Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztopenie arktického ľadovca uvoľní zamrznutú pravekú gigantickú modlivku, ktorá začne požierať obyvateľov a postupne sa presúva do teplejších oblastí smerom k Washingtonu a New Yorku. Paleontológovia spolupracujú s vojakmi, aby modlivku zničili... (matriosa)

Recenze (19)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Prostě standard, neuráží mě "stavebnicové prvky béčka z padesátek", nic nechybí, nic není špatně... nic nevyčnívá z řady. Docela rozumně je proložené ozřejmování o co jde "vědcem" a reakce osob včetně armády, inu proč ne. Slušné propojení archivních záběrů a vlastního filmu, člověk by se mohl splést a mít to za velkorozpočtový film :) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vraždící kudlanka? A proč ne! Monstr filmy 50. let mají své kouzlo, současného diváka ale nejspíš vůbec neosloví, pokud je cíleně nevyhledává. Akorát jsem od Universalu čekal poněkud lepší efekty. Nejlepší jsou tak reálné záběry základen, letadlových lodí nebo stíhaček. Samotná kudlanka jakoby vypadla z podobně laděných japonských filmů, jen nezdemoluje půlku města jako u Japonců. A když nebyl po ruce Ray Harryhausen, tak měli tvůrci zůstat u živého modelu. Ten se ve filmu mihne jen jednou, když leze po Washingtonově monumentu. U modelu navíc trikaři popletli kudlančina kusadla, která jsou orientována místo horizontálně vertikálně ...ostuda! Na ukusování hlav a trhání těl může divák rovnou zapomenout. Shovívavé slabé 3*. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak když jsme tu měly už obří sarančata proč tu nemít kudlanku? Další béčko z 50 let které se tváří neuvěřitelně seriozně a při tom je neskutečně vtipné. Překvapivě dobré efekty a vojenské rekvizity které byly úžasné a celkově ta technika ve filmu evokovala áčkovou produkci dělá tenhle film aspoň průměrný, celkově by to bylo daleko horší. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Prijemne prekvapenie. Jeden z najlepsich americkych 50s moster filmov. Sice nie tak skvely ako Them! ale urcite lepsi nez napr. Tarantula. Velmi potesili rozne prostredia a plamenomety na antarktide su stale cool. Navyse producenti nakupili spravne zabery zo strasich filmov a dokumentov, takze to posobi aj celkom epicky. Akcie aj humoru (chceneho ci nechceneho) dostatok. 7/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V 50.-tych rokoch minulého storočia sa monster-animal-horrory o zmutovaných gigantických zvieratách tešili veľkej popularite. Na plátnach kín sa objavili obrovské pavúky, jaštery, mravce, osi, pijavice... a v tomto prípade ďalší zástupca hmyzej ríše - modlivka (kudlanka). Film "The Deadly Mantis" radím v jeho kategórii ku tomu lepšiemu, ale na tri hviezdičky to nie je. ** ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama