vykladá a naspäť nakladá veci z a do čarovných dební po väčšinu času. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Celých šest minut jsem se válel smíchy. Melies byl fakt machr. Filmečku navíc na atraktivitě dodává i velice zdařilé kolorování. ()

Reklama

Reklama