Reklama

Reklama

Winchester: Sídlo démonů

  • USA Winchester (více)
Trailer 3

Věříte na duchy? Okna, za nimiž je zeď, dveře otevírající se do prázdna, schodiště, co nikam nevedou, tajné chodby, propadliště, sloupy postavené vzhůru nohama, labyrint místností. Obrovské sídlo Winchesterů tíží hrůzyplná atmosféra i historie. Jeho stavba probíhala nepřetržitě 38 let, 7 dní v týdnu, 24 hodin denně. Jakákoliv přestávka měla mít strašné následky. Chodbami domu se na přelomu století plíží tajemná postava celá v černém, nikdo nesmí vidět, co se skrývá pod černým závojem. Není to ovšem démon, je to lady Sarah Winchester. Vdova a dědic zbrojního impéria Winchesterů, jejichž opakovací pušky pomohly dobýt Ameriku a zabily tisíce lidí. Lidí, jejichž prokletí a duchové teď rodinu pronásledují na každém kroku. Duchové, které na našem světě drží jen jejich neukojitelná touha po pomstě. Jedinou šancí, jak je upokojit, je stavět pro ně sídlo. A tak vystrašená, posedlá a prokletá lady Winchester staví dům zasvěcený duchům. Staví zámek, vězení a bludiště v jednom, zatímco ti nejstrašnější z všudypřítomných démonů se stále snaží vyřídit si s Winchestery svoje hrozivé účty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (249)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Na film jsem šla do kina s jistou rezervovaností, jelikož jsem od toho nečekala nic velkého a úžasného, ale nakonec jsem byla velmi příjemně překvapená. Hudba byla skvělá a I když některé scény se dali předvídat, že bude lekačka nebo že se něco stane, tak alespoň 3x se mi za film stalo, že jsem to nečekala a vykřikla jsem na celý sál. Opravdu jsem se bála a to od hororu očekávám nejvíce. Helen Mirren byla dobra, ale ne skvělá, ke konci se mi zdálo, že už moc přehrává, ale I tak si myslím, že si svojí roli užívala. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Rána z milosti puškou Winchester by byla prospěšnější a ukončila by zmar, který na diváka vrhlo tohle obsedantně debilní dílo. Helen Mirren není Lin Shaye, aby filmu dodala příslušný herecký i strašidelný rozměr. Bratři Špiritusové pak zřejmě při své návštěvě sídla rodu Winchesterů našli bedny plné špiritusu, načež jim týden natáčení ubíhal blaženě a do střižny se tak dostal jimi natočený materiál nedávající nejen kloudný smysl, ale strašili tak uboze překonaně, že i zvukový efekt z Krkonošských pohádek, po němž se zjeví rozezlený Peterka, má děsivější účinek. Většinu filmu se nic neděje. Ach ano, doktor přijíždí do podivného sídla posoudit duševní stav paní domu. Ta sice nejásá z návratu menzesu po sedmdesátce, nýbrž skutečně vidí duchy, co mají nevyřízené účty s jejím rodinným podnikáním. Och, to je opravdu nenadálé zjištění. Efektů je hrstka, shluknou se do závěrečné čtvrtky, masky duchů nikoho neoslní. Záchranou je skvělá dobová výprava a dům vypadá pozoruhodně vymakaně. Oproti tomu je naprostým zklamáním Helen Mirren, která až na vnějškovou podobu se skutečnou paní Winchesterovou, odvádí nejhorší herectví za svoji kariéru, jejíž plamenné dialogy i předstírání hrůzy působily nechtěně úsměvně. Lepší byl Jason Clarke a zajímavý tah byla Sarah Snook v roli neteře. A ještě námět byl obstojný. Jinak nemám co chválit. Strašení má beztvarý ráz, jen dementní jedinec by se mohl leknout/bát při samovolném otáčení zrcadla a hřebů. Neobstojí ani fakt, že film vychází ze skutečných událostí. Příběh není vůbec ničím záživný ani pozoruhodný. Režie skomírá na nenápaditosti a tisíckrát překonaném stupidním konceptu. Výsledkem je příšernost, která v kinech neměla šanci. 2/10 ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak je toto natočené naozaj na faktoch a skutočných udalostiach, tak si len prajem, aby sa aj ostatným spoločnostiam a inštitúciám a ich zlosynom vo vedení, ktorí zhatili nejeden ľudský život či už po stránke fyzickej, psychickej, alebo materiálnej zjavili ich obete podobne krutým spôsobom a nechali ich kajať sa. Nechcem byť pomstychtivý, chcem byť iba spravodlivý. Snímok ako taký, sám o sebe nieje nijakým plnohodnotným zástupcom žánru a obsahuje toľko jupm-scareov, že to už občas príde trápne. Takže niečo, čo robí horor hororom, tu v podstate nefunguje. A to je chyba väčšia, ako veľká. Ale aspoň to, že sa tu nepreháňajú tínejdžri s IQ pod úrovňou mloka, s výbavou najnovších mobilných technológií, tomu dáva punc priemernej kvality. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Za lekárom v San Franciscu prichádza člen predstavenstva spoločnosti Winchester, aby ho poprosil o vyšetrenie zdravotného stavu manželky zakladateľa a vlastníčky 51% akcií tejto spoločnosti Sáry Winchesterovej. Úprimne, po úvodných náznakoch som očakával, že neustála prestavba domu bude súvisieť s kliatbou štýlu budeš žiť, dokým tento dom nedokončíš. Dej je trochu iný, nápad celkom dobrý a úvodná hodina filmu je spracovaná tak, ako sa na horory odohrávajúce na prelome storočí patrí - veľký, tmavý dom, tajomný komorník, mladá žena, stará žena, dieťa a všetko čo k tomuto žánru a prostrediu patrí. Záver je zvládnutý podstatne horšie avšak celkovému dojmu to neuškodí až tak, aby bol divák sklamaný. Nechýbajú prekvapivé momenty a jedná sa o jeden z lepšie zvládnutých filmov. 65%. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak barák to byl parádní o tom žádná, uklízet bych tam teda nechtěl. Ve dne v noci je přestavován, takže o to, aby se v něm natočil nějaký horor si přímo říká. Také životní osudy zbrojního impéria rodiny Winchesterů je jistě zajímavý, ale tím to nějak, a to hodně rychle hasne. Máme tady prý horor, ale kromě několika celkem podařených lekaček nic jiného nenabízí a to mě přijde hodně málo. Za mě celkem zklamání. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (23)

  • Skutočná Sarah Winchester (Helen Mirren) nepoznala žiadneho doktora Erica Pricea (Jason Clarke) v žiadnom bode svojho života, vrátane toho, keď sa presťahovala do San Jose v Kalifornii. Price je fiktívna postava vytvorená špeciálne pre tento film. (Arsenal83)
  • Celosvětová premiéra proběhla 31. ledna 2018 na Filipínách. (Varan)
  • Natáčelo se od 13. března do května 2017 v Austrálii a Kalifornii. (Varan)

Související novinky

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Reklama

Reklama