Reklama

Reklama

Matky na tahu o Vánocích

  • USA A Bad Moms Christmas (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nepeč a zapař Říká se, že Vánoce jsou nejkrásnějším obdobím roku. Určitě ale ne pro mámy! Tři matky rebelky už mají dost věčného uklízení, vaření, zdobení a shánění perfektních dárků pro celou rodinu. Proto se zaseknou a rozhodnou, že si tento rok konečně užijí Vánoce i ony. Akorát netuší, že se brzy ohlásí hosté, kteří s jejich představami dokonalých svátků nebudou tak úplně souhlasit – jejich vlastní matky… (Magic Box)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (204)

malylada 

všechny recenze uživatele

Jednička byla příjemná oddechovka, což se o dvojce říci nedá. Zápletku tvůrci okořenily o matky hlavních hrdinek a vzájemné špičkování funguje první půl hodinu, kdy jsem se náramně bavil. Bohužel nasazená laťka prudce klesá, doházejí nápady a více nudně trapných scén přibývá až do konce. Herci neskutečně přehrávají přes čáru a toleroval bych to snad v devadesátkách ve filmech s Nilsenem. Můj dojem kazí i to, že byla nasazena ve stejnou dobu komedie Táta je doma 2, která má podobný koncept a nehýbá se srovnání. Oba filmy nejsou hitparáda, ale Matky na tahu vyznívají v konfrontaci hůře. Musím přiznat, že jsem málem párkrát usnul během promítání, což mluví za vše.......4/10 ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Pokračování hitů vznikají na pásové výrobě a to i u těch hitů u kterých pokračování nedává smysl. Matky na tahu o Vánocích trpí klasickou poruchou komediálních pokračování- Nemáme se kam vydat dál takže zbývají dvě možnosti: Buďto cesta do nějaké exotické země nebo zimní svátky. Tvůrci si tentokrát vybrali to druhé čímž se dočkáváme už druhého letošního komediálního pokračování (Prvním je Táta je doma 2) Nebudu tady vysvětlovat, proč je Táta je doma 2 lepším filmem ale spíše to jaký je film jako takový: Takže... ten film má humor který je po většinu času vtipný ale..... ten humor je také občas až šílený a přitažený za vlasy. A dojde to tak daleko, že ani nevíte kdy se máte smát a kdy plakat a když se tvůrci pokouší o nějaké emoce nejde plakat protože se stejně objeví vtip, ten film snad opravdu nemá jedinou ucelenou scénu bez vtipného odlehčení. Což by nebylo nic špatného kdyby se tak nekazil ten dramatický nádech. Trojice matek Christine Baranski, Susan Sarandon a Cheryl Hines jsou fajn a důstojně sekundují Mile Kunis, Kathryn Hahn a Kristen Bell. Fajn jsou i Peter Gallagher a Jay Hernandez. Nic více se v podstatě o filmu říct nedá. Je to prostě standardní vánoční výplachovka na kterou si ale vlastně ani nevzpomenete a pořád si budete o Vánocích pouštět Lásku nebeskou... nebo Živí mrtví. ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Prostě trochu guilty pleasure, no... :) Asi teda dost záleží, co od toho filmu očekáváte a s čím do toho jdete. Nicméně já jsem čekal do extrému hnanou krávovinu, kterou jsem s přehledem dostal... :) Ale musím dodat, že jsem obecně fanoušek přehnanýho trapno-humoru a že u těchto komedií trochu zapomínám na filmařské kvality. Ovšem v rámci žánru za mě prostě dobrý. Jednička asi o chlup lepší, nicméně pořád jsem se dostatečně bavil a báječně jsem se odreagoval. Osobně doufám, že se dočkám ještě trojky - závěr filmu si ke třetímu dílu vlastně i dost otevřel vrátka. ()

carly 

všechny recenze uživatele

Nikto nie je dokonalý, každý robí chyby a rodinné vzťahy sú zložité. Vianoce sú stresujúce. Dobrá kamarátka má ceny zlata. A tento film je neskutočne zábavný. A zároveň vás tak príjemne pohladí na duši. Bez toho, aby sa vám od prílišného cukru pokazili zuby. Nie každý film tiež ponúkne scénu, z ktorej je vám tak trochu nepríjemne, ale zároveň je to jedna z najroztomilejších vecí, akú ste kedy videli. Aj keď by ma dosť zajímalo. ako sa im pri tom podarilo nezomrieť od smiechu. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Výrazně slabší pokračování prvních Matek na tahu, které působili skutečně ze řetězu utrženým dojmem, což pro Vánoční tah už bohužel neplatí, nicméně pořád jde o komedii, která minimálně průměrné zábavy s přehledem dosahuje. Každopádně, v dvojce dochází vážně k zásadnímu zmírnění, a to ve všech ohledech. „Matky“ už nemají tak peprný a ostrý jazyk, zápletka ubrala na spádu a přeorientovala se z rázného řádění ústředních hrdinek na klasické americké kýčovité zobrazení pevných a neoblomných rodinných hodnot a v neposlední řadě ubylo jak vtipnosti, tak alkoholu, který v jedničce sehrál tak významnou roli. Ústřední „Matky“ navíc byly docela překvapivě tentokrát upozaděny a do popředí se dostali naopak jejich matky, které už ale ani zdaleka tak zábavně nepůsobili, jako jejich dcery z prvního dílu, ovšem abych jim nekřivdil všem, matka Mili Kunis, v podání Christine Baranski, je zde hlavní hvězdou, která má s velkým náskokem jasně nejvíc nejzábavnějších momentů a jen škoda, že v závěru i ona tak vyměkla. Takže jak jsem zmiňoval, druhý Tah matek nejvíce sráží jejich zklidnění a zmírnění, pořád to celé ale ještě tak nějak funguje a po většinu filmu i baví a najde se zde i pár fórků, které fakt stojí za to. Takže nakonec proč ne a třeba oproti podobě laděnému filmu s obdobnou náplní, Táta je doma 2, tak Matky o vánocích jsou o několik tříd lepší a zábavnější. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (6)

  • Toto je první pokračování filmu Mily Kunis. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 30. října 2017 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Názov filmu sa objaví až na samom konci snímku. (Astonko)

Reklama

Reklama