Reklama

Reklama

Co jsme komu zase udělali?

  • Francie Qu'est-ce qu'on a encore fait au bon Dieu ? (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi, milovníci staré dobré Francie a tudíž i správní maloměšťáci, se tak trochu s těžkým srdcem smířili s tím, že se jejich dcery provdaly za muže rozličných původů a podařilo se jim překonat všechny jejich zakořeněné předsudky. Ale nyní čelí nové hrozící krizi. Jejich čtyři švagrové Rachid, David, Chao a Charles jsou odhodláni z mnoha různých důvodů opustit Francii. Ale jak k tomu přijdou právě Cloude a Marie Verneuilovi? Jejich obavy, že se z jejich blízkosti rozeběhnou po celém světě dcery i vnoučata, je vede k vymýšlení nejrůznějších důvodů jak je ve Francii všechny udržet. A to nejlépe tak, že jim dokáží, že je Francie tou nejúžasnější zemí na světě. A to i přesto, že na ni oba do této chvíle svorně s velkou chutí nadávali. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (180)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Že prý recyklace? Kdeže, jen legrace." Zde se ovšem můj oblíbený recenzent, civilním povoláním tělocvikář, Gilmour93 pokouší o stojku: "Čtyři důvody proč zmizet a čtyři způsoby, jak je udržet, jsou absolutně postavené na hlavu." No a? Být to thriller, tak taky rýpu, jak cvičený vepř lanýže z hlíny, ale v komedii mi to nevadí. Multikulti svatbu jsem si užil, i rubínovou svatbu, ale tuhle oslavnou žabožroutskou ódu jsem chtěl vynechat, protože NEJ není Francie a nějaká blbá, placatá Paříž, ale odjakživa Morava, to ví přece každej, dokonce i "vinaři z Afriky". Nakonec mi to nedalo a  do kuchyně paní Marie jsem nakouknul i zde, jestlipak dnes budou žabí stehýnka obzvláště vypečená. Chutnala mi, bavil jsem se. Odposlechnuto v kuchyni a ložnicích: "S tebou v posteli to je jako bych spala vedle Mao Ce-tunga.""Nepleť si Bardotku s Bordó." "Svatba byla apokalypsa, jak od Coppoly." A hlavně argument nejpádnější: "Snad bys nechtěl žít v zemi, kde se lidi klaní kravám?!" Co dám arabskému zahradníkovi? Čtyři rány lopatou. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po pěti letech se vrací rodinka Verneuilových společně s dcerami a jejich multikulti drahými polovičkami, a i když druhý díl nedosahuje kvalit výtečné a svěží jedničky, tak i přesto jde stále o nadprůměrnou komedii s množstvím vtipů a humorných situací. Líbilo se mi, že tvůrci při psaní scénáře nečerpali pouze z jedničky, nýbrž přidali něco navíc (uprchlíci, "netradiční" svatba). Závěr byl možná až přehnaně optimistický ("happily ever after"), ale i tak si za svým hodnocením stojím. Příjemně strávených devadesát minut v kině u kvalitního kousku, který jen dokazuje, že se Francouzi v komediálních vodách zkrátka a dobře vyznají. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„CO JSME KOMU ZASE UDĚLALI? COPAK VE FRANCII SE ŽIJE ŠPATNĚ?…“ /// Dvacet minut – a nic! Žádnej smích (můj). Je to jako český komedie – samej děj a vtipe – kurva kde seš? Pak – jakože to bude vtipný… v katedrále v Alžíru nikdo nebyl! – chápete to, jo? A prostě tak, no. Námět slibuje vtipný momenty, ale film jich moc nenabízí. Je to taková obyčejná rodinná (multi)story. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Doma už nám chybí jen lesba (Afghánce už máme…). 2.) Připíjím na Francii! 3.) Thx za titule „doummais“ a „Andyxxxek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Chmur 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom, jak mohou různé sexuální orientace, rasy a kultury žít krásně pohromadě v prosluněné Francie. Já bych si také přál, aby lidé k sobě byli slušní a ohleduplní bez ohledu na barvu pleti, vydělané peníze a sociální statut, jenže tak to prostě nefunguje. Nefunguje a nikdy nefungovalo. Zvláště pak ve Francii. Asi proto točí tyhle filmy, kde chtěj na chvíli věřit v opak. Celý film je tak unylý a nudný. Posledních pět minut je tak sladkých, že se z toho člověk skoro až dáví. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Roky a od únorového vydání do kin i měsíce čekání se vyplatily a ta svérázná francouzská rodinka, jejíž patálie mě tak učarovaly před 4 lety, je zase zpátky. Nevěřil jsem tomu, kolik nápaditých vtipů půjde vyždímat z nynějšího ústředního problému, a proto jsem tolik překvapen. Nedivil bych se, kdyby Frantíci přišli za pár let s dalšími rasovými a společenskými předsudky v legračním kabátu. P. S. Elodie Fontan se nemůžu vynadívat. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • V předchozím díle Co jsme komu udělali? (2014) měly Claudovi dcery pro své děti kočárky od značky Bugaboo. Laure ovšem má kočárek od jiné značky. (Berlea)
  • Keď letia hlavné postavy z Pekingu do Paríža, na záberoch je vidieť lietajúci Airbus A380, v ďalšom zábere však pristáva Boeing 777. (Babulik)
  • Na rozdíl od prvního filmu byl tento film natočen z části skutečně v Chinonu, kde žije rodina Verneuilů. (veronikajel)

Reklama

Reklama