Reklama

Reklama

Večírek

(festivalový název)
Trailer 2

Obsahy(1)

Janet (Kristin Scott Thomas) byla právě jmenována ministryní stínové vlády - vyvrcholení její politické kariéry. Ona a její manžel Bill (Timothy Spall) to plánují oslavit s několika blízkými přáteli. Hosté dorazí do jejich domova v Londýně. Večírek nabere nečekaný obrat k horšímu, když Bill najednou učiní dvě náhlá odhalení, která šokují všechny přítomné. Láska, přátelství, politické smýšlení a vůbec celý způsob života jsou nyní zpochybňovány. (Adela.K)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (31)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Malý, komorní večírek se zvrhne v průšvih velkých proporcí a je radost to sledovat. Hosté před sebou skrývají tajemství, která se postupně rozkrývají a málokdo má dobrou náladu a právě frustrace a její ventilování tvoří solidní humorné momenty. I vážnější poloha filmu sluší a prezentuje nám zajímavé postavy, kdy každý charakter je odlišný a každý nabízí něco, čím zaujme a tak vám bude jedno, koho zrovna sledujete, bavit vás bude každý, za což vděčíme nejen scénáři ale také prvotřídním hercům. The Party je příjemným malým snímkem, kterých není nikdy dost. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Hutné drama odehrávající se na malém prostoru jednoho bytu, které je navíc koncipováno jako divadelní hra. Přesně takto by se dal v pár slovech shrnout film The Party, z něhož jsem měl téměř po celou stopáž velmi dobrý pocit. Režisér Sally Potter zde totiž velmi bravurně balancuje na hraně čistého dramatu a lehkých komediálních prvků. Filmu také rovněž velmi pomáhá černobílé spektrum, do něhož je zahalen. Jen škoda několika hluchých a prázdných scén, které výsledný dojem z filmu lehce srážejí. Až na tento drobný detail se tedy jedná o velmi povedenou dramatickou "konverzačku", která Vám při zhlédnutí uteče jak voda. Skvělá práce! „No money is clean. It all comes through the system and into your pockets. Your grubby little pockets!“ ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Velice velice jednoduchý příběh o osudu jedné skupinky lidí, která má mezi sebou jisté kontroverzní vztahy a všechny tyto pletky vedou k onomu dramatickému rozuzlení. Malý příběh na malém prostoru v malé stopáži s velkými hvězdami stříbrného plátna neurazí ani nijak zvlášť nešokuje. Chválím černobílý vizuál a hlavně herecké výkony. Nejvíce mě tu zaujala asi Patrcia Clarkson. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Přirovnání ke Carnage není vůbec od věci, ačkoliv Polanski by z tématu nejspíš dokázal vytáhnout víc. I tak jsem se ale u téhle vztahové sociální konverzačky bavil výborně i díky báječnému obsazení, kterému vévodil splašený Cillian Murphy. Jen jsem příliš nechápal ten černobílý formát. Ale to nebylo nic, co by výrazněji vadilo. Závěrečná třešnička na dortu jen podtrhla celkový velmi dobrý dojem. 80% ()

Haniss 

všechny recenze uživatele

Vyborny komorni autorsky snimek, perfektne napsany, skvele zahrany vybornymi herci a s genialnim soundtrackem. Velice prijemne prekvapeni, zvlast kdyz se clovek zcela neobeznamen nicim krome nazvu filmu vyda po praci na odpoledni promitani do jednoho z nejstarsich kin v Anglii - londynskeho Phoenix cinema v East Finchley. Zase jeden z dukazu jak pro vyborny film neni treba hromady penez, kdyz jste schopni napsat perfektni scenar a sezenete ansambl hercu, ze kterych cisi jak si ten scenar kazdou vetou uzivaji. Skryty klenot! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Londýně a trvalo pouhých 14 dní. (Adela.K)

Reklama

Reklama