Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kumail je stand-up komik, příležitostný řidič Uberu a největší fanoušek Akt X. Emily studuje psychologii, má skvělý smysl pro humor a rozhodně se teď nechce vázat. Alespoň do chvíle, než vyrazí na večer stand-up komiků. Duchapřítomný Kumail Emily okamžitě padne do oka, a i když oba tvrdí opak, brzy je jasné, že nepůjde jen o záležitost na jednu noc. Nadějně se rozvíjející vztah ale naruší záhadná nemoc, která Emily uvrhne do umělého spánku. Teprve v nemocnici se potkává Kumail s jejími svéráznými rodiči, kteří se přes počáteční nedůvěru s Kumailem postupně sbližují, což generuje řadu zábavných situací. (Aerofilms)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (297)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Poutavý, "klišoidně" nezkalený a přitom hřejivě lidský příběh o lásce, stand-upu a síle lidského ducha. The Big Sick sice ze začátku zní a vypadá jako další romantická záležitost, kterých je v dnešní době všude plno, nicméně opak je pravdou. Snímek je totiž citlivou a v rámci filmových možností i realistickou podívanou, což ve výsledku v divákovi zanechá silný dojem toho, že něco takového se může stát komukoli z nás. Byl jsem vážně překvapen, že se zde sešla kombinace inteligentního humoru, skvěle vypointovaného scénáře a skvělých herců. Je vážně velmi příjemné se jednou za čas odreagovat u filmu, z něhož s z každého záběru sálá upřímná lidskost a porozumění. Jen škoda té dlouhé stopáže, která "nabídne" pár hluchých scén. Až na tento drobný detail jsem s filmem The Big Sick velmi spokojen, pročež ho mohu s klidným svědomím vřele doporučit. „Okay, that's a common misconception. Yelling anything at a comedian is considered heckling. Heckling doesn't have to be negative.“ ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Měla jsem velká, přehnaná očekávání. Zde na CSFD k dnešnímu datu 82%. Navíc opravdu vtipné trailery. Od zahajovacího filmu 52. festivalu Karl.Vary jsem čekala velké potěšení a duchapřítomnou zábavnost. Pak přišlo zklamání. Kinosál, v němž jsem seděla já, se zasmál snad dvakrát. Já ani jednou. Spíše než komedie mi to přišlo jako romantický filmeček, sladkobolné melodrama, originální spíše jen tím, že muž má pákistánské předky. Bylo zajímavé vidět, jak žijí a jak uvažují pákistánští rodiče trvale žijící v USA, vidět vzdáleně jejich kulturu, dívat se na námluvy předem smluvených manželství. Ale to byla jen vedlejší linie. Zbytek mi přišel - až na malé chvilky- málo výrazný. Celkem nuda. Na to, co se kolem toho nadělalo povyku, slabé. Nemůžu dát ani ne dvě hvězdy, protože ty jsem dala filmům, které mně sedly více a protože tohle měla být podle recenzí fakt jako pecka. - Navíc herec Kumail se pořád šklebí, jako by zadržoval smích, dokonce i v situacích, kdy si myslí, že mu umírá milenka. Moc dobrý herecký výkon podle mého nepředvedl. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

silná konverzačka,která bravurně balancuje na hraně komedie a dramatu,aby vše ve finále umocnlla tím,že šlo o skutečný příběh (o čemž sem na začátku nevěděl),Zoe Kazan si střihla svojí typickou sympaťačku,kterou by chtěl mít doma každý,K její smůle jí ale tentokrát přehrává Kumail Nanijani,který si střihnul sám sebe a je prostě výborný po celou dobu...80% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 5 miliónov $ | Tržby: 55 miliónov $ | Tento žáner nie je ani zďaleka moje kafe, a dopadlo to presne, jak som čakal. Štandardne, bez prekvapení, s našrubovanými vyššími posolstvami. A tie stand-up výstupy? Nepochopil som, či to malo byť dobré, alebo práve znázornenie ich malého talentu. A to je veru zle. Raz určite stačilo, a pokial by som sa mohol rozhodnúť znova, tak to milerád vynechám. Nabucúce budem obozretnejší. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie zlé. Na jednej strane kopec miest kedy to malo blízko k piatim hviezdam, ale na strane druhej mi to často pripadalo ako priemerný romantický film. Hlášky nie vždy padli na úrodnú pôdu a aj herecky mi to extra nesadlo. Ale uznávam, že príbeh lásky Kumaila a Emily je vskutku netradičný. 3,5* ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Pridanie reálnych fotiek Kumaila a Emily do záverečných titulkov vznikol z podnetu herečky Leslie Mann po videní časti filmu. (lebarbo)
  • Komedie vypráví skutečný příběh populárního amerického komika, který ve filmu hraje sám sebe. (Zdroj: Aerofilms)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno