Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brea (Paula Patton) nemá zrovna šťastný den, a to i přesto, že má narozeniny. V práci jí nejen ukradli článek, na kterém pracovala několik měsíců, ale dokonce dostala i výpověď. Náladu by jí mohl zlepšit až večírek s přáteli, kde to vypadá, že by ji mohl její přítel John (Omar Epps) požádat o ruku. Ten ji překvapí tím, že jí následující den věnuje auto, které sám renovoval, a naplánuje jim výlet do Casa Velas do firemní vily jeho přítele. Při zastávce na čerpací stanici dojde k incidentu mezi místními motorkáři a Johnem. Od této chvíle bude mít John hodně omezený prostor k tomu, aby požádal Breu o ruku. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Podobne ladených krimi thrillerov, v rámci ktorých sa usporiadaní rádoví občania nechcene dostanú do krížku s organizovanou bandou zabijakov už boli natočené desiatky. Traffik z tejto rady nijako zvlášť nevybočuje a prináša občasný adrenalín v kombinácii s niekoľkými hluchými pasážami a žánrovým klišé. V sumáre ide o priemerný film, zaujímavý možno iba tým, že sa v ňom dajú postrehnúť isté náznaky blaxploitationu (farební slušňáci vs. skrz-naskrz zlí bieli motorkári), čo vzhľadom k farbe pleti režiséra a jeho dlhodobému úsiliu oslovovať afroamerické publikum nie je žiadne prekvapenie. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Iba dve veci mi utkveli v pamäti, jednou sú ohavné grimasy Pauly Patton a druhou debilné a nesympatické postavy. Pritom Paula sa mi v MI páčila. Ale to, čo predviedla tu, sa slušným ľuďom nerobí. A ešte dodám, že väčšina filmu je úplne o ničom, preto je jednoduché tvrdiť, že je natočený podľa skutočných udalostí. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Obchod s lidmi solidně kvete i v béčkové kategorii. A tak doporučuji, aby k tomuto thrilleru bylo přistupováno bez velkých ambicí. Nechybělo ale mnoho a film by byl více kritikou veleben, dokonce by existovala reálná šance na povýšení do áčkové kategorie. Díky poněkud diletantské režii se tak nestalo. Casting na vyšší mety rozhodně měl. Paula Patton v hlavní roli nemá daleko do vizuálně podobně disponované Halle Berry a cast kolem ní je více než zdatný. Námět se inspiroval skutečnými událostmi. Do filmu ale neproniklo intenzivní napětí, které by diváka účinně dokázalo sevřít a ještě dlouho po skončení filmu mu působilo neklidné stavy, ačkoliv je téma hodně znepokojivé. To se prostě nestalo. Ani technická realizace filmu není špičková. Vliv nižšího rozpočtu je znát. Pokud ale kupříkladu chci strávit večer ve společnosti thrilleru, co má na pořadu dne obchodování se ženami, gang hnusáků, co je odchytává, a sympatickou žurnalistku, která to nenechá jen tak, je volba přímo ideální. Základní atributy pro thriller to má, občas to zahraje na temnou notečku a dojde i na nějaký ten dějový zvrat. Ve své kategorii se jedná o kvalitně vyvedenou záležitost, která by si zasloužila lepší režijní ošetření. Režisér Deon Taylor zatím ještě nezískal kredit mimořádně kreativního režiséra. Paula Patton a spol. však svede uprostřed nočních lesních scenérií příslušně nevyzpytatelnou bitvu o přežití. 9/10 ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Je až pozoruhodný, jak slušně se Traffik ze začátku rozběhne. Kamera snese áčkový měřítka, hlavní hrdinka je docela 🔥 a thrilleroví mazáci Fichtner s Gossem jsou sympatickej benefit. Ambice a slibnost to ale schytaj s první akcí, co sice neuráží, ale spolehlivě nudí. I tak bezkonkurenčně nejlepší Taylor. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Taylor vždycky začne tak dobře, ale pak se v jeho filmech ke konci něco zlomí, a ze solidního thrilleru se stane nechtěně vtipná ptákovina plná hloupých postav a patosu. Plus to pokaždé má naprosto debilní popovej soundtrack. Těžko říct, kolik lidí by to doopravdy dokoukalo, kdyby se v Traffik většinu stopáže neproducírovala polonahá Paula Patton... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Když Brea (Paula Patton) odesílá e-mailem fotky obětí, zasílá přímo soubory fotek, zatímco si vyfotila jen galerii z druhého telefonu. (griph)
  • Natáčelo se v Sacramentu (Kalifornie, USA). (griph)

Reklama

Reklama