Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší televizní dobrodružství začíná! Osmnáct odvážných Čechů bojuje na opuštěném ostrově o dva a půl milionu korun a titul prvního českého Robinsona. V cestě jim stojí hlad, vyčerpání, vzájemná rivalita i krutá příroda. Moderuje Ondřej Novotný. (TV Nova)

Recenze (171)

tahit 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem, jestli vůbec mám na to koukat. Nakonec i přes moji averzi jsem to přehodnotil. K čemuž ovšem nutno sluší dodat, že mě do tohohle zasvětila milá sousedka Alenka. Sběratelka všech možných adrenalinových zážitků, která zrovna měla ruku i nohu v sádře. Po nezdařeném pokusu slézt vrchol, někde v turecké Geyikbayiri. Jak už jsem uvedl, moc se mi do toho nechtělo. A tak mi nezbývá než konstatovat, že jsem popustil uzdu fantazii a postupně přišel tomu krapet na chuť. Možná i proto, že jsem ve výběru postav objevil i pár sympatických lidí, se kterými jsem se dokázal ztotožnit. Bylo to jako chodit na návštěvu k lidem, které mám v oblibě. No, já to shrnu do pár vět, co se mi líbilo. Nemyslím, že by tohle reality show bylo něco mimořádného. Ačkoli se asi rozcházím s míněním většiny, rozhodně není nic špatného dělat zábavu pro zábavu, je-li vskutku nějakým způsobem zábavná. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Z těch prvních dvou dílů můžu s ledovým klidem říct, že to mají sestříhané líp jako CBS Survivor v posledních několika sériích (tedy nemyslím doslova střih jako spíš výběr natočeného materiálu). Ten koncept rozdělení "jedné kmenovky" do dvou dílů není vůbec špatný- dívák má větší "interakci" se soutěžícími. Naopak u amerického originálu poslední dobou vidím akorát slow-mo záběry hybajících se ještěrek a krom toho vidím jen soutěže, ale již určených týmů (už nám ani neukazjí jak se navzájem vybírají). Jediné co zde je průměrné či podprůměrné je český "Jeff" a úroveň některých soutěžících. Na druhou stranu v americkém Survivorovi od CBS se to nějakými extra inteligentními osobami poslední řady taky nějak extra zvlášt nehemží. Jak se to vyvine uvidíme s odstupem času, ale zatím s tím nemám až tak velký problém a ač bych nikdy nevěřil že tohle někdy řeknu, tak tenhle český pseudo Survivor v některých aspektech převyšuje ten originál (zatím). PS: Klasické davové "odpadování" mě tu na čsfd už ani nepřekvapuje. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Po dvou zhlédnutých sezónách česko-slovenského Survivora jsem se pustil i do Robinsona. Věděl jsem tedy již dopředu, kdo tuto sérii vyhraje, ale přesto jsem měl své favority, kterým bych to přál stejně, ne-li více. Ve srovnání se Survivorem tureckého formátu mi Robinson vyhovoval délkou epizod, avšak duely ze Survivora mi přijdou jako dobrý tah - potřeba více taktizovat, pro diváka snad i atraktivnější. Délka dílů je možná přemrštěná, ale zas ukáže více ze života na ostrově. Jsem zvědavý na Robinsona 2 a Survivora 3 (bude-li). Sympatičtí účastnici: David, Marek, Bazi, Tereza policistka, Tereza, Jakub, Radovan a všemi neoblíbená Petra. Nevadil mi ani Bidlo či Iveta a Martin. Moderátor - je znát, že v Survivoru je už Novotný více ostřílený, zde občas působí gumově, ale s narůstajícím počtem epizod se mi zdál lepší a lepší. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Robinsonův ostrov je o parník nejlepší česká reinkarnace US verze Trosečníka, bohužel čím déle jsem tuto reality show sledoval tím šlo moje hodnocení dolů. Začneme-li u moderátora, který je hodně prkenný a bez charizmatu (ale tak to byl i Probst v prvních sériích), tak to by se dalo ještě zvládnout. Přičteme-li nepřesvědčivý cast, kde je i přes pár ''hráčů'' hodně vaty okolo, tím pádem není hra vůbec agresivní a spíše jde o nepohodu trosečníků na ostrově, než nějakou strategickou hru. Největší problém vidím v počtu dílů. Momentálně je ve hře stále něco kolem 8 hráčů a to už máme díl 25. Jednotlivé díly mají podivnou strukturu a tím, že se vylučuje až každý druhý díl, tak hra nemá vůbec spád a polovina dílů je téměř o ničem. Další mínusy jsou již drobnosti, jakože hráč, co je evakuovaný do zdravotnické péče, se o pět dílů vrátí zpět jako by se nic nestalo, nesmysl. Abych nebyl pouze kritický, tak se mi líbilo několik twistů, očividná inspirace US verze v soutěžích. Stále to nejlepší, co u nás v této kategorii vzniklo, ale má to stále více než dost mínusů. ()

Wallis3 odpad!

všechny recenze uživatele

Viděno ze pár dílů a mlask tam odpad. Reality krávovima stylem splňte úkol, pak se domluvte koho vyhodíte, pořad bez smyslu a důvodu tomu věnovat další pozornost. Plejmejt se ctyřkama silikonama, co inteligencí zrovna neoplývá a vlastně to potvrzuje jen to, že český člověk je podrazácký tvor, o nic jinýho tam nejde. Moderátor, co řekne, že soutěžící převezou do větší nemocnice, aby provedli kontrolu všech funkcí, je taky na draka :-) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Když byla soutěžící Petra Palusková v nemocnici, mohla se později vrátit do hry. Předtím soutěžící Kateřina Šuriaková odešla ze zdravotních důvodů a definitivně skončila. (Zix.)
  • V době natáčení sužovaly Filipíny extrémní teploty. Rtuť teploměrů se často blížila k 50°C. Sám moderátor Ondřej Novotný to odnesl deseti  úpaly. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama