foto

Kumail Nanjiani

  • nar. Karachi, Pákistán
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kumail Nanjiani je kritiky uznávaný herec, scenárista a komik, možná nejznámější pro svou roli Dineshe v ceněném komediálním seriálu HBO Silicon Valley, který v roce 2016 získal cenu televizních kritiků za nejlepší komediální seriál, dvě ceny Emmy a Zlatý glóbus a posbíral rovněž několik dalších nominací na ceny Emmy a Zlaté glóby.

Rovněž se objevil v komedii Warner Bros. Pěstní souboj a namluvil také jednoho z ninja válečníků ve filmu Lego Ninjago, také v produkci studia Warner Bros. Nanjianiho četné komediální role zahrnují Zásnuby na dobu neurčitou v produkci Judda Apatowa, Sex Tape a To byl zítra flám 2. Také jsme ho na plátně viděli ve filmu Ahoj, jsem Doris, Mike a Dave sháněj holku a Centrální inteligence.

Nanjiani je také televizní scenárista, výkonný producent a spolumoderátor pořadu Comedy Central Kolaps s Jonahem a Kumailem spolu s Jonahem Rayem. Hrál rovněž v Portlandia stanice IFC, Franklin & Bash stanice TNT, v parodii na reality show Žhavá láska a Michal a Michal mají trable na Comedy Central, kde zastával rovněž roli kmenového scenáristy.

Rovněž se objevil v epizodní roli nových Akta-X na stanici FOX a rovněž ve Zpátky do školy, Uvnitř Amy Schumer a Opilá historie a dalších. Jeho komediální speciál z roku 2013 Kumail Nanjiani: Beta samec se dostal na několik Best of seznamů ve Vulture, Village Voice a The AV Club a byl zvolen jako jedno z pěti nejlepších stand-up alb roku týdeníkem Entertainment Weekly. Nanjiani také moderuje dva podcasty Domácí děti a Akta Akta-X.

(Aerofilms)

Herecká filmografie

Filmy

2017 Fist Fight
LEGO® Ninjago® film
Pěkně blbě
2016 Mike i Dave sháněj holku
The Late Bloomer
2015 Hell & Back
Hello, My Name Is Doris
Loaded
2014 Sex Tape
Žhavá láska II.
Žhavá láska III.
2013 Dítko z pekla
Králové léta
Manželství na kšeft (TV film)
Milo
Timms Valley (TV film)
2012 Zásnuby na dobu neurčitou
2011 Mash Up (TV film)
2010 Pod jednou střechou

TV seriály

2017 Silicon Valley (TV seriál)
Server Error (S04E10)
Hooli-Con (S04E09)
The Keenan Vortex (S04E08)
další epizody (10)
2016 Harmonquest (TV seriál)
Zviřátka (TV seriál)
Dogs (S01E04)
Silicon Valley (TV seriál)
The Uptick (S03E10)
Daily Active Users (S03E09)
Bachman's Earning's Over-Ride (S03E08)
další epizody (10)
Akta X (TV seriál)
Setkání s příšerodlakem (S10E03)
2015 Hunt the Truth (TV seriál)
Silicon Valley (TV seriál)
Změna strategie (S02E01)
2014 Major Lazer (TV seriál)
Math Bites (TV seriál)
Silicon Valley (TV seriál)
Test v praxi (S01E07)
Střet zájmů (S01E05)
Produkt pro širokou veřejnost (S01E01)
2013 Ghost Ghirls (TV seriál)
Newsreaders (TV seriál)
2012 TripTank (TV seriál)
Viceprezident(ka) (TV seriál)
Žhavá láska (TV seriál)
2011 Franklin a Bash (TV seriál)
Portlandia (TV seriál)
Pravidla milostného provozu (TV seriál)
2010 Čas na dobrodružství (TV seriál)
Oškliví Američané (TV seriál)
2006 CollegeHumor Originals (TV seriál)

Dokumentární

2014 Misery Loves Comedy

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 HuffPost Live Conversations (TV pořad)
Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
2013 This Is Not Happening (TV pořad)
2011 Talking Dead (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
Green Room with Paul Provenza, The (TV pořad)
New York Stand-Up Show (TV pořad)
2009 Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
2005 Attack of the Show! (TV pořad)
The Colbert Report (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 Pěkně blbě

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace