Reklama

Reklama

Co jsme komu zase udělali?

  • Francie Qu'est-ce qu'on a encore fait au bon Dieu ? (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi, milovníci staré dobré Francie a tudíž i správní maloměšťáci, se tak trochu s těžkým srdcem smířili s tím, že se jejich dcery provdaly za muže rozličných původů a podařilo se jim překonat všechny jejich zakořeněné předsudky. Ale nyní čelí nové hrozící krizi. Jejich čtyři švagrové Rachid, David, Chao a Charles jsou odhodláni z mnoha různých důvodů opustit Francii. Ale jak k tomu přijdou právě Cloude a Marie Verneuilovi? Jejich obavy, že se z jejich blízkosti rozeběhnou po celém světě dcery i vnoučata, je vede k vymýšlení nejrůznějších důvodů jak je ve Francii všechny udržet. A to nejlépe tak, že jim dokáží, že je Francie tou nejúžasnější zemí na světě. A to i přesto, že na ni oba do této chvíle svorně s velkou chutí nadávali. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (180)

genetique 

všechny recenze uživatele

Čo tam po tom, že sa jedná prakticky o prevarenú verziu skvelej prvej časti?! Multietnická rodinka Verneuilových sa vracia v plnej zbroji, vybavená skvostnými hláškami, vycibreným situačným humorom a ako čerešničku na torte vám naservírujú nejaké tie prekvapenia v podobe ďalších absurdných situácií. Stávka na istotu je ale miestami dosť citeľná, takže odporúčam pustiť si túto časť s dobrým časovým odstupom, aby ste nemali ten pocit, že sa vám niektoré gagy opakujú. Francúzi to ale aj napriek tomu vedia podať s patričným šarmom a dôvtipom, takže im to vlastne ani nemôžete vyčítať. Obsadenie si zopakovali prakticky všetci herci z prvej časti a to považujem za najväčšiu devízu, pretože toto obsadenie považujem za hlavný tromf celej produkcie. Takže za mňa dva palce hore, vôbec by som sa nenahneval, keby z toho spravili trilógiu. 80%. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po pěti letech se vrací rodinka Verneuilových společně s dcerami a jejich multikulti drahými polovičkami, a i když druhý díl nedosahuje kvalit výtečné a svěží jedničky, tak i přesto jde stále o nadprůměrnou komedii s množstvím vtipů a humorných situací. Líbilo se mi, že tvůrci při psaní scénáře nečerpali pouze z jedničky, nýbrž přidali něco navíc (uprchlíci, "netradiční" svatba). Závěr byl možná až přehnaně optimistický ("happily ever after"), ale i tak si za svým hodnocením stojím. Příjemně strávených devadesát minut v kině u kvalitního kousku, který jen dokazuje, že se Francouzi v komediálních vodách zkrátka a dobře vyznají. ()

Reklama

tlesk 

všechny recenze uživatele

Co jsme komu všichni udělali? je výbornou francouzskou komedií, která se sice nese ve stejném duchu jako předchozí části, ale to vůbec nevadí. Christian Clavier, známý českým divákům zejména jako představitel Asterixe, či sluhy Jacquouilleho z komedie Návštěvníci je v širokém obsazení jednoznačně nejvýraznější a nejcharismatičtější, přičemž úloha Claudea coby konzervativní francouzské hlavy rodiny mu perfektně sedí. Ani zbytek herců však nezaostává a ruku v ruce s perfektně napsaným scénářem nám doručují počin, jenž si s grácií utahuje snad úplně ze všeho. Jednoduše se jedná o bezvadnou komedii, u které se nejednou od srdce zasmějete, snad vás i dojme a zahřeje u srdce. A to si nezaslouží nic víc, než jedno velké doporučení. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jednička sice nepatří do zlatého fondu francouzské komedie a nedokázala naplno využít potenciál,který skrývala,ale ve výsledku byla fajn.Dvojka dělá hodně věcí podobně,ale minimálně na poli humoru se jí daří ještě méně než jedničce.Tu a tam je tady sice solidní vtip,ale je jich málo.Na komedii tuplovaně...60% ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Co jsme komu zase udělali? je skvělá komedie, tvůrci opět přišli s něčím originálním, co neztrácelo na vtipu. Pobavila jsem se stejně dobře, jako před několika lety u prvního dílu. Zeťové opět nezklamali, a ani postoj Marie nebyl k zahození. Její styl vyřešení situace byl prostě bravurní. Nečekané zvraty, vtip v každé sekundě a k tomu skvělé herecké výkony. Tomu nejde se nezasmát. Co jsme komu zase udělali míří tryskovou rychlostí mezi mé oblíbené filmy. Rozhodně doporučuji se na něj podívat, zábava téměř zaručena. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Na rozdíl od prvního filmu byl tento film natočen z části skutečně v Chinonu, kde žije rodina Verneuilů. (veronikajel)
  • V předchozím díle Co jsme komu udělali? (2014) měly Claudovi dcery pro své děti kočárky od značky Bugaboo. Laure ovšem má kočárek od jiné značky. (Berlea)

Reklama

Reklama