Reklama

Reklama

Pračlověk

  • Velká Británie Early Man (více)
Trailer 11

Obsahy(1)

Dug je typický neohrožený hrdina dosud žijící v celkem poklidně probíhající době kamenné. A teď, spolu se svým čtyřnohým přítelem Čenichem, musí zachránit svůj kmen a milovaný domov před velkou hrozbou. Vtrhla k nim doba bronzová v čele s padoušským lordem Bafoněm. Dug se nakonec díky náhodě ocitá přímo uprostřed nepřátelského území a tam vsadí budoucnost svého kmene do podivné hry, ve které se dvě stejně velké skupiny bojovníků snaží kopat do kožené koule. Dug má jedinou šanci: naučit sebe a dalších deset hodně nemotorných pralidí hrát fotbal a pak vyhrát zápas proti elitnímu reprezentačnímu klubu Real Bronzio. Jen tak můžou získat zpět své území. To se na začátku jeví naprosto nemožné. Vypadá to spíše na naprostou katastrofu, totální debakl a po ní následující dlouhodobou práci v dolech vítězné civilizace. Naštěstí se jim podaří na svou stranu získat velkou fotbalovou fanynku Tynu a díky jejím trenérským metodám, využívajícím i bublající sopky a vroucí gejzíry, se vše začíná obracet k lepšímu. Dokáže však doba kamenná překonat dobu bronzovou? Vyhraje Dug a jeho tým zápas a získá své území zpět? Nic není jisté. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 11

Recenze (101)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Záměrná "ulítlost" celého námětu (fotbal jako zábava pračlověků a prostředek zápasu doby kamenné s bronzovou) znamenala rozsypání do tu více, tu méně vtipných scének, což bylo patrné nejvíce v krkolomném představení bizarního světa, s jehož pochopitelným rozčleněním či logikou si nikdo hlavu nelámal. Trochu se vyjasnilo až při tréninku a závěrečném mači, kdy si to svérázné postavičky rozdávaly na trávníku již s nějakými pravidly. Jednoznačně však musím pochválit úchvatnou animaci a vizuální stránku. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Dobrú polovicu som sa pýtal sám seba jediné: wtf? Potom som si však animák začal užívať a prišiel som na kĺb štýlu, spracovaniu, grafike a hlavne humoru. Vtipné hlášky sú tak neskutočne bizarné, že sa v jednu chvíľu sám seba pýtam vetu "čo to vlastne sledujem?", v druhú však sám seba pristihnem pri tom, ako sa smejem. Oceniť musím aj nápad: nepamätám si na animák, ktorý by bol založený na športovej, špeciálne futbalovej myšlienke. A animák z doby praveku? Opäť: WTF? :) ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Při sledování Pračlověka jsem měl neustále pocit, že kolem srší naprosto nevyužitý potenciál, který v tomto prehistorickém dobrodružství (nejen) o počátcích fotbalu všudypřítomně dřímal. Vedle toho jsem postrádal jakoukoli vtipnou scénu, která by mě opravdu pobavila - ve většině případů šlo pouze o nedotažené náznaky. Ve výsledku tak šlo pro mě o celkem velké zklamání. ()

Eeve 

všechny recenze uživatele

Futbalový predhistorický film, no čo k tomu dodať :) Odvážny pračlovek Dug sa so svojou tlupou pokúsi poraziť vo futbale majstrov doby bronzovej - Real Bronzio, aby získali späť svoj domov. Koniec uhádneme hneď na začiatku, preto sa tvorcovia v takýchto prípadoch majú zamerať hlavne na dej, pridať doňho čo najviac podarených žartov, zaujímavostí, proste niečo, čo vyváži tento nepríjemný fakt. Tu to zostalo ale len na priemernosti. Čo poteší, je samotné prevedenie - stop-motion sa predsa len v mainstreame až tak často nevidí. Bohužiaľ, jedným z nepríjemných aspektov tohto prevedenia je veliká nesympatickosť postáv už od začiatku - oni nielenže sa správajú ako imbecily, oni tak aj vyzerajú - potom si už len ťažko nachádzate sympatie a držíte im palce. Keď sme pri postavách - všetky boli absolútne čiernobiele, bez akýchkoľvek charakterových zaujímavostí - čo samozrejme pri výlučne detských "animákoch" je až žiadané, ale priznajme si, toto pre malé deti jednoducho nebolo. Žartov málo, väčšina obohraných, hoci sa tvorcovia snažili to okoreniť všakovakými blbostičkami (ľudožravý káčer, štekajúce prasa,...) - osobne ma zo všetkých najviac bavil Čumák a jeho scény :) Mňa osobne ani nezaujal hlavný futbalový námet, jelikož ho ani nemám rada :) Takže mi určite ušlo kopec futbalových narážiek a ftípkov, takže ľudia z fachu sa na tom zasmiali možno o trochu viac. Suma sumarum sa jedná o vcelku zaujímavo prevedený, ale po všetkých stránkach priemerný filmík, skôr pre väčšie deti a dospelých, ktorý neurazí, ani nenadchne. ()

Hovado 

všechny recenze uživatele

Miluju Parkovi filmy, seriály i skeče. Zcela obdivuju celkovou pracnost u této animace a modelace. Na Slepičí úlet koukáme s neteří snad každý měsíc... Ale Pračlověk se dle mého nepovedl... Tvůrcům se vůbec nepovedlo vytěžit maximum vtípků z doby kamenné. To už Doba ledová měla více vtipu. Tady jsou vtipy velmi pomalé, pomalu polopaticky podávané. Chybí hudba, podkres, něco charakteristického. Na můj vkus se tam i strašně moc mluvilo a filozofovalo a někdy se teze za sebou zbytečně opakovali. Někdy to vypadá jako moc velký bizár i na Parka. Šílený kačer nebo město bronzové vypadající jako Mordor? No nevím, jsem velice zklamaný. Možná až to uvidím v originále tak nějaké hvězdy přihodím, protože se nejspíš mrtě kouzla ztratilo v dabingu, ale i tak tam bylo i v tak krátké stopáži mrtě hlušiny. Byl jsem v kině na dětské neděli a tolik znuděných dětí a rodičů jsem dlouho neviděl. Smíchu bylo minimum. Vše zahraňoval jen kanec a to bohužel samo o sobě nestačí. A přitom si tak pěkně hráli se stereotypy fotbalu. Tady u dabingu mě mrzí, že na komentátory neobsadili třeba někoho z ČT, Bosák atd... Mělo by to efekt i trademark... Škoda, Pračlověk je velké zklamání, minimálně pro mě... Ta hvězda je za tu obrovskou dřinu při výrobě filmu, zbytek velké zklamání. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (7)

  • Režisér Nick Park také sám propůjčil svůj hlas jedné z postav - Hognobovi. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 14. ledna v BFI IMAX v Londýně. (BMW12)

Reklama

Reklama