Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kumail je stand-up komik, příležitostný řidič Uberu a největší fanoušek Akt X. Emily studuje psychologii, má skvělý smysl pro humor a rozhodně se teď nechce vázat. Alespoň do chvíle, než vyrazí na večer stand-up komiků. Duchapřítomný Kumail Emily okamžitě padne do oka, a i když oba tvrdí opak, brzy je jasné, že nepůjde jen o záležitost na jednu noc. Nadějně se rozvíjející vztah ale naruší záhadná nemoc, která Emily uvrhne do umělého spánku. Teprve v nemocnici se potkává Kumail s jejími svéráznými rodiči, kteří se přes počáteční nedůvěru s Kumailem postupně sbližují, což generuje řadu zábavných situací. (Aerofilms)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (296)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie zlé. Na jednej strane kopec miest kedy to malo blízko k piatim hviezdam, ale na strane druhej mi to často pripadalo ako priemerný romantický film. Hlášky nie vždy padli na úrodnú pôdu a aj herecky mi to extra nesadlo. Ale uznávam, že príbeh lásky Kumaila a Emily je vskutku netradičný. 3,5* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Koukalo se na to celkem příjemně a herci byli fajn, ale takových filmů se najde dvanáct do tuctu a onu přidanou hodnotu jsem tady neobjevil. Prostředí stand-up komiků mi totiž nic moc neříká a druhý pilíř, totiž kulturní třenice, na mě působily až příliš decentně. Sice chápu, že se jedná vlastně o biografii a proto se tvůrci nemohli co se gagů týče moc odvázat, ale trochu odvážnější být mohli. 60% ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Není to komedie, ale melodrama s občasným problesknutím humoru. Je mile a vtipně natočené, dialogy jsou přirozené, jako se málokdy vidí. Všechny postavy snímku jsou sympatické, jen prezentují odlišné postoje, což by ale člověk měl přijmout, protože všichni svět nevidíme stejně. Různé úhly pohledu představují odlišnou kulturu a výchovu, odlišné zvyky i tradice, ale v žádném případě to nejsou tradice a zvyky odsouzeníhodné. Jsou jen prostě jiné. Když rodina trvá na tom, aby si syn vzal výhradně pákistánskou dívku, tak má své důvody, které sice v naší společnosti neplatí, ale není důvod je za to odsuzovat. Když jsou američtí rodiče zaražení pákistánským nápadníkem dcery, tak se jejich obavy dají pochopit. Všichni prezentují své postoje jasně, srozumitelně, ale jak se nakonec ukáže, ne bigotně. Jediná nepříjemná osoba je náhodný návštěvník klubu, kterého ale dokonale setře matka dívky a zároveň si při tom uvědomí i něco o sobě. Je to moc milý film, hlavní dvojice je příjemně obyčejná a přitom roztomilá. Proč dávám jen průměr? Ten film je fajn, ale neohromuje. /27. 7. 2017/ ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Jak mi většinou nabídka hlasovacího lístku v Karlových varech přijde málo detailní, zároven mě ochraňuje od dilematu, které mám často tady, a to: je to na 3 nebo 4 * ? Úvod je svižný, vtipný a se správnou chemií mezi protagonisty. Nicméně pak tedy nastane fáze koma, a ta je imho delší, než by snímku slušelo. Sice v něm přijdou asi ty nejvtipnější momenty, ale je mezi nimi větší množství sentimentální vaty. 75 % ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Měla jsem velká, přehnaná očekávání. Zde na CSFD k dnešnímu datu 82%. Navíc opravdu vtipné trailery. Od zahajovacího filmu 52. festivalu Karl.Vary jsem čekala velké potěšení a duchapřítomnou zábavnost. Pak přišlo zklamání. Kinosál, v němž jsem seděla já, se zasmál snad dvakrát. Já ani jednou. Spíše než komedie mi to přišlo jako romantický filmeček, sladkobolné melodrama, originální spíše jen tím, že muž má pákistánské předky. Bylo zajímavé vidět, jak žijí a jak uvažují pákistánští rodiče trvale žijící v USA, vidět vzdáleně jejich kulturu, dívat se na námluvy předem smluvených manželství. Ale to byla jen vedlejší linie. Zbytek mi přišel - až na malé chvilky- málo výrazný. Celkem nuda. Na to, co se kolem toho nadělalo povyku, slabé. Nemůžu dát ani ne dvě hvězdy, protože ty jsem dala filmům, které mně sedly více a protože tohle měla být podle recenzí fakt jako pecka. - Navíc herec Kumail se pořád šklebí, jako by zadržoval smích, dokonce i v situacích, kdy si myslí, že mu umírá milenka. Moc dobrý herecký výkon podle mého nepředvedl. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Keď si Kumail pochutnáva v aute na hamburgeri, dostane SMSku, v ktorej sa píše, že o 20 minút vystupuje. V správe si je možné všimnúť, že bola odoslaná pred dňom. (lebarbo)
  • Pridanie reálnych fotiek Kumaila a Emily do záverečných titulkov vznikol z podnetu herečky Leslie Mann po videní časti filmu. (lebarbo)
  • Hádka medzi Emily (Zoe Kazan) a Kumailom, po tom čo Emily objavila fotky žien, sa naozaj nestala. Skutočná Emily sa ale nechala počuť, že, to že ju Kumail nechcel predstaviť rodine vyvolávalo v ich vzťahu napätie. (lebarbo)

Reklama

Reklama