Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující práce v luxusním hotelu - to je vysněná budoucnost, kterou si hýčká Saliya (Kostja Ullmann) už od dětství. Pak ale jako teenager začne ztrácet zrak, až nakonec vidí jen mlhavé světlo a matné obrysy. Svět vidí jako by na něj koukal skrze tlusté mléčné sklo. Zdá se, že jeho životní sen je v naprostých troskách. Saliya i přes svůj handicap postupně získává větší sebevědomí, vrací se do normální školy a nakonec se dokonce odváží poslat přihlášku na stáž do pětihvězdičkového hotelu. Díky důkladné přípravě, pozitivnímu přístupu a hlavně s podporou velkého blafování uspěje a místo získá. Jen nikomu nepřizná, že vlastně tak trochu skoro vůbec nevidí. Odhalí jej až jeho nový přítel a kolega Max (Jacob Matschenz), který mu pak pomáhá, aby se vypořádal i s těmi nejobtížnějšími situacemi a úkoly, které provoz velkého a špičkového hotelu přináší. Saliya se po nocích učí nazpaměť všechny trasy, počty schodů, prostírání stolů. Vtlouká si do hlavy tvary předmětů, rozmístění věcí na baru, na pokojích pro hosty... V jeho případě opravdu platí, že je nakonec schopen dělat svou práci poslepu. Během své praxe v hotelu si i přes svou zrakovou vadu všimne Laury (Anna Maria Mühe), bláznivě se do ní zamiluje a vypadá to, že kromě zraku navíc ztratí i srdce a bohužel i rozum. Jeho blamáž začne dostávat praskliny a hrozí, že nakonec neuspěje ani v lásce a ani v hotelu... Naštěstí nejen film, ale i skutečný život mívá rád šťastné konce. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (193)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Příjemně naivní slaďárna, jež má do komedie tak daleko, jako český reprezentační výběr na MS v Rusku v roce 2018. Určitým plusem filmuje jednoduchý fakt, že i Němci dokáží vyprodukovat něco, co má hlavu a patu. Na stranu druhou se film drží v nepříjemně zevšednělých kolejích, které jsou následující: 1) Hlavní hrdina se zamiluje. 2) Hlavní hrdina je nešťastně zamilován. 3) Hlavnímu hrdinovi je láska opětována. Kdyby film skončil třebas tragickým skokem ze schodů, bylo by mi to rozhodně příjemnější. 70% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vynikající Německá Drama/Komedie, která mi je z oboru, tím pádem pro mne velmi za srdce chytlavé. Téměř slepý sympatický mladík celý život sní o tom pracovat v Hotelu, jenže kvůli oční vadě je všude odmítnut, tedy jediná šance se dostat na stáž je všem své postižení zatajit. Hlavní hrdina musí projít čtyřmi zkoušky ( Recepcí, restaurací, barem a kuchyňí) celé se to odehrává v 5* hvězdičkovém hotelu, tedy koho zajímá Gastronomie bude se rochnit v bahně. Dojde řada i na vtipné situace, dramatické momenty, trošku romantiky a nechybí i hajzl ve vedení, který dokáže atmosféru pěkně znepříjemnit. Skvělý, kouzelný film, který mi je hodně blízký, sám jsem si prošel všemi stanicemi, tedy nemůžu jinak než za 5*. 85% ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Film, který Vám musí sednout a musíte přistoupit na to, že se budete smát, plakat, dojímat i rozčilovat, ale stejně budete mít příjemný pocit, že jste viděli výborný film. Souhlasím s názorem, že herecké osazenstvo je nesmírně sympatické a hlavní záporák von Bulow přesvědčivý. Anna Maria Snaživá má neskutečně modré oči, kdyby je Saliya mohl vidět, zbláznil by se do ní ještě víc. ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Romanticka komedie, ktera se ale uspesne vyvarovala lecjakemu klise a az na poslednich cca 30 minut bych nemel, co vytknout (trochu prehnany uplny konec a i "drogova" linie mi do toho vubec nesedela.. ale tak treba to tak bylo i v te skutecnosti, podle ktere to je inspirovano), ale i tak je to velmi povedene s dobrym humorem. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

True-based romantický príbeh, v šatoch s nálepkou „komédia“ (aj keď daný príbeh by som ani zďaleka nenazval komédiou). Príbeh Saliya Kahawatte, s ktorým súcitím, má slúžiť predovšetkým inšpiráciou pre ľudí, ktorý sa pevne držia svojich snov a sú odhodlaný s vytrvalým úsilím dosiahnuť svoje ciele. (Veľká úcta im!) Na druhej strane však zo samotného filmu mám trošku zmiešané pocity. Neviem, že „čo všetko sa stalo tak, ako je to zachytené“ a čo je iba „plus od scenáru a režiséra“. Niektoré časti príbehu „filmového Kajawatteho“ mi prídu, a ospravedlňujem sa za výraz, „zjednodušené“. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Romantická komedie Rande naslepo byla natočena podle skutečného životního příběhu, kterou ve své knize vtipně popsal sám Saliya Kahawatte. (Zdroj: Cinemart)
  • Natáčelo se v Berlíně, Moosburgu an der Isar, v hotelu Bayerischer Hof v Mnichově a ve Westendu v Mnichově. (BMW12)

Reklama

Reklama