Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
  • Německo Dark
Trailer 2
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (470)

misterz 

všechny recenze uživatele

Milujem hrátky s časom a z tohto pohľadu ma tento seriál nadchol takmer dokonale. Keby nebolo toho pomerne zložitého orientovania sa v postavách a udalostiach, hlavne zo začiatku, tak idem do plna. Atmosféra bola jedinečná - temná a príjemne mysteriózna, často živená nezodpovedanými otázkami, presne ako mám rád. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Z ďury tmavé Pán Bůh kouká, nit osudu flanďák souká. Časosmyčkou poletuje... kecá, vraždí, intrikuje. Pokud do jeskyně... vleze člověk-svině... svinská smyčka časová jeho svinskost zachová." Temné jako duše blbě zamilované bonzačky, zašmodrchané víc než šňůrečky od korzetu mé první holky, až k zmagoření časosmyčkově vypečené a drsně strašidelné. Jako když na vás po ránu v koupelně ze zrcadla místo obličeje vykoukne vaše vlastní vrásčitá prdel... Líbilo se mi to už tenkrát, při prvním shlédnutí, v roce 1953, ještě na černobílé televizi, s mojí mámou. Je ročník 1943, bylo jí deset let, ale už tehdy časosmyčky neměla ráda, prý "by ty scenáristy řezala a řezala". Dnes, při druhém shlédnutí, s mojí třetí manželkou a sám se sebou z budoucnosti, jsme si to užívali. A tak jsme si to šetřili a koukali se s přestávkami. Jen včera, dnes a zítra, v sobotu večer a v neděli ráno. Ty nejhlubší myšlenky jsem si pak zapisoval do bonzbloku, artefaktu z mých pionýrských sedmdesátých let, nedávno objeveným vně krabice na půdě sklepa. Včerejšek bude až pozítří, zítřek nastane loni, všichni jsme součástí sama sebe, vše se zkurví dávno před začátkem a veškerý všehomír byl stvořen velkým Bum! Bum! Což nebyl Velký třesk, to jen Pán Bůh nešťastně tloukl čelem do zdi u stromu v ráji, nad zítra sežraným jablkem :-)). ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to výborně zrežírované a jak se na správný současný německý seriál sluší a patří, má to dokonalou hudbu. Pro mě bylo obtížné rozlišování jednotlivých postav, potřebovala bych známější nebo výraznější tváře, především obličeje mladých mužů a starých žen s dlouhými šedivými vlasy mi splývaly takřka v jeden. Nebo by měli mít všichni masku jako Adam. Ale to už bych chtěla příliš. Jinak je to dílo hloubavé, zábavné i napínavé. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů před těmi, co psali scénář a dokázali to všechno dotáhnout do konce tak, že to doopravdy dávalo smysl (!!), což je u těhdle "time-travel-paradox-whatever" věcí dost často velkej problém. Klobouk dolů před těmi, co prováděli casting, protože ta podobnost některých herců, který hrály stejnou postavu v různých časových obdobích, je prostě neuvěřitelná. Klobouk dolů před herci, kde jsem nenarazil na nikoho, kdo by svou postavu nezahrál více než dobře (na Louise Hofmanna a Jakoba Diehla asi budu muset ještě trochu víc zamikroskopovat). Klobouk před skladatelem hudby, jejíž některý melodie mi pořád zněj v hlavě. Klobouk dolů před těmi, kdo vybíraly k filmu hudbu a kteří díky tomu udělali hned několik závěrů epizod naprostýma emočníma drtičkama (ano, koukám na tebe Asafe Avidane se svým Labyrinth Songem).... Klobouk dolů před kameramanem, kterej byl prostě... neuvěřitelnej. Klobouk dolů před všemi, kteří se na tomhle seriálu podíleli a dal mi víru v to, že když se něco takhle neskutečnýho dá natočit v německu, tak proč by se sakra během pár desítek let nedalo i u nás? ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Objektivně to není na pětku, ale to dnes nehodlám řešit. Ten pocit, který ve mně seriál zanechal je silnější, než horší, druhá polovina, nebo složitější orientovaní se v ději a hlavně postavách. Zbytek ten to všechno hravě přebije. Perfektní námět, vymazlený vizuál a pak hlavně herci, kteří v průběhu těch několika desítek let vypadají, jako by opravdu zestárli a ne jako, že je hraje úplně někdo jiný. Až na Noaha, ale u něho se to dalo vzhledem k náklonnosti k temné straně očekávat. Dark je pro mě osobně jedním z letošních největších seriálových překvapení a fakt, že ho Netflix natočil i v němčině, to už byla taková malá bonusovka navíc. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (43)

  • Ke konci epizody zazní píseň „Pneumothorax“ od hudební skupiny Blueneck. (Doomcourier)
  • Obraz v Adamově kanceláři je od Rubense. Peter Paul Rubens je německý malíř. Obraz se dá vyhledat pod názvem „The fall of the damned“ („Pád prokletých“). (zabr23)
  • Ke konci epizody hraje skladba „Bad Kingdom“ od německé hudební skupiny Moderat. (Doomcourier)

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama