Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kumail je stand-up komik, příležitostný řidič Uberu a největší fanoušek Akt X. Emily studuje psychologii, má skvělý smysl pro humor a rozhodně se teď nechce vázat. Alespoň do chvíle, než vyrazí na večer stand-up komiků. Duchapřítomný Kumail Emily okamžitě padne do oka, a i když oba tvrdí opak, brzy je jasné, že nepůjde jen o záležitost na jednu noc. Nadějně se rozvíjející vztah ale naruší záhadná nemoc, která Emily uvrhne do umělého spánku. Teprve v nemocnici se potkává Kumail s jejími svéráznými rodiči, kteří se přes počáteční nedůvěru s Kumailem postupně sbližují, což generuje řadu zábavných situací. (Aerofilms)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (297)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Milý film, který mě sice nechytl za srdce tolik, jak bych (v rámci romantiky) čekala, ale možná právě jeho autenticita a prostý styl se špetkou toho humoru v podání hlavní postavy je na něm to lákavé a osvěžující. Žádné obří citové výlevy a velké dojáky, prostě jen příběh o sblížení dvou lidí z odlišných kultur, přičemž právě to, že je hlavní postava muslim, je v dnešní době obzvlášť aktuální, a řekla bych, že především z tohoto důvodu stojí film za pozornost. Jen víc takových podnětů, které dají napovědět, že opravdu nemůžeme všechny vyznavače islámu házet do jednoho pytle! Oceňuji i to, že celý film je podle skutečného příběhu a že hlavní roli hraje sám ten chlápek, kterého je to příběh (scénář si očividně napsali sami s manželkou). Jeho styl humoru má něco do sebe a je skvělé, že si právě i z toho, že muslimové jsou všichni často zaměňováni s teroristy, dokáže udělat legraci. ~(3,9)~ ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Takové romantické drama, kdy zpočátku je film romantický, ale následně se mění v drama. Kumail Nanjiani je jako hlavní hrdina fajn, je to takovej milej chlapík, který nechce zklamat svou rodinu, ale zároveň chce být s ženou, kterou miluje. Bylo hezké i seznamování se s rodiči Emily. A napětí až do poslední minuty, jak to vlastně dopadne. Na konci jsem byl mile překvapen, že se jedná o film natočený podle skutečného života Kumaila a Emily. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Co s tím, když v melodramatu hrají ústřední pár dva herci, kteří mne vůbec nijak neoslovují a nevzbuzují žádné emoce? Respektive pozitivní emoce? Nefunguje tam žádná chemie. Nevadí mi to, že on je Pakistánec a ona bílá Američanka, ale to, že on je necharismatický pokrytec a ona uječená emancipovaná hysterka. Zřejmě nový trend aktivistických romantických dramat, kdy jsou obsazováni herci, kteří mají vypadat co nejobyčejněji...nejreálněji...nebo jen špatný casting... Celkově jsem té filmové imitaci reality neuvěřil... A to se mi normálně indie komedie (z festivalu Sundance) líbí... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V Pěkně blbě nehledejte romantickou komedii, až na jeden nekorektní fór o 11. září a několik úsměvných momentů vyznívají pokusy o humor jalově - minimálně s ohledem na prostředí stand-upových komiků, ve kterém se Kumail pohybuje a pracuje. Jako melodrama, které chce dojímat a manipulovat s vašimi city, ale funguje překvapivě dobře. Pouhé tři hvězdičky jdou na vrub obsazení. Chemie mezi ústřední dvojicí je mizivá, ale zdaleka nejde jen o vzájemnou interakci. Oběma jednoduše schází charisma na to, aby strhli diváckou pozornost na svou stranu a utáhli hlavní role v příslušném žánru. Kumail zkrátka není Hugh Grant nebo Colin Firth a Zoe Kazan není Meg Ryan. A ještě jeden postřeh. Spíš než indie snímek ze Sundance festivalu mi tenhle kousek připomíná produkci hollywoodských studií. Dohazované nevěsty vypadají jako portfolio pákinstánské modelingové agentury a potenciální konflikty a bariéry jsou přehlíženy a retušovány. Ono vzbouřit se zavedeným pořádkům, jako jsou domlouvané sňatky, je jedna věc, přiznat se rodičům ke ztrátě náboženské víry a přechodu na pozice agnostika či dokonce ateisty je v konzervativním prostředí pákinstánského pojetí islámu věc nesrovnatelně vážnější a stěží představitelná. Tady by jediným možným důsledkem bylo okamžité a naprosté vyobcování z rodiny a komunity, kdy je dobré připomenout, že (velko)rodina a komunita má v islámské společnosti klíčový význam, který individualistický a racionálně založený Západ obvykle nedoceňuje a nezohledňuje. Celkový dojem: 65 %. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se moc těšila. Má to skvělé hodnocení, většině mých přátel se film moc líbil, takže jsem si ho včera před spaním ráda pustila. Film je to hezký, ze začátku je to krásně romantické, potom smutné a nakonec nijaké. Druhou polovinu filmu jsem se nudila, není tam nic zajímavé, nic z čeho bych si řekla, že to je skvělý film. Velmi mě pak překvapil konec, kde jsem zjistila, že se jedná o pravdivý příběh Kumaila, takže to je za mě velké plus, ale jinak jsem malinko zklamaná. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Pridanie reálnych fotiek Kumaila a Emily do záverečných titulkov vznikol z podnetu herečky Leslie Mann po videní časti filmu. (lebarbo)
  • Vo filme sa niekoľkokrát spomína, že je Kumail fanúšikom seriálu Akty X (1993). V reálnom živote sa v roku 2016 v jednej epizóde skutočne objavil. (lebarbo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno