Reklama

Reklama

Kouzelný park

  • USA Wonder Park (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Vymýšlet atrakce, jaké svět neviděl, je pro June a její maminku ta úplně nejlepší zábava. Ve své představivosti vyčarovaly kouzelný park, v němž všechny ty dechberoucí a fyzikální zákony popírající atrakce řídí mluvící zvířata s velmi vyhraněnou osobností. Například bezpečáka tu dělá dikobraz, který se všeho bojí a ve stresu nekontrolovaně střílí bodliny, o údržbu se starají dva bobří vtipálci a tak by se dalo pokračovat. June však není pouze snílek, ale taky hodně praktická holka, která zkouší aspoň některé z těch fantastických modelů reálně postavit z toho, co jí zrovna přijde pod ruku. Asi tušíte, že takové pokusy nemůžou dopadnout dobře a většinou končí demolicí celého sousedství. Po jedné takové mimořádné destrukci June slíbí, že už začne sekat dobrotu, všední i nevšední starosti ji navíc připraví i o chuť vymýšlet výjimečné atrakce aspoň teoreticky. June přestane snít. Jednoho dne ji však osud a šťastná místa zavedou na zpustlé místo, kde kdysi skutečně existoval park, jaký si vysnila. Dokáže June znovu probudit vlastní fantazii a zastavit jinak nevyhnutelný zánik tohoto ráje atrakcí? Zdejší mluvící zvířecí personál na ni dost spoléhá. Jinou naději totiž nemají. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 4

Recenze (60)

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Park zázraků nebyl až takovým zázrakem mezi animovanými filmy. Děj je velmi slaboučký a soundtrack nevýrazný, přesto postavičky z parku i samotný park jsou zpracovány velmi elegantně a líbivě. Kdyby se náhodou marketingová mašinérie rozhoupala k zpracování hraček v stylu Kouzelného parku rozhodně by měly větší úspěch než Frozen - doják, ale to by musel film obsahovat aspoň jednu srdceryvnou chytlavou písničku. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Kouzelný park okouzlí zejména úžasně pestrobarevnou a zdařile vytvořenou vizuální stránkou, která si stejně jako dětská fantazie neklade hranice. Co se příběhu týká, tak hlavní poselství bylo vcelku jasné, nicméně jsem očekával asi trochu víc emocí, které by mě odrovnaly jako například u snímku V hlavě, protože Kouzelný park měl tímto směrem též nakročeno. Podobně na tom byla humorná stránka filmu, která ne že by chyběla, ale spíš chrupkala podobně jako medvěd Huňáč - žádné vtipné orgie typu Shrek či Doba ledová se nekonaly. Kdyby měl snímek větší hloubku nebo plul na více komediální vlně, pak bych dal bez váhání vyšší hodnocení. ()

Reklama

JADIM 

všechny recenze uživatele

"V Čarovnom parku je všetko možné!" Myšlienka dôležitosti detskej fantázie zakopaná niekde v hĺbke, ale boli momenty kedy sa vyplavila na povrch. Vďaka tomuto má Čarovný park trochu spoločné s Pixarovkou V hlave, ale to bola trochu iná úroveň, ako táto doslova divoká jazda horskou dráhou. Vizuál to malo celkom pekný a keďže deti vymyslia naozaj hocičo a v tomto prípade boli tie deti scénaristi, režisér a animátori, tak sa tu občas objavili aj nejaké zaujímavé nápady. Celkovo je to taká animovaná rýchlovka, ktorú celkom oslabuje to chaotické tempo, ktoré sa proste "muselo" dostaviť.. 5/10 (Videné 22.3.2020, SK dabing) ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá myšlienka, animácia, no je to celé akési ani pre dospelých ani pre deti. Deckám sa to nepáčilo, bolo to pre ne moc zložité, občas strašidelné, málo vtipné a rýchle. Pre dospelého zase nerozvinuté, taktiež nie moc vtipné, postavičky nemastné a neslané. Ako malo to potenciál, ale myslím, že nevyužitý.. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Eh... tak takhle rozporuplné dojmy jsem z animovaného filmu měl naposledy snad u Alfy a Omegy. Rozeberu to. Prvních 25 minut pro mě bylo skoro nekoukatelných. Celé to byl maraton überkýčovitých dojemných kýčů, které se snažili diváka (dětského, samozřejmě, ale nedivil bych se, kdyby se ti citlivější rozbrečeli taky) tak strašně citově vydírat skrze dialogy, hudbu a vizuál, že už to nebylo ani směšné, ale jen nesnesitelné. A do toho ještě ty patetické kecy typu "Nenech to světélko v sobě zhasnout." atd... Uf. A ještě lepší byl ten indický klon Clyda McBrida z Hlasiťákových, který nejen že má úplně stejný charakter, on má i homosexuální rodiče (jestli jsem teda dobře viděl)! K tomu se podrobněji vyjadřovat nebudu, nemá to smysl, každopádně když ze scény vypadli všichni lidi (kromě June), stala se z toho sci-fi a June se dostala do paralelního světa, sice to pořád nebylo vtipné, sice ty postavy moc zajímavé nebyly a některým kýčovitě "dojemným" scénám se to nevyhlo, ale i tak se na to celkem dalo dívat a ani jsem se od té chvíle moc nenudil. Akorát ten příběh se dal vymyslet líp. Každopádně, v tu chvíli jsem měl hodnocení mezi 2* a 3*, no nakonec rozhodl závěr, ve kterém SPOILER se ukázalo, že maminka nakonec neumřela a je na živu - což mi udělalo radost, jelikož nesnáším ten podivný trend jednoho mrtvého rodiče v animácích (a Disney se v tom echt vyžívá). Takže slabé 3* nakonec dám, ale znova se na to rozhodně nepodívám. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Práce na tomto projektu trvala 5 let. (ČSFD)

Reklama

Reklama