foto

Kumail Nanjiani

  • nar. 21.2.1978 (40 let)
    Karachi, Pákistán
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kumail Nanjiani je kritiky uznávaný herec, scenárista a komik, možná nejznámější pro svou roli Dineshe v ceněném komediálním seriálu HBO Silicon Valley, který v roce 2016 získal cenu televizních kritiků za nejlepší komediální seriál, dvě ceny Emmy a Zlatý glóbus a posbíral rovněž několik dalších nominací na ceny Emmy a Zlaté glóby.

Rovněž se objevil v komedii Warner Bros. Pěstní souboj a namluvil také jednoho z ninja válečníků ve filmu Lego Ninjago, také v produkci studia Warner Bros. Nanjianiho četné komediální role zahrnují Zásnuby na dobu neurčitou v produkci Judda Apatowa, Sex Tape a To byl zítra flám 2. Také jsme ho na plátně viděli ve filmu Ahoj, jsem Doris, Mike a Dave sháněj holku a Centrální inteligence.

Nanjiani je také televizní scenárista, výkonný producent a spolumoderátor pořadu Comedy Central Kolaps s Jonahem a Kumailem spolu s Jonahem Rayem. Hrál rovněž v Portlandia stanice IFC, Franklin & Bash stanice TNT, v parodii na reality show Žhavá láska a Michal a Michal mají trable na Comedy Central, kde zastával rovněž roli kmenového scenáristy.

Rovněž se objevil v epizodní roli nových Akta-X na stanici FOX a rovněž ve Zpátky do školy, Uvnitř Amy Schumer a Opilá historie a dalších. Jeho komediální speciál z roku 2013 Kumail Nanjiani: Beta samec se dostal na několik Best of seznamů ve Vulture, Village Voice a The AV Club a byl zvolen jako jedno z pěti nejlepších stand-up alb roku týdeníkem Entertainment Weekly. Nanjiani také moderuje dva podcasty Domácí děti a Akta Akta-X.

(Aerofilms)

Herecká filmografie

Filmy

2018 Duck Butter
2017 Fist Fight
LEGO® Ninjago® film
Pěkně blbě
2016 Centrální inteligence
Mike i Dave sháněj holku
The Late Bloomer
2015 Hell & Back
Hello, My Name Is Doris
Loaded
2014 Sex Tape
Žhavá láska II.
Žhavá láska III.
2013 Dítko z pekla
Králové léta
Manželství na kšeft (TV film)
Milo
Timms Valley (TV film)
2012 Zásnuby na dobu neurčitou
2011 Mash Up (TV film)
2010 Pod jednou střechou

TV seriály

2018 Silicon Valley (TV seriál)
Facial Recognition (S05E05)
Tech Evangelist (S05E04)
Chief Operating Officer (S05E03)
další epizody (5)
2017 Silicon Valley (TV seriál)
Server Error (S04E10)
Hooli-Con (S04E09)
The Keenan Vortex (S04E08)
další epizody (10)
2016 Harmonquest (TV seriál)
Zviřátka (TV seriál)
Dogs (S01E04)
Silicon Valley (TV seriál)
Výkyv (S03E10)
Denní aktivní uživatelé (S03E09)
Převod podílu (S03E08)
další epizody (10)
Čas na dobrodružství (TV seriál)
Crossover (S07E23)
Akta X (TV seriál)
Setkání s příšerodlakem (S10E03)
2015 Hunt the Truth (TV seriál)
Silicon Valley (TV seriál)
Dva dny Kondora (S02E10)
Rozhodčí řízení (S02E09)
Hackeři (S02E08)
další epizody (10)
Čas na dobrodružství (TV seriál)
You Forgot Your Floaties (S06E38)
Hoots (S06E36)
2014 Major Lazer (TV seriál)
Math Bites (TV seriál)
Silicon Valley (TV seriál)
Možnosti optimálního výkonu (S01E08)
Test v praxi (S01E07)
Externí konzultant (S01E06)
další epizody (8)
Čas na dobrodružství (TV seriál)
Is That You? (S06E19)
Wake Up (S06E01)
2013 Ghost Ghirls (TV seriál)
Newsreaders (TV seriál)
Viceprezident(ka) (TV seriál)
Volby (S02E01)
2012 TripTank (TV seriál)
Žhavá láska (TV seriál)
Čas na dobrodružství (TV seriál)
Jake the Dog (S05E02)
Finn the Human (S05E01)
2011 Franklin a Bash (TV seriál)
Portlandia (TV seriál)
Mayor is Missing (S01E04)
Pravidla milostného provozu (TV seriál)
2010 Oškliví Američané (TV seriál)
2006 CollegeHumor Originals (TV seriál)

Dokumentární

2017 Funny: The Documentary
2014 Misery Loves Comedy

TV pořady

2018 Hilarity for Charity (TV pořad)
Oscar 2018 (TV pořad)
The 24th Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
2017 69. Emmy Awards (TV pořad)
2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 HuffPost Live Conversations (TV pořad)
Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)
This Is Not Happening (TV pořad)
2011 Talking Dead (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
Green Room with Paul Provenza, The (TV pořad)
New York Stand-Up Show (TV pořad)
2009 Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
RuPaul's Drag Race (TV pořad)
2005 Attack of the Show! (TV pořad)
The Colbert Report (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 Pěkně blbě
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace