Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá učitelka základní školy v Berouně s pečlivě pěstovaným mindrákem ze své nadváhy dostane na pražském kurzu burlesky příslib stát se atraktivní. Vezme to jako terapii pro sebe a potažmo i pro problematického žáka, se kterým se dostala do konfliktu. Bětka dojde k názoru, že problém se nevyřeší, když ho budou skrývat, ale když se odhalí. I kdyby to mělo být doslova. Okolí ale není na nahotu „tlusté holky“ připravené a Bětka tvrdě narazí… Podaří se jí dokázat sobě i ostatním, že tlustá neznamená postižená nebo snad dokonce nesvobodná? A že terapie odhalením může fungovat? (Česká televize)

(více)

Recenze (97)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Má vzteklinu, očkovat nebo utratit...to je tvoje sdělení rodičům, jo?“ - „No co, jsem jim dala na výběr.“ Jsem stejného názoru, vždyť jim vůbec nemusela dávat možnost volby…Až budou krávy lítat je vlastně moderním příběhem o ošklivém káčátku. Tedy, oživený prostředím a tematikou burlesek. Pár postav sice připomíná karikatury (čest výjimkám…a nádherně nesnesitelné ředitelce Sabiny Remundové), ale povídce nejde upřít, že je docela chytlavá, a hlavní hrdince fandíte (ani ne tak v případě tělocvikáře, jako spíš ohledně zvyšování jejího nízkého sebevědomí). Akorát je škoda, že zatímco vše kolem burlesek (od vlastního tématu přes hudbu, choreografii až pro střih a kameru) funguje bez toho, abych měl co vytknout (jen jsem měl za to, že u burlesek naopak není normální, když vypadají anorekticky…viz Burešová), pasáže ze školy už tak povedené nejsou (a naivita hlavní hrdiny do nebe volající). „Vstup“ s Honzou mě každopádně příjemně překvapil (a dokonce působil vcelku přirozeně). I přes pár ne zrovna uvěřitelných věcí slušné 4*. ()

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

Přemotivovaná plytká břečka. Nemohu si pomoct. Pár dobrých nápadů je sraženo hrůzným scénářem. Kdybych viděl tuto epizodu z cyklu opravdu jako první, řekl bych si wtf a už nepokračoval ve sledování. Ovšem následující Beze stopy a především Hřebejkovy Nonstop lahůdky mě nadchly. Ale nepochopil jsem, že tato režisérka dostala za úkol natočit i další epizodu, na kterou se mi opravdu nechce dívat. Takže jaké je vyznění? Nebojte se svého těla? Sorry, klišé jak kráva. To už radši na sebe vylít ten jogurt. Tohle veledílo spíš utratit. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Eva Hacurová je vynikající, k tomu zároveň i živým důkazem, že boubelka může tančit a být při tom nesmírně sexy.. Asi umím pochopit, že zraněné sebevědomí (výchovou, posměšky atd.) se hojí dlouho a špatně a vyrovnat se s nějakým tím handicapem stojí spoustu sil a úsilí.. Mně osobně byla Bětka velice sympatická a držela jsem jí palce pro štěstí.. ()

tba4u 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tereza Kopáčková patří dlouhodobě k tomu nejlepšímu, co dokáže ČT nabídnout. Je dobře, že dostala prostor k této minisérii. Výborný scénář, celkově řemeslně skvěle odvedený film, citlivá režie. Jestli v něčem Terezu Kopáčovou opravdu obdivuju, tak je to její až neskutečný cit pro estetiiku, kdy i erotická scéna ženy s velkou nadváhou nepůsobí odpudivě, a celkově i když XXXL hrdinku doslova svléká donaha, není to nikterak urážlivé či ponižující. A výkon Evy Hacurové...zrodila se hvězda. ()

jigsaw44 

všechny recenze uživatele

Učitelka, ktorá má komplex z toho, že je tlstá sa rozhodne s ním bojovať tak, že sa stane burleskou, striptérkou. Ked sa o tejto jej novej zálube dozvie jej kolega z práce, tak dlho neuvazuje a pretiahne ju (asi preto, ze vdaka jej novej zalube proste posobi povolnejsie), samozrejme ze má inú (chudsiu) priatelku, na to, ci niekoho iného on má (2 roky), sa ho Eva proste nejako zabudne opýtat. Neskor vdaka strip-videu príde o prácu a nikde ju nebudú chcieť zamestnať. Nakoniec sa bude vyzliekať dokonca v Show Jana Krausa. Je tolko iných možností, ako sa s nadváhou vyrovnať, ale ona si proste vyberie tú najdebilnejšiu. Ked je žena tlstá, proste nie je pekná, bodka. Tlstým ženám sa tento diel urcite bude páčit, a nájdu si v nom asi urcite posolstvo typu: "Ste krásne také aké ste, aj ked máte minimálne 30 kg nadváhy". To sa vsak vám snaží nahovorit iba tento diel alebo sa vám to snaží nahovorit vasa hlava, v skutocnosti nie ste pekné pokial máte nadváhu, ste škaredé.To si myslí vase okolie len vám to nechce povedat priamo. Proste schudnite, nerobte píčoviny ako hlavná protagonistka a potom si nepodelate zivot. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (2)

  • Burleska, o kterou v příběhu jde, je literární, literárně-dramatický nebo hudebně-dramatický žánr zábavy, zobrazující komické a fraškovité příběhy se záměrem zlehčit realitu nebo zesměšnit její jevy. K dosažení tohoto cíle autoři využívají také prostředky varieté, kabaretu a striptýzu. Burleska má uměleckou hodnotu jen tehdy, je-li spojena s nadsázkou, ironií, parodií a satirou. (sator)

Reklama

Reklama