Reklama

Reklama

Co jsme komu zase udělali?

  • Francie Qu'est-ce qu'on a encore fait au bon Dieu ? (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi, milovníci staré dobré Francie a tudíž i správní maloměšťáci, se tak trochu s těžkým srdcem smířili s tím, že se jejich dcery provdaly za muže rozličných původů a podařilo se jim překonat všechny jejich zakořeněné předsudky. Ale nyní čelí nové hrozící krizi. Jejich čtyři švagrové Rachid, David, Chao a Charles jsou odhodláni z mnoha různých důvodů opustit Francii. Ale jak k tomu přijdou právě Cloude a Marie Verneuilovi? Jejich obavy, že se z jejich blízkosti rozeběhnou po celém světě dcery i vnoučata, je vede k vymýšlení nejrůznějších důvodů jak je ve Francii všechny udržet. A to nejlépe tak, že jim dokáží, že je Francie tou nejúžasnější zemí na světě. A to i přesto, že na ni oba do této chvíle svorně s velkou chutí nadávali. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (181)

Shitonit 

všechny recenze uživatele

No jo, zase... Co k tomu napsat.. Vcelku dobrá a povedená parta herců neustále dohání děj, který pouze natahuje a doždímává vcelku povedeně originální jedničku. Film Stojí a padá na střetu kultur, ras, náboženství, na současný eurosituaci, a chvílemi to přechází do snahy ukázat svět lepší, hezčí a Francii jako místo, které stále je tím, čím bylo.. Kdo ví a zná, tak ví, že Francie je krásná zem, a jistě i přes pojebanost s migrací a vymrdanou politikou stále krásnou zůstává, francouzský venkov je kouzelný a nezaměnitelný, ale o tom tady psát nechci. Jednička je film, který balancuje na hranici, marně se snažící roztlemit divouše k smíchu tak, jak to bravurně zvládal frantíkovský humor před dávnými lety. Zase udělali? nemá sílu se dostat ani na tu balancující hranu, zůstává v rovině psíka který běží za hárající fenou v domnění že si vrzne. Nevrzne. Jen slintá. Šáveron nám předhazuje kosti a kostičky v marné představě, že si divák z těch kostiček poskládá šlehačkový dort. Ale to nejde. Na závěr tedy končím zvoláním.. Viléme, Hynku, Jarmilo, kam jsme to kurva došli ? Jednou a dost, přišel, stáhnul, viděl a dostal co měl. Když nad tím teď tak přemýšlím, chce se mi z toho všeho brečet. Nějak se nám ten multikulti svět vytrhl z rukou. A jestli takhle nějak mají vypadat rodiny budoucnosti, tak to i když nejsem žádnej kdovíjakej xenofob, tak z multibarevných rodin se mi tak nějak chce snad i trochu zvracet. Takže jako politická agitka ve smyslu diváku otevři oka, a adoptuj si žlutýho černouška z Afghánistánu, tak to u mě naštěstí nefungovalo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Bežne by som dal 3 hviezdy, ale tu pridám. Clavier je jednoducho pán herec a v tomto filme nikto za ním nezaostáva. Jasné, že to nedosahuje kvalitu jedničky, napriek tomu je tu dosť nápadistosti aj vtipu. Jasné, že je to slniečkársky film, ale napríklad LGBT propaganda tu nie je tak hnusne tlačená, ako v iných deviantných filmoch. No a my obyvatelia strednej Európy musíme vidieť tento film len pozitívne - čím viac bude vo Francúzsku a západnej Európe promigrantských filmov, tým je väčšia šanca, že si ich tam dobrovoľne naberú a nebudú nám ich vnucovať. ()

Reklama

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Není to tak "úderné" jako jednička, ale pořád dobré. Chybou je, že do půlky se jen tak plácají a humor nic moc. Pak už se to celkem vrátí do starých kolejí. Od natočení jedničky uteklo 5 let, takže i nároky na umění jsou dnes vyšší. Už nestačí arab, žid, číňan a černoch. Přibyl ještě "talibánec" a dvě černé lesby. Paráda. Opět jsme na milém rasistickém mejdanu. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Aby to bylo sluníčkovsky úplný, tak ještě nějakou tu gay postavu, že? Tentokrát humor místy až mrazivý najmě vzhledem k aktuálním událostem (virózy na dovolené, bezpečnost ve Francii, bederní pás, narážka na Libyi), ale opět rejpy napravo nalevo, padni komu padni. Zase nejvíc zaperlil černej katolík ("Chcete se odstěhovat do Indie?! Do země, kde se lidi klanějí kravám?!") a kupodivu si i všiml, že Clavier zas tak bílej není. Ale happy end tentokrát už pohádkový. // 64% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak je recyklace úspěchu někdy obtížná, ukazuje sama hlavní zápletka. Čtyři důvody proč zmizet a čtyři způsoby, jak je udržet, jsou absolutně postavené na hlavu, ale chápu, že vymyslet něco pro celý ansámbl z jedničky není jen tak. Ten životní optimismus, co z toho cáká, je fajn, ale zároveň se mi trochu příčí svět, kde platí Paříži, zaplatím tě.. Většinu podařeného humoru zajistí Clavier de Balzac a jeho žena, včetně lopatového zneškodnění Afghánce s Alláh ví jakým pásem.. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Keď letia hlavné postavy z Pekingu do Paríža, na záberoch je vidieť lietajúci Airbus A380, v ďalšom zábere však pristáva Boeing 777. (Babulik)
  • V předchozím díle Co jsme komu udělali? (2014) měly Claudovi dcery pro své děti kočárky od značky Bugaboo. Laure ovšem má kočárek od jiné značky. (Berlea)

Reklama

Reklama