Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kumail je stand-up komik, příležitostný řidič Uberu a největší fanoušek Akt X. Emily studuje psychologii, má skvělý smysl pro humor a rozhodně se teď nechce vázat. Alespoň do chvíle, než vyrazí na večer stand-up komiků. Duchapřítomný Kumail Emily okamžitě padne do oka, a i když oba tvrdí opak, brzy je jasné, že nepůjde jen o záležitost na jednu noc. Nadějně se rozvíjející vztah ale naruší záhadná nemoc, která Emily uvrhne do umělého spánku. Teprve v nemocnici se potkává Kumail s jejími svéráznými rodiči, kteří se přes počáteční nedůvěru s Kumailem postupně sbližují, což generuje řadu zábavných situací. (Aerofilms)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (297)

verbal 

všechny recenze uživatele

To tu zase máme ale kamingautů! A je úplně jedno, jestli jste se svými třemi a více hvězdami přiznali k tomu, že jste nevkusný přecitlivělý bukanýr, Rytmem života stylově vytříbená, enormně tlustá stará panna nebo zkurvený sluníčkář, co viděl nepohádkového muslimáka leda tak na propagačních letácích Sorošovy nadace, neúnavně jej nutící brojit za světlé asimilační zítřky plné burek, mešit a halalem týraného masa. Tohle je naprosto trapná, nudná a tupě užvaněná pičovina, romantická asi jako srací porno a vtipná jako vyhřezlá pupeční kýla o tom, jaxi odporná bezbradá kráva ze zoufalství narazila slizkého pakistánského cigoše, protože jinak by na ni nikdo nevlez ani v neoprénu a ve svářečské kukle. Všichni se tam chovají jako naprostí kokoti v nejlepších intencích zdegenerované americké kosmopolitní multikulti dekadence a ten Mižigar je tak strašně kůl, že ani trochu nepřipomíná onen vžitý a z devadesáti procent zcela odpovídající archetyp vyrachtané výbušné hadrové hlavy s kulturním nadhledem na úrovní 16. století, permanentně potěžkávající šutr ke kamenování a apriori považující jakoukoliv kikinu jen za ovci, která umí vařit a nedá se při šukání držet za srst. Ve skutečné skutečnosti je to ale samozřejmě úplně jinak, jsou úžasní, při jejich sledování cítíte žužu lomatické pnutí, vůni kávy, římského kmínu a arabské gumy, přičemž máte neodolatelnou chuť si jednoho hned adoptovat a koupit si s ním společné kupé v Orient expresu. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa celkom tešil, najmä kvôli čoraz obľúbenejšej Zoe Kazan. Ale bolo to také, všelijaké - veselé aj smutné, vrúcne aj chladné, zábavné aj sterilné - v podstate presne také aké boli Kumailove stand-up výstupy. No rozhodne to bolo "iné" ako ostatné romantické komédie (resp. dramédie). Paradoxne, najviac ma z celého príbehu nebavil ani tak zložitý vzťah medzi Kumailom a Emily (hoci aj to malo čosi do seba), ale najzaujímavejšie z toho všetkého boli pre mňa tie reálie odohrávajúce sa v Kumailovej rodine, kde kulminoval konflikt medzi ním a rodičmi - tam by som ocenil, keby to išlo ešte viac do hĺbky. No rozhodne to však bol zaujímavý film, a dokonca aj celkom originálny, čo už je v dnešnej dobe skôr vzácnosťou. Takže najmä z tohto dôvodu sa prikláňam skôr ku 4*, hoci potenciál postáv a príbehu bol isto ešte vyšší. ()

Reklama

Rohy212 

všechny recenze uživatele

Semi-autobiografická lovestory amerického komika Kumaila Nanjianiho je spletencem žánrů, motivů a kvalit. I když v popředí stojí jeho romance s Emily (Zoe Kazanová), nejupřímnější komedie vychází z okamžiků, kdy se řeší Kumailův etnický původ a tradice. Neočekávejte ale záchvaty smíchu, Pěkně blbě totiž zakládá hlavně na humoru, který vychází z toho, že se postavy dostaly do trapné situace a teď ji mlčky, s tupým výrazem řeší. Ve své podstatě je to takový Master of None ve filmu, jen možná ještě o něco realističtější, ale zároveň možná až příliš natahovaný. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* před filmem byste se měli připravit na to, že jde o nezávislý kousek, což je od začátku vidět a liší se stylem od běžných romantických komedií. Má trošku rozvláčný rozjezd, ale pak už to stojí za to. A i když je v hlavní roli stand-up komik, tak žádné břichobolné vtipy nebudou na pořadu dne. Jinak však nepřijdete o nevtíravý humor, trošku netradiční romanci a hlavně se dozvíte hodně o Pákistánu ;-). Za sebe musím říct, že jsem se bavil dostatečně a za to dostává ode mě 4 hvězdičky ... a jestli hlavní dvojice bude spolu, tak na to si musíte počkat až do poslední minuty filmu. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Ve Varech mi tenhle snímek unikl a teď mě trochu mrzí, že jsem si ho neužila ve festivalové atmosféře. Nejedná se o klasickou komedii, která by vás dostala do kolen, nad dialogovými vtípky se většinou jenom pousmějete, ale scénář je prostě boží. Střet dvou odlišných kultur je zde charakterizován hlavně bojem hlavního hrdiny s tradicí dohodnutých svateb, tedy s náporem svobodných slečen, co "jedou náhodou kolem". Mezi Kumailem a Emily to správně jiskří, mnohem důležitější je ale Kumailův rozvíjející se vztah s rodiči jeho vyvolené. Ty hrají Holly Hunter a Ray Romano (pamatujete na seriál "Raymonda má každý rád"?) a rozhodně si je oblíbíte. Ve filmu je dostatek úsměvných i dojemných momentů a třešničkou na dortu je samozřejmě fakt, že scénář napsali skuteční Kumail a Emily podle vlastního životního příběhu. Skoro 5*. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Vo filme sa niekoľkokrát spomína, že je Kumail fanúšikom seriálu Akty X (1993). V reálnom živote sa v roku 2016 v jednej epizóde skutočne objavil. (lebarbo)
  • Keď si Kumail pochutnáva v aute na hamburgeri, dostane SMSku, v ktorej sa píše, že o 20 minút vystupuje. V správe si je možné všimnúť, že bola odoslaná pred dňom. (lebarbo)

Reklama

Reklama