Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kumail je stand-up komik, příležitostný řidič Uberu a největší fanoušek Akt X. Emily studuje psychologii, má skvělý smysl pro humor a rozhodně se teď nechce vázat. Alespoň do chvíle, než vyrazí na večer stand-up komiků. Duchapřítomný Kumail Emily okamžitě padne do oka, a i když oba tvrdí opak, brzy je jasné, že nepůjde jen o záležitost na jednu noc. Nadějně se rozvíjející vztah ale naruší záhadná nemoc, která Emily uvrhne do umělého spánku. Teprve v nemocnici se potkává Kumail s jejími svéráznými rodiči, kteří se přes počáteční nedůvěru s Kumailem postupně sbližují, což generuje řadu zábavných situací. (Aerofilms)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (297)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Poutavý, "klišoidně" nezkalený a přitom hřejivě lidský příběh o lásce, stand-upu a síle lidského ducha. The Big Sick sice ze začátku zní a vypadá jako další romantická záležitost, kterých je v dnešní době všude plno, nicméně opak je pravdou. Snímek je totiž citlivou a v rámci filmových možností i realistickou podívanou, což ve výsledku v divákovi zanechá silný dojem toho, že něco takového se může stát komukoli z nás. Byl jsem vážně překvapen, že se zde sešla kombinace inteligentního humoru, skvěle vypointovaného scénáře a skvělých herců. Je vážně velmi příjemné se jednou za čas odreagovat u filmu, z něhož s z každého záběru sálá upřímná lidskost a porozumění. Jen škoda té dlouhé stopáže, která "nabídne" pár hluchých scén. Až na tento drobný detail jsem s filmem The Big Sick velmi spokojen, pročež ho mohu s klidným svědomím vřele doporučit. „Okay, that's a common misconception. Yelling anything at a comedian is considered heckling. Heckling doesn't have to be negative.“ ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Nadšené ohlasy ze Sundance hlásaly, že tu máme pomalu komedii roku, avšak zázrak se nekoná - Pěkně blbě je úplně standardní nezávislá romantická komedie, jakých existují desítky až stovky. Dokonce je i jen průměrně vtipná. Od ostatních se však odlišuje pákistánskou tématikou a roztomilým způsobem vzniku, což se jí dá rozhodně připsat k dobru, stejně jako ne úplně obvyklé motivy matčina odstřihnutí syna od rodiny pro nedodržování kulturních tradic, vtipů o muslimských teroristech a možné metaforické interpretace o smrtelných následcích lži mezi dvěma partnery. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný horkosladký film. Osobne by som si možno prial, keby bol film o niečo vtipný a nespadol do pasce, keď sa dočkáme nejakých tých klišé, no myslím si, že má veľmi dobrého hlavného hrdinu, má vynikajúce nápady a dobrý zmysel pre humor. Dokonca sa mi aj páči vzťah našich dvoch hlavných hrdinov (Kumaila a Emily) a keď nastúpia jej zdravotné problémy, tak urobí všetko preto, aby jej pomohol, a aby bola v poriadku. Plus nestráca svoj optimizmus a hovorí, že doktori predsa vedia čo robia a spravia maximum preto, aby ju zachránili a bola v poriadku. To sa mi páči. Plus aj rodičia oboch hrdinov sú zaujímaví. Obe strany z iných dôvodov, no povedzme, že každá strana má svoje problémy, ktoré sa tu budú riešiť. A niekedy je treba dokázať, že veci sa môžu zmeniť a dokážu ich spojiť absolútne nečakané momentky. Ako je napríklad vlastné dieťa v kóme, alebo fakt, že syn sa nechce stať správnym moslimom. To sú vynikajúce momentky. Myslím si, že keby bol film menej horký počas strednej časti a mal by stále ten správny zmysel pre humor a na konci by sme neskočili do klišé, že je hlavný hrdina natoľko frustrovaný a mimo, že všetko čo môže pohnojí a veci pôjdu pre neho dole, tak by som tento film skutočne obdivoval. Chýbal mu len kúsok k tomu. Ale to rozhodne neznamená, že ide o zlý film. Naopak. Podobne ako filmy "The Edge Of Seventeen" a "Me & Earl & The Dying Girl" ide o veľmi príjemný film s dobrými momentkami a skvelým humorom. Len si myslím, že to občas mohli trošku ešte dotiahnuť. Hodnotenie: B+ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ďalšie politicky korektné dielko, ktoré chce prilákať na dávno vyvrátené teórie, že multi kulti je super a nie každý moslim je terorista. Aj preto sa tento film asi ocitne na výplatnej listine homoakademikov a bude do nebies chválený. Ono nebol celkom zlý, má svoje vtipné miesta, ale celkový dojem fádnosti u mňa prevyšuje. Navyše ten pakoš vôbec nevie hrať. Ale aspoň sme sa naučili, že Pakistan je jeden z najväčších vývozcov bavlny a betónu na svete. Doteraz som mal za to, že je v popredí len v ekonomickej migrácii. ()

Rohy212 

všechny recenze uživatele

Semi-autobiografická lovestory amerického komika Kumaila Nanjianiho je spletencem žánrů, motivů a kvalit. I když v popředí stojí jeho romance s Emily (Zoe Kazanová), nejupřímnější komedie vychází z okamžiků, kdy se řeší Kumailův etnický původ a tradice. Neočekávejte ale záchvaty smíchu, Pěkně blbě totiž zakládá hlavně na humoru, který vychází z toho, že se postavy dostaly do trapné situace a teď ji mlčky, s tupým výrazem řeší. Ve své podstatě je to takový Master of None ve filmu, jen možná ještě o něco realističtější, ale zároveň možná až příliš natahovaný. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Vo filme sa niekoľkokrát spomína, že je Kumail fanúšikom seriálu Akty X (1993). V reálnom živote sa v roku 2016 v jednej epizóde skutočne objavil. (lebarbo)
  • Pridanie reálnych fotiek Kumaila a Emily do záverečných titulkov vznikol z podnetu herečky Leslie Mann po videní časti filmu. (lebarbo)
  • Hádka medzi Emily (Zoe Kazan) a Kumailom, po tom čo Emily objavila fotky žien, sa naozaj nestala. Skutočná Emily sa ale nechala počuť, že, to že ju Kumail nechcel predstaviť rodine vyvolávalo v ich vzťahu napätie. (lebarbo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno