Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší televizní dobrodružství začíná! Osmnáct odvážných Čechů bojuje na opuštěném ostrově o dva a půl milionu korun a titul prvního českého Robinsona. V cestě jim stojí hlad, vyčerpání, vzájemná rivalita i krutá příroda. Moderuje Ondřej Novotný. (TV Nova)

Recenze (171)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vítěz potvrdil mé morální rozpaky ze hry. 1) Mám rád reality show jako žánr. Dobrá zábava typická pro televizi. Soutěžícím lze fandit, někdy diváci mohou do věci i vstupovat. Vítězem se stávají ti, kteří věci umějí nejlépe._____ 2) A v tom je jádro pudla. Abyste vyhráli v Survivoru, nesmíte vypadat jako slabý hráč - ostatní vás vyhodí, že je zdržujete. Nesmíte vypadat jako silný hráč - ostatní vás vyhodí, že je ohrožujete. Nesmíte lhát - ostatní vám nebudou věřit. Nesmíte ani mluvit pravdu - ostatní vás zneužijí. Musíte být nenápadný. Nesmíte si druhé znepřátelit - vaši bývalí soupeři rozhodnou ve finále, jestli vyhrajete vy nebo někdo jiný._____ 3) A to je největší úskalí z mého pohledu. Rád fandím nejlepšímu pracantovi, nejschopnějšímu diplomatovi, nejhezčí či nejsympatičtější postavě. Ale fandit tomu, kdo nejúspěšněji dokáže vodit druhé za nos, obelhávat, podrážet a zneužívat?_____ 4) A to nemluvím o různých manipulacích, k nimž dochází ze strany štábu. Je toho plný internet. Některé drobnosti jsou postřehnutelné na první pohled (způsob oznamování výsledků hlasování v kmenové radě), jiné si divák může snadno domyslet._____ 5) A tak nakonec platí staré známé pravidlo: soutěž je taková, jací jsou její účastníci. Když je casting úspěšný, je na co se koukat._____ 6) V první řadě Robinsona mi zúčastnění moc zajímaví nepřišli. Přidejte nevýrazného moderátora a celkově unylý průběh. No a vítěz jen potvrdil mé morální rozpaky z celé hry._____ 7) Vcelku vyčerpávající informace o formátu zde. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Z těch prvních dvou dílů můžu s ledovým klidem říct, že to mají sestříhané líp jako CBS Survivor v posledních několika sériích (tedy nemyslím doslova střih jako spíš výběr natočeného materiálu). Ten koncept rozdělení "jedné kmenovky" do dvou dílů není vůbec špatný- dívák má větší "interakci" se soutěžícími. Naopak u amerického originálu poslední dobou vidím akorát slow-mo záběry hybajících se ještěrek a krom toho vidím jen soutěže, ale již určených týmů (už nám ani neukazjí jak se navzájem vybírají). Jediné co zde je průměrné či podprůměrné je český "Jeff" a úroveň některých soutěžících. Na druhou stranu v americkém Survivorovi od CBS se to nějakými extra inteligentními osobami poslední řady taky nějak extra zvlášt nehemží. Jak se to vyvine uvidíme s odstupem času, ale zatím s tím nemám až tak velký problém a ač bych nikdy nevěřil že tohle někdy řeknu, tak tenhle český pseudo Survivor v některých aspektech převyšuje ten originál (zatím). PS: Klasické davové "odpadování" mě tu na čsfd už ani nepřekvapuje. ()

Reklama

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Druhý český pokus o "soutěž s přežíváním na opuštěném ostrově", dopadla vcelku slušněji než prve. Minimálně hra před sloučením byla docela zajímavá. Problém začal až po spojení kmenů do jednoho, kdy se produkce rozhodla, že to, co normálně zabírali dva díly, roztáhla do čtyř. Série se místy stala dost nestravitelnou nudou, kterou zachraňovalo jen to, nakolik jste si oblíbili dané hráče. Do toho přišla i hromada docela podivných produkčních zvratů snad bych se nebál říct podpásovek, které podle mého docela zkazili dojem z druhé poloviny. O to víc jsem nakonec rád za celkového vítěze. Přesto uznávám, že ačkoliv bylo v celé sérii plno chyb, občas dost divně sestříhaných momentů (silně spoileroidní ukázky na další díl) a pár produkčně zvláštních rozhodnutí, jako celek to rozhodně nebyla až tak špatná reality show. Je sice plno věcí, co bych příště vidět nemusel (Ostrov vyloučení), ale rozhodně nejsem proti, aby se tenhle typ show v našich podmínkách udržel déle jak jednu řadu. ()

Rogue odpad!

všechny recenze uživatele

Kopirovani nesvaru Markyzi s prostrihama behem soutezi a plastenkama, ale vypada to vyrazne lip (hudba, kamera). Postprodukcni recitator z pohadky je strasnej a tolik jednodilnejch plavek jsem asi v zadny sezone nevidela. Prekvapive dobry challenge a super casting, kde vetsina prisla hrat, to drzej na urovni. V pulce to holandsky koncept zkurvi a ze slusneho pokusu se stava obycejny shit. ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Hovno... sorry jako. Tento formát v podání české produkce je zatraceni hodné. Výběr do finální sestavy hráčů je poněkud slabší, když pominu Radovana a starého kmeta Petra Bazgera, tak to stojí za vyliž anál. Postavy jsou nevýrazné a ukňourané, samotné soutěže jsou slabé a v podání našich trosečníků je to jenom nutná výplň stopáže, aby se tento seriál alespoň trochu přiblížil originální myšlence. Moderátor Ondra je mdlý, sám o sobě se mi zdá vtipný, ale k moderování na ostrově se nehodí. Ondru bych viděl v Milionářovi, a naopak Vašuta opět na tropickém ostrově, posledně jeho moderování v podobné show dopadlo katastrofálně, ale to spíše díky Primě. Alespoň se tam občas někomu něco stane, což mě zaplavuje hřejivým lidským pocitem. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se po vzoru jedné z amerických verzí na Filipínském ostrově Caramoan. Hry se účastní celkem 18 soutěžících. (DexMASTER094)
  • Robinsonův ostrov je v pořadí druhou českou verzí veleúspěšné show Kdo přežije (od r. 2000). Poprvé se soutěž objevila na obrazovkách Tv Prima pod názvem Trosečník (od r. 2006). Primácká verze u diváků propadla, kvůli čemuž vznikla jen jedna série. (DexMASTER094)
  • V době natáčení sužovaly Filipíny extrémní teploty. Rtuť teploměrů se často blížila k 50°C. Sám moderátor Ondřej Novotný to odnesl deseti  úpaly. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno