Reklama

Reklama

Království zombie

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

vurhor 

všechny recenze uživatele

V době stále napjatější pandemie není nic lepšího než na Neflixu objevit korejský zombie seriál, který se však od té hromady dalších zombie flicků odlišuje tím, že se odehrává na konci 16. století. Takže pokud chcete vidět hustě a zároveň trochu směšně oblékající se asiaty, kteří se stylem Michonne z Walking Dead stínají blyštivými čepelemi hlavy požírajícím mrtvákům, Kingdom je přesně pro vás. Seriálu se dobře daří propojit motiv stále zhoršující se zombie epidemie s motivem královské politiky, který ze seriálu částečně dělá i takové historické drama plné intrik. Žádnou Hru o trůny ale nečekejte, postavy (i přestože mnohé jsou dobře napsané a často zajímavé) jsou hodně jednodimenzionální - klaďáci se chovají hodně kladně, padouši hodně záporně. V rámci celého seriálu to ale zas až tolik nevadí. Palácové intriky jsou sice dobrým zpestřením celého seriálového zážitku, ale to pravé potěšení stejně vychází z vypořádáváním se s celou tou zombie šlamastikou, která mnohokrát v divákovi vyvolá pocit beznaděje a stresu. A s tím taktéž přichází i napětí, což samozřejmě chceme, ne? Ještě kdyby se seriál zbavil v některých částech jisté utahanosti a zmatečnosti v ustanovení kdo je kdo a kdo dělá co, byla by to naprosto parádní podívaná. I tak to ale stopro stojí za zhlédnutí. Kam se hrabe corona! Lepší 4* ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

V některých směrech sice podivná (ne)návaznost a někdy zmatené skoky v prostoru, ale i tak nehorázně zábavná věc plná sympatických i správně nesympatických postav, skvělých soubojů, chytrýho scénáře, kterej se nebojí naprosto nevinně odkazovat na LOTRa nebo GoT, a oku lahodící výpravy. Utíká to jako voda. První série - 85% ... Druhá série - 90% ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak by nejspíš vypadala Hra o trůny, kdyby jejími tvůrci byli Akira Kurosawa a George Romero. Brutální mocenské intriky a nadupaná zombie řežba v jednom. To vše v exotických kulisách feudální Asie. Člověk by nevěřil, jak krásně tyhle elementy můžou jít dohromady. Nářez! S01: 80 %; S02: 80 % ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Technicky hodně dobrý, scenérie, hudba, kostýmy, záběry na Japonskou krajinu. Postavy taky nejsou zrovna nejhorší, nakažení konečně jinak vymyšlení, jenom mi celkem pokulhávala akce, které bylo málo a byla celkem utahaná a neefektivní. Pár dobrých řezů katanou tam bylo, ale nic, co by stálo za zmínku. Víc mě bavila politická linka přilběhu a absolutně nechápu, jak to mohlo takhle někdy existovat. Ve výsledku celkem příjemnej seriál, kterej rychle utekl, ale zrovna tenhle se mohl táhnout a víc zabrat, hlavně u cíle. 4* a.k.a 75% ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Season 1: Zombíci a feudální Korea je něco, co bych si nikdy předtím dohromady nespojil. Škoda, že těch 6 dílů je jen úvod k mnohém většímu pokračování a končít opravdu "storm the gates" cliffhangerem. Ale atmoška a postupné šíření nákazy na pozadí mocenského boje o trůn je fajn. Škoda, že opravdu je to tak utnuté, bez nějakého zakončení. Season 2: Navazuje přesně tam, kde první skončila a uzavírá v podstatě příběh, ale na konci je časový skok, který připravu děj pro třetí sérii. Jinak jak první byla spíše detektivka a horor, tak druhá je už dost velká a brutální akční jízda, protože nakažených už jsou hordy. O stupeň lepší, než teda první série, ale v podstatě by to klidně mohla být jedna když má každá jen 6 dílů. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • S ústřední mužskou rolí seriálu, vycházejícím z jihokorejské manhwy 'Country Of God' (신의 나라), bylo zprvu spojováno jméno jihokorejského herce Joong-ki Song, který ale nabídku seriálových tvůrců z blíže nespecifikovaného důvodu odmítl. V roli seriálového korunního prince se tak objevuje herec Ji-hoon Jo. Ten se tak v případě seriálového úspěchu objeví ve všech třech avizovaných sériích. (Conspi)
  • Seriál je adaptací webového komiksu „Království bohů“, jehož autorem je Kim Eun-hee a kreslířem Yang Kyung-il. (HanzoBureshi)
  • Dongnae, město, kde poprvé propukl zombie mor, je staré jméno pro Busan. Ironií osudu byl Busan nejbezpečnějším místem v Koreji v dalším korejském zombie filmu, Vlak do Pusanu z roku 2016. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama