Reklama

Reklama

Strážci majáku

  • Velká Británie The Vanishing (více)
Trailer 1

VOD (1)

Film Strážci majáku je psychologický thriller inspirovaný skutečnou, dosud nevysvětlenou událostí – záhadou Flannanských ostrovů. Tři muži přijíždějí na šesti týdenní směnu, při níž mají střežit maják na neobydleném ostrově 20 mil od skotského pobřeží. Thomas (Peter Mullan), James (Gerard Butler) a Donald (Connor Swindells) zahájí svou běžnou, osamělou pracovní rutinu. Nedlouho po příjezdu u ostrova ztroskotá veslice s truhlou plnou zlata. Strážci majáku udělají rozhodnutí, které změní jejich životy navždy. (iTunes)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (82)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Režisér, který se podílel na seriálu Taboo nyní představuje svůj první celovečerní debut s Gerardem Butlerem a Peterem Mullanem. Tři chlapi jedou na 6 týdenní směnu na izolovaný ostrov strážit maják, kde však naleznou truhlu zlata a jak už to většinou tak bývá, někdo si pro ní bude chtít přijít. První hodina je výborná, skvěle tu funguje ponorková nemoc, je to i slušně napínavé a především dobře zahrané a je škoda, že ve druhé půli filmu dochází dech a nemá už čím vyloženě zaujmout. Přesto na debut slušná oldschool práce z neotřelého prostředí a vidět vyšinutého Butlera stojí za to. 60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skoro cely film som mal pocit jak keby som sledoval variaciu na Shallow Grave zasadenu na jeden ostrov do minulosti. Film o troch chlapoch, ktory najdu cenny kufrik. Môzete si byt isty, ze ho niekto pride hladat a ze ked kvôli nemu zacnu zabijat, tak ich to poznamena nech sa jedna o akehokolvek drsniaka. Bohuzial tempo filmu je neskutocne pomale. Film sa venuje hlavne postavam. Najprv ich zdhlavemu predstaveniu a v druhej polovici ich pomalemu prerodu po krvavych udalostiach. Nebezpecie tu netrva dlho a je prakticky hned odstranene. Cele je to na môj vkus podane az prilis oldschoolovo a znova si radsej pustim videoklipovy Shallow Grave ako tuto ultranudu, ktoru nezachrania ani solidne herecke vykony ustrednej trojky. 4/10. ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedené psychologické drama založené na skutečné události. Děj se odehrává víceméně pouze na ostrově, kde tři hlavní protagonisté bojují o přežití. Herecké výkony jsou dobré, atmosféra povedená, dialogy a souboje jsou místy opravdu napínavé. Přijde mi však, že filmaři nevyužili naplno potenciál osamělého ostrova. 6/10. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Snímek jakožto možné vysvětlení skutečného zmizení strážců majáku příliš nečerpá ze skutečností, zjištěných na místě v roce 1900. Spíše bylo využito staré záhady pro rozehrání psychologického drama, což by snad nebylo na škodu, ale měl jsem bohužel problém pochopit motivace některých postav k jejich činům. Výsledek tak pouze není špatný film s celkem hutnou atmosférou, ale bez větší návaznosti na skutečný případ. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Psychologický thriller ve stylu Raimiho Jednoduchého plánu o trojici strážců majáku, jimž psychické vypětí způsobené osamělostí, unikající rtuť a jedna dřevěná truhla s pokladem poněkud přerostly přes hlavu. Kristoffer Nyholm (jeden z režisérů nedávného Taboo) se za svůj celovečerní debut rozhodně nemusí stydět. Jde o dobře natočenou a trýznivou námořnickou historku, jíž bych vytkl snad jen mírně vláčný závěr - poněkud ráznější a drastičtější zakončení by bodlo. Snímku nicméně dominuje přesné obsazení - hlavně Gerardu Butlerovi role sedla jak ušitá. Myslím si, že Keepers rozhodně stojí za vidění. [Sitges 2018] ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • 26. prosince 1900 loď Hesperus dorazila k Eilean Mor s čerstvými zásobami. Maják byl v provozu rok, ale bylo zaznamenáno, že Eilean Mor už několik dní neviděl žádné světlo. Maják byl úplně opuštěný a následné prohlídky ostrova neodhalily žádné známky toho, co se stalo třem strážcům. Poslední zápis do deníku byl proveden 15. prosince a obsahoval řadu podivných a zneklidňujících vodítek o duševních stavech mužů. (dzei)
  • Celosvětová premiéra proběhla 11. října 2018 na filmovém festivalu Sitges ve Španělsku. (ČSFD)

Reklama

Reklama