Reklama

Reklama

Srdečně vás vítáme

  • Francie À bras ouverts (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V hlavní roli této komedie se představí ztřeštěný Christian Clavier jako Jean-Etienne Fougerole, který je velice respektovanou osobností francouzské literární scény. Tento bytostný humanista a vrcholný intelektuál žije ve svém světě po boku bohaté manželky a je dokonale odtržen od reality. Což se mu stane osudným, když v televizní debatě propaguje svůj nový román Srdečně vás vítáme. V něm řeší téma pomoci lidem v nouzi, lidem bez domova, na útěku. V přímém přenosu vzdoruje silné kritice ze strany přítomného oponenta, který jej napadá, že sice hezky píše, ale v životě se tím není schopen ani ochoten řídit. A tak Jean-Etienne, aby osobním příkladem dokázal svou vstřícnost k potřebným celého světa, veřejně vyzve jakoukoliv romskou rodinu k společnému soužití u nich doma. Stačí, když zazvoní u brány jeho sídla a budou radostně vítanými hosty. A rozohněný Jean-Etienne rovnou na kameru nadiktuje i svou adresu. Pak se nemůže divit, že u něj večer v ten samý den zadrnčí zvonek a za vraty stojí usměvavý Babik se svou početnou rodinou. Jean-Etiennovi nezbývá nic jiného než svůj veřejný slib dodržet. Netuší, že jej i jeho rodinu čeká jedna z nejtěžších životních zkoušek a hlavně brutální test míry tolerance, solidarity a humanismu. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (159)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Konečne jedna z bláznivých komédií staršieho typu, ktorá sa na nič nehrá a v ktorej je množstvo ozaj humorných situácií. Clavier je jednoducho super a aj priemerný film vie vytiahnuť na skvelý snímok. Francúzi opäť raz trafili klinec po hlavičke a aj keď v podstate nevymysleli nič nového či unikátneho, podali to obzvlášť milým a zaujímavým spôsobom. 75 % ()

finkie 

všechny recenze uživatele

Jako celek asi o něco slabší než Co jsme komu udělali?, ale hodnotím stejně. Oproti o tři roky staršímu bratříčkovi se zde trochu více hodí obeznámenost s francouzskými reáliemi. Fougerole a jeho rodina velmi přesně parodují typický styl snobských pařížských levičáků včetně gest, řečnických floskulí a v případě pana Fougerola i účesu a rozhalenky. ()

Reklama

Capri2016 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ musím porovnávať tento film s iným filmom Christiana Claviera "Čo sme komu urobili". Film "Srdečne vás vítame" mi pripadá ako sequel predchádzajúceho filmu a to že režisér Philippe de Chauveron vytvoril oba filmy skoro tým istým "perom" je vidieť. Ako bohužiaľ ako mnoho pokračovaní, aj toto nedosiahlo úroveň svojho predchodcu. "Srdečne vás vítame" v tomto prípade je o boháčovi, žijúcom v luxuse, ktorý je ale spisovateľ a intelektuál a preto sa preriekne, že ubytuje v svojom luxusnom dome aj rómskych prisťahovalcov. Rómska rodina žijúca v karaváne na záhrade pána "Dokořán", čiže na záhrade, kto otvoril svoju náruč na široko, je hlučná, prirodzená, so svojimi zvyklosťami a tak trochu nákazlivá, lebo začína ovplyvňovať všetkých obyvateľov domu pána "Dokořán". Vo filme je mnoho vtipných momentov ale záver je tak trochu rozprávka, ktorou táto komédia pokračuje svojimi absurdnosťami, lebo kto nám chce nahovoriť, že by si vyštudovaný mladík z bohatej rodiny zobral nevzdelanú, chudobnú, hoci krásnu Rómku. Film sa stáva takým priemerom, ktorý podľa mňa nevyužil všetky šance, ktoré táto inak zaujímavá pointa mohla priniesť. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Je mnoho komédií (najmä tých amerických), ktoré tu majú oveľa vyššie hodnotenia, no pritom sú podľa mňa ďaleko stupídnejšie, totálne klišovité a umelé. V Srdečne vás vítame vám je hneď jasné, akým smerom sa bude dej vyvíjať a že návšteva Rómov v nóbl francúzskej rodine spôsobí množstvo úsmevných situácií. Ale ide predsa o komédiu a dôležité sa je baviť. A to sa podarilo. Celé je to také milé, zábavné a predsa aj tak trochu na zamyslenie. Ak hľadám dobrú komédiu, tak Francúzsko je istá voľba. ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

„My být spolu, dokud nás smrt nerozdělit." :D Nějak nemůžu přijít na to, proč má tahle komedie tak nízké hodnocení. Tenhle film má opravdu všechno, co má komedie mít. Potrhlí Romové si z Jeanova domu udělají svůj vlastní a rozehrají tím parádní překvapení. Tenhle osobitý humor mě dostával do kolen a kdybych neseděla, určitě by se mi kolena podlomila. Líbila se mi Jeanova odvaha a odhodlání uskutečnit interakci Romů do okolí. Nebylo chvíle, kdy bych se nerozesmála. A Francouz jež se přiškvařil k Romům dodával všemu ten správný vtip. Tenhle film se mi opravdu líbil a kdyby to šlo, dám mu dvojnásobný počet hvězdiček. Zase se totiž našlo něco, co se jen tak nevidí. :D ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • Postava, ktorú hrá Christian Clavier (Jean-Étienne Fougerole), je inšpirovaná francúzskym spisovateľom, filmárom a obchodníkom Bernardom-Henrim Lévym. Obaja majú dvojité meno, dlhé vlasy, bielu košeľa rozopnutú na hrudi, naivnú manželku, ktorá sa označuje za ľavičiarku, hoci je veľmi bohatá, pravidelne sa objavuje v televízii a jeho sluha je Ind. (Arsenal83)
  • Po vydaní filmu sa rozvinula polemika o tom, či možno film označiť za „rasistický“. Režisér Philippe de Chauveron však argumentoval: „Počas testovacích premietaní sme sa pýtali anonymných divákov: 92% sa film páčil, 1% ho považovalo za rasistický a 97% sa domnievalo, že Babik (Ary Abittan) je najsympatickejšia postava." (Arsenal83)

Reklama

Reklama