Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Na začátku byla víra v lepší zítřky. Hranice mezi vykoupením a zatracením je ale povážlivě tenká. Pobyt v zeleni s tropickým klimatem a asijskými specialitami nemusí symbolizovat pozemský ráj.  Pět neznámých lidí. Tři měsíce života. Jeden uzavřený prostor. Zazděním to teprve začíná. Pěstírna má totiž mimořádně dobrou živnou půdu, emoce a plody zla uzrávají pod zemí každým dnem. První thriller českého internetu v režii Andyho Fehu uvádí internetová televize Stream.cz. (Stream.cz)

(více)

Recenze (60)

Renfield 

všechny recenze uživatele

To rozhořčení nad rozdělením vlastně chápu, totiž každý díl má velký spád, stane se pár věcí a jsou tu titulky, je až k neuvěření, že zase uběhlo třináct minut. Ale proč nevyužít té možnosti a nepustit si to celé znovu pěkně za sebou? Líbí se mi, jak si Pěstírna kráčí mezi žánry, totiž krom samozřejmě převažujícího thrilleru, je to také občasná komedie, na konci snad i tak trošku do hororu. Taktéž potěšily detaily jako třeba "kalendář" a vlastně stejné posunutí již v úvodní znělce. Rozesmálo potom například kolo, lov hada, nebo "návrat" výborného Šembery. Ale jak jsem psal, je to především thriller se zajímavým námětem, který se navíc opravdu děje. Díl od dílu napětí graduje, především pak po "samotce" (abych moc neprozradil) a závěr vůbec, když se dveře neotvírají, telefon nezvoní. A finále posledního dílu? Já jsem spokojen, domyslete si. Nějaké větší rozuzlení jsem po jednotlivých dílech ani nečekal... ten konec to vlastně svým způsobem má. Klaustrofobní atmosféru pomáhá vytvářet i prostředí pěstírny, ideální místo. A hudba! Ze začátku mi příliš vhodná nepřišla, ale názor jsem rychle změnil, zase výborné, stejně tak ostatní zvuky. Po Nenasytné Tiffany natočil Andy Fehu další zajímavý počin, i proto je třeba jeho tvorbu sledovat dál. 80% ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Ale jo, atmosféru to má místy vážně hutnou a depresivní a když si člověk vezme, že je to "jen" internetový seriál televize, která produkuje standardně plky o ničem ve studiu nebo reportážní pořady, tak je to celkem slušné. Doufám v druhou sérii, neb mne závěr, pravda, vůbec neuspokojil a myslím si, že tenhle seriál má potenciál; ideálně kdyby postava Vojtěcha Johaníka aka českého Caseyho Afflecka coby otřesného herce zemřela... 70% ()

Reklama

joobi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Očekávání veliká, výsledek o to bolestivější. Pěstírná předvedla příšerný Pilot, kterým by značnou část publika od seriálu spíše odradila, nežli navnadila. Malá špetka naděje se dala hledat v prvních třech dílech, ač ne bez chyb, tak dala... Bohužel pak to jde celkově až moc dolů. Základní kámen úrazu představuje špatný scénář k jednotlivím dílům, kdy každý díl je nějak jiný... ale je špatně jiný. V jednom díle se řeší jedna věc, která v dalším díle naprosto zmizí, nebo se vyvrátí něčím jiným - díl pak ztrácí na smyslu a funguje jenom jako cílené natahování. Seriálu ironicky nejvíce ubližuje to, že jde o seriál, jinak řečeno, pokud by se vše sestříhalo do jednoho celku, vytvoří ravděpodobně mnohem lepší konzistentní dílo - ve výsledku by se mohl vystříhat ještě mnoho zbytečností, které se používají k natažení délky jednotlivého dílu. No a na závěr je tu velké finále, které celý seriál totálně zničilo. Nemám nic proti otevřeným koncům ve filmech či seriálech, ale zde to je naprosto neopodstatněné a nic to neřeší. Škoda pánové a dámy, mohlo to být mnohem lepší. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po všech stránkách velmi ok, v rámci českých krátkometrážních internetových seriálů vyloženě skvělé. Řemeslně výborné (kamera, střih, hudba), herecky solidní a hutně atmosférické. Jako svižný a napínavý thriller to rozhodně funguje. Fehu je hodně nadějnej, časem by z něj mohl být český Danny Boyle (klipař, který zvládá i obsah). 70 % ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Na Pěstírnu jsme byl hodně zvědavý a sliboval jsem si asi víc, než dost. S atmosférou si tvůrci vyhráli, chvilku ji budovali, pak zastavili v jednom bodě na pár dílů, a před závěrečnou katarzí ji pustili dál, kdy mi přišlo, že jak byla pár dílů zamražená na místě, tak najednou vystřelila do výšin, díky závěrečné katarzi. Právě závěr režisérovi asi u diváků ublížil, ale po rozležení v hlavě, je to odvážný krok od tvůrců. Proč nenechat otevřený konec a nechat diváka v nejistotě. Tohle experimentování mám rád a proto zvedám o jednu navíc, protože tvůrčí odvaha je věc, která mi přijde, že se v dnešní obě vytrácí a tady se to autorovi kurva povedlo. Seriál je tísnivý, není nijak zvlášt pozitivní, ani vtipný. Jinými slovy, jedná se o pomalu se táhnoucí thriller, který v sobě tu temnotu opravdu má. Jen se musí nechat doznít. Napodruhé se o toho asi nepustím, ale na první pokus to můžu každému doporučit. Palec nahoru za originalitu, odvahu pro závěr, a výbornou atmosféru. V českých luzích a hájích jedna z těch podařenějších vlaštovek. P.S. Viděno v celku. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • V epizodě hrají dva protagonisté videohru „Mortal Kombat“. Přitom je však znatelně vidět na obrazovce vodoznak celosvětového videoherního portálu IGN. Když tedy postavy ,,hráli" hru, tak se pouze dívali na video a přitom mačkali tlačítka na herních ovladačích. (MajklCZsk)

Reklama

Reklama