Reklama

Reklama

Srdečně vás vítáme

  • Francie À bras ouverts (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V hlavní roli této komedie se představí ztřeštěný Christian Clavier jako Jean-Etienne Fougerole, který je velice respektovanou osobností francouzské literární scény. Tento bytostný humanista a vrcholný intelektuál žije ve svém světě po boku bohaté manželky a je dokonale odtržen od reality. Což se mu stane osudným, když v televizní debatě propaguje svůj nový román Srdečně vás vítáme. V něm řeší téma pomoci lidem v nouzi, lidem bez domova, na útěku. V přímém přenosu vzdoruje silné kritice ze strany přítomného oponenta, který jej napadá, že sice hezky píše, ale v životě se tím není schopen ani ochoten řídit. A tak Jean-Etienne, aby osobním příkladem dokázal svou vstřícnost k potřebným celého světa, veřejně vyzve jakoukoliv romskou rodinu k společnému soužití u nich doma. Stačí, když zazvoní u brány jeho sídla a budou radostně vítanými hosty. A rozohněný Jean-Etienne rovnou na kameru nadiktuje i svou adresu. Pak se nemůže divit, že u něj večer v ten samý den zadrnčí zvonek a za vraty stojí usměvavý Babik se svou početnou rodinou. Jean-Etiennovi nezbývá nic jiného než svůj veřejný slib dodržet. Netuší, že jej i jeho rodinu čeká jedna z nejtěžších životních zkoušek a hlavně brutální test míry tolerance, solidarity a humanismu. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (159)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

„Srdečně vás vítáme, haťapaťa…“ Film, který prostě musí pobavit. Francouzi ještě pořád točí vtipné komedie. Téhle prospívá, že i když zpracovává myšlenku tolerance, nesnaží se jít v kolejích nějaké nucené korektnosti. Zároveň divák s aspoň nějakým kulturně-historickým povědomím ocení i ten kontext francouzského levicového aktivismu a intelektuální sféry. A musí se trpce pousmát tomu, jak si i my dobroserové raději zamkneme šperky, zatímco jsme den přetím dělali lidem kázání o rasových předsudcích. No a taky body nahoru za Rumunsko. Pro to mám slabost. (1 240.) ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad možno "štandardná" novodobá francúzska komédia, ale bavila ma podstatne viac, než predchádzajúci režisérov film Čo sme komu urobili? A to najmä vďaka množstvu výborných hlášok („Napríklad vy, pán Babik. Čo viete robiť?" – „Já, hlava rodiny... a zdatný milenec."), vtipných figúrok (indický komorník - rasista) či zábavných scénok ("integrovaný" Babik vs. bratranec). Pohodovka, ktorú sa oplatí (aspoň raz) vidieť. 75 % ()

Reklama

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Velmi slabé. Ačkoliv jsem doufal, že to bude průměrně dobrá a oddychová komedie, tak se nepodařilo. Každých následujících 20 minut bylo slabších a nezáživných. A to téma? Ve Francii možná komediální, ale v našich končinách mě tahle "charita" zrovna moc humorná nepřišla. My tu přece máme spolehlivé "sociální programy". ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Komedie, která je „vypohodněná“. Téměř všichni jsou tam fajn a chovají se k sobě hezky, neukáže se nic ošklivého. Takový přístup je možný zvolenou nadsázkou. Ani rodina liberálního spisovatele, ani rodina pestrobarevných Romů nejsou reálné, jsou to jen iluzorní představy, o tom, jak by to mělo být, kdyby byl život pohádka. Je to oddychovka, která vás sice nesejme, ale pobaví spolehlivě. Většina hlášek a situací vyjde. Na konci už je to poněkud přestřelené, ale to se dá odpustit. ____ Jen si říkám, jestli není rasismus zobrazovat Romy až tak snaživě etnicky? Jako veselou při sobě držící rodinku, která zpívá, tancuje, život bere velmi lehce, s ničím si nedělají hlavu a živobytí si dokážou obstarat všude, kam přijdou. Tenhle stereotyp je podle mě na hraně. /4. 8. 17./ ()

boni odpad!

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, na jak hluboké dno mohla klesnout dříve tak skvostná kinematografie a jakým způsobem může národ zdegenerovat. V poslední době má většina filmů ze země galského kohouta tak očividný agitační podtext, že se až nechce věřit, že jim to ještě někdo žere. Další snímek z cyklu Jak je skvělé a obohacující, když tu budeme mít co nejvíce nepřizpůsobitelných cizinců, kteří nám sice žádný přínos nepřinesou, když budete mít štěstí, tak vás třeba i okradou, ale zato můžete mít pocit, že jste splnili svůj humanitární účel na jedničku. Philippe de Chauveron musí být opravdový a nefalšovaný idiot. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • Postava, ktorú hrá Christian Clavier (Jean-Étienne Fougerole), je inšpirovaná francúzskym spisovateľom, filmárom a obchodníkom Bernardom-Henrim Lévym. Obaja majú dvojité meno, dlhé vlasy, bielu košeľa rozopnutú na hrudi, naivnú manželku, ktorá sa označuje za ľavičiarku, hoci je veľmi bohatá, pravidelne sa objavuje v televízii a jeho sluha je Ind. (Arsenal83)
  • Niekoľko rómskych občianskych združení vo Francúzsku uviedlo, že ide o „nepravdivé, ponižujúce a traumatické vyjadrenie, ale neplánujú podať žalobu“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama