Reklama

Reklama

Převozník

Trailer

Obsahy(1)

Vzdal by se všeho, až na svůj prám... Samotářský Travis postavil svůj prám v pustině nedaleko mexických hranic. Jeho každodenním chlebem se stalo převážení lidí na druhou stranu řeky. Původní osada se pozvolna mění v městečko, které díky blízké hranici přitahuje válečné bandity. V okolí řádí Remyho gang, který plánuje s bankovní kořistí prchnout za hranice do Mexika. K překročení řeky jim má posloužit Travisův prám, který chtějí následně zapálit. Jenže odvážný převozník nemíní o svůj prám přijít tak lacino. Travisovi se podaří většinu osadníků dostat včas na druhou stranu řeky a společně úspěšně vzdorují krvelačné bandě. Spor přerůstá do osobní roviny a proti sobě stojí muži, kteří jsou si svým způsobem podobní. Napětí na obou stranách řeky narůstá a oba drží své eso v rukávu... V hlavní roli nesmlouvavého převozníka se představil Lee Van Cleef, který se krátce předtím proslavil v roli toho „zlého“ ve filmu Hodný, zlý a ošklivý (1966). Převozník představuje na tehdejší poměry drsnější western, který byl do jisté míry ovlivněn postupy věhlasných spaghetti-westernů. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Udělat Lee Van Cleef to, co udělal na konci filmu, o nějakou hodinu a půl dříve, bylo by všechno mnohem jednodušší. Snímek, který beztak těží z charizmatu tří lidí (Van Cleef, Oates, Tucker), by se vyvaroval příšerně, nesnesitelně protahovaného (ne)děje, pitomých dialogů (schválně píšu dialogů, protože některé hlášky se docela povedly) a nepřehledných přestřelek, v nichž každý člověk vystřílel snad metrák olova pouze v zájmu všeobecného zmatku. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

V rámci mého oblíbeného westernového žánru podprůměrná záležitost se zbytečnou spoustou mrtvol, film nudný, s nenápaditým scénářem a rutinní režií. Film je místně omezen s výjimkou úvodu jen na okolí přívozu, který kvůli banditům nejezdí. Hlavní padouch Remy zabíjí kromě hromady nepřátel i svoje lidi, ale nikdo se ani neozve, má to být údajně schopný vůdce, ale nevymyslí ani přeplavání řeky. Kladný hrdina Travis (Van Cleef) je zase takový nijaký hrdina, jen nanápadný převozník, hledí si především svého voru. Co byste čekali od filmu za zábavu, když oddělíte širokou řekou bandu lumpů od jejich potenciálních obětí? Režii má starý Gordon Douglas, který začínal s režií již ve dvacátých letech 20. století a režíroval i Laurela a Hardyho. Trailer: http://www.dailymotion.com/video/x8fcs5_barquero-lee-van-cleef-movie-traile_shortfilms ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Western se slibným námětem a neotřelou zápletkou doplácí na řídkost scénáře (úvodní přestřelka navnadí, ale větší akce se dočkáme až ke konci) a nepropracovanost postav, které se občas dopouštějí nemalých hovadin (Travisovo vzplanutí ke krásné osadnici, vůbec celý konflikt se dal vyřešit daleko dřív). Lee Van Cleef a Warren Oates v hlavních rolích nezklamou, film nenudí, ale jedno shlédnutí stačí. 60%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dej: banda zloduchov sa snaží dostať z jednej strany jazera na druhú. To je všetko. Je to jeden z tých filmov, ktoré majú bombastický začiatok. Úvodné vystrieľanie mestečka je špičkovo natočené. Fakt parádna veľkolepá prestrelka, ktorá pôsobí oveľa modernejšie, minimálne na úrovni osemdesiatkových akčniakov. No a následne film začne neustále upadať a nasleduje jeden nekonečný rozhovor zloduchov na jednej strane a osadníkov na druhej strane jazera. Na obidvoch stranách sú dve silné osobnosti. Tvrdohlavý prívozník Lee Van Cleef, ktorého neústupnosť postráda nejaký hlbší motív a jeho dávny kamarát a na druhej strane miestami nekompromisný a miestami komicky hlúpy záporák Warren Oates s jeho zástupcom. Celé to mohlo zachrániť finále od ktorého som dúfal, že bude rovnako špičkové ako úvod, ale tá prestrelka bola kratučká, nezmyselná a na konci si snáď každý povie, že keby Lee Van Cleef týmto spôsobom odbachol Oatesa hneď, tak by každému ušetril kopu času. 5/10. ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

Čistá práce. Realistické, nadčasové a nápadité. Výborní herci, perfektní typový výběr. Mistrně udržované napětí. Geniální poslední tah osadníků, kterým doslova převezou zlotřilou bandu. Na závěr nechybí ani oběť jednoho kladného hrdiny, jakoby prvek jistého vykoupení za život druhých... Dělal to mistr svého oboru ;-) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama