Reklama

Reklama

Ztracen v džungli

  • Austrálie Jungle (více)
Trailer 1

Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší... úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (380)

verbal 

všechny recenze uživatele

Hery Potrat a Ohnitá noha by byl komplexně skousnutelný filmík, uvěřitelný, moc pěkně natočený a mile dobrodružný, kdyby do hlavní role neobsadili někoho, kdo by na první pohled vysílením chcípnul už jen po vyslabikování slova d-ž-u-n-g-l-e, natož aby tam přežil jedinou noc, a kdo by se celou dobu sterilně netvářil, jako by měl v prdeli zaražené koště na fanfrpál a opruzeného pěticentimetrového Voldemorta. Danek to sice zase těžce nedával, ale ten podkožní parazit místo blesku mu na čele moc slušel. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Lesní survivaly vždy patřily k mým oblíbeným tématům a jakmile les vystřídá zrádná Jungle hned je z filmu exotičtější a atraktivnější podívaná, kde není nouze o nebezpečná zvířata, paranoiu, blouzení či nevyzpytatelnou divokou řeku ( Což patřilo k nejintenzivnějšímu momentu filmu). Místy je film i slušně děsivý ( jaguár), či lehce nechutný( snězení zárodku ve vajíčku). Film je slušně natočen, je dle skutečných událostí, v hlavní roli hraje Harry Potter a má skvělou hudbu takže za mě velmi příjemná dobrodružná podívaná. Greg McLean, mě zatím nikdy vyloženě nezklamal. 75% ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Slušne natočený survival podľa skutočnej udalosti. Skupinka mužov sa rozhodne prebádať nehostinnú džungľu v amazonskom pralese a pri vidine bohatstva a uznania pokúšajú osud. Ľahkovážna cesta niečo si dokázať a ľahko zbohatnúť sa razom mení na boj o prežitie. Očakával som však silnejší ráz, mnoho scén hlavne ku koncu malo skôr halucinogénny efekt. Daniel Radcliffe sa úspešne vymaňuje spod HarryPotterovskej ťarchy, jeho výkon je uveriteľný. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„CHTĚL JSEM ŽÍT JINAK A PROŽÍT NĚCO NEOBYČEJNÉHO. VSTOUPIT DO NEZNÁMÉHO. OBJEVIT ZTRACENÉ KMENY, SKRYTÉ POKLADY. NEJTEMNĚJŠÍ SRDCE DŽUNGLE. A PRÁVĚ PROTO JSEM SKONČIL V JIŽNÍ AMERICE…“ /// Ztracen v džungli je určitě víc psychologickej než akční thriller. Vo tomhle dobrodružství se prostě musela napsat knížka a natočit film. Člověk tady bojuje nejen s přírodou, ale hlavně sám se sebou. V reálu je předvedený, kdy má smysl bulet nad poraněnou nohou či naopak nemá smysl bláznivě křepčit nad nalezenou šlápotou. Navíc mi dává celkem jasnou odpověď na otázku, jak velkej jsem dobrodruh. Daniel Radcliff si boj o přežití a těžkej život dobrodruha vyzkoušel v bizarním Švýcaráku. Taky tady dokazuje, že od Harryho Pottera ušel obrovskej flák cesty (nejen džunglí). Často (vlastně furt) jde o život, takže ze všeho nejdůležitější je to realisticky předvýst a nechat obecenstvo uvěřit. Straší se prostředím, děsivý je vynucený sebepoškozování a pojídání kdejakejch sraček. Všudypřítomná kamera si libuje v detailech a spolu se světlem a zvuky džungle, úspěšně pomáhá zakrejt nízkej rozpočet. Vytknout můžu slabší úvod (neslaný nemastný navázání vztahů), možná i halucinogenní odbočky, který nás z napětí džungle odvádějí (stejně jako Yossiho) mimo realitu. Velkým kladem je, že tahle „one man show“ přesně ví, kdy skončit. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Jungle: A Harrowing True Story of Survival“, kterou v roce 1993 napsal Yossi Ghinsberg, neznám. 2.) Chystám se ztratit a nechcu dopadnout jako v tomhle fóru. 3.) Thx za titule „Sarinka.luc a UniCorn“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Je to hodně dobrý. Já nikdy Radcliffa moc nemusela, protože ho vždycky všichni strašně žrali. Respektive žrali Harryho. Já moc ne. Nicméně tady se toho Potterství zbavil a předvedl, že má i na víc, než na mávání hůlkou a létání na koštěti. Navíc oceňuju jeho dietku. Zhubnul pěkně, to se musí nechat. A samomluva taky dobrá. Ovšem nechutnost některých scén má mnohem víc grádů, než jakékoliv nechuťárny, co jsem doposud viděla a to je co říct. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Daniel Radcliffe se na roli připravoval tak, že denně jedl jen jedno kuřecí prso a jeden proteinový bar, doplněný velkým množstvím kávy a cigaret. (Delock)
  • Natočené podľa skutočných udalostí. Hlavný hrdina Yossi Ghinsberg (Daniel Radcliffe) napísal o svojom dobrodružstve aj knihu. V Českej republike v roku 2009 vyšla pod nakladateľstvom Jota s názvom "Ztracen v džungli". (Trip)
  • Natáčanie prebiehalo v Bonogin Valley, Gold Coaste a Queenslande v Austrálii, v apríli 2016. (Mathew234)

Reklama

Reklama