Reklama

Reklama

Invaze zlodějů těl

  • Česko Invaze lupičů těl (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

První remake stejnojmenného klasického hororu Dona Siegela z roku 1956 se odehrává v San Francisku. Když si Matthew Bennell (Donald Sutherland) uvědomí, že někteří z jeho přátel se po utržení zvláštní rostliny nechovají, jak by měli, je plán nepřátelských mimozemšťanů na ovládnutí planety Země a jejím přetvoření k obrazu svému v plném proudu. Každý člověk, jenž utrhne podivnou přes noc vykvetnuvší rostlinu je nahrazen klonem, plnohodnotnou to kopií sebe sama, která však poslouchá agresory a jedná čistě v jejich zájmu. Bennell se stane svědkem takového nahrazení a rozhodne se s tím něco udělat, aby nedospěl stejného osudu. Jenže komu může věřit, když ovládaní lidé jsou ve všem stejní, jako jejich původní já? (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

Falko 

všechny recenze uživatele

Neviem sa rozhodnut, ci mam dat tomuto filmu 3 alebo 4 hviezdicky, ale kedze si o par mesiacov na neho spomeniem, ako na celkom slusny, ale predsa len priemerny mysteriozny thriller, ktory mi skor pripominal nejaky zo Shyamalanovych filmov, len s tym rozdielom, ze tento remake bol natoceny uz v roku 1978, tak som sa rozhodol mu dat radsej 3. Mozno viac ako to mysteriozno mam radsej hororovu akciu, co mi v tomto filme trosku chybalo, ale musim uznat, ze na 70-roky to musel byt uzasny deprimujuci thriller a potesila ma aj vedlajsia uloha Jeffa Goldbluma. Herec Kevin McCarthy si tu zahral kratku rolu Dr. Milesa J. Bennella, ktoreho hlavnu ulohu si zahral v originalnej verzii z roku 1956 INVAZE LUPICU TEL. Reziser Philip Kaufman nenatocil vela filmov, ale niektore z nich by som spomenul: SPRAVNA POSADKA / SPRAVNI HOSI (1983), NESNESITELNA LEHKOST BYTI (1988) alebo QUILLS - PEREM MARKYZE DE SADE (2000)... 29.04.2010 ________ Donald Sutherland - (Matthew Bennell) +++ Jeff Goldblum - (Jack Bellicec) +++ Brooke Adams - (Elizabeth Driscoll) +++ Leonard Nimoy - (Dr. David Kibner) +++ Veronica Cartwright - (Nancy Bellicec) +++ Robert Duvall - (Knaz) +++ Art Hindle - (Dr. Geoffrey Howell) +++ Lelia Goldoni - (Katherine Hendley) +++ Kevin McCarthy - (Dr. Miles J. Bennell) +++ Hudba: Denny Zeitlin +++ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že asi o něco víc preferuji verzi z roku 1956, která se mi zdá lépe natočená (hlavne vizuálně). Zato tahle verze se může pochlubit větší syrovostí a tíživější atmosférou. Donald Sutherland tam vypadá jako úplnej blbec, ale zvyknete si a jeho herecký výkon je nezpochybnitelný. Určitě doporučuji. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

To bolo veľké sklamanie. Film nabitý hereckými hviezdami ukázal prinajlepšom ak tak iba mysterióznu nudu. Mal som problém udržať oči otvorené, poviem vám, bol to boj dopozerať až do konca. Nezáživné, nudné a predvídateľné. Pár svetlejších chvíľ sa tu síce našlo, ale tie stačili akurát tak na to, aby som nezaspal. Táto verzia mimozemskej invázie v podobe duplikátov ľudí teda nevyšla. Na originál z r. 1956 sa to ani náhodou nechytá, s odretými ušami slabučký priemer.50/100 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak je asi na čase se k něčemu přiznat. Ani jedna verze IOFBS se mi moc nelíbí. Nevím proč, podle hodnocení a toho že se jedná o klasiku jsem doufal že se mi budou líbit víc(v jeden den jsem viděl tuhle+verzi z 56). Nepočítám herce kteří mi přišly výborní(jen Goldblum mi připadal strašně divnej). A i atmosféra fungovala na výbornou. Ale prostě mi nesedl ten divnej postoj k filmu, nebo jsem prostě vybral špatnej den na shlídnutí. Protože i když ten film má kvality tak mi nesednul. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Predošlú verziu som nevidel... Ale toto je slušne odvedená robota - na dobu vzniku. Z filmu cítiť atmosféru katastrfických filmov tej doby. Pár scén je skvelo zrežírovaných, jedno rozsekanie hlavy mi doknca vyrazilo dych (inak nečakajte nejaké krváčiny). Je to ale taká pozvoľná záležitosť, že som úplne chápal tvorcov INVÁZIE z roku 2007, prečo z tak sľubného námetu spravili podstatne mrazivejší film (ktorý ma zase ale iné chyby). V podstate klasika, ktorá premyslene dávkuje informácie, slušne deprimuje hudobným doprovodom a má veľmi dobré finále... ()

Galerie (84)

Zajímavosti (18)

  • Pro závěrečné titulky filmu nebyla složena ani vybrána žádná skladba, a tak titulky běži za naprostého ticha. (D3VIL)
  • Scéna s nahou Elizabeth (Brooke Adams) byla natočena i v druhé verzi, v oblečení. Tato "mírnější" verze byla vysílána při premiéře na televizní stanici ABC v roce 1980. (D3VIL)
  • Kevin McCarthy, jenž hrál hlavní roli v původní verzi filmu, se objeví jako muž žádající o pomoc. (D3VIL)

Související novinky

Zemřel kameraman Michael Chapman

Zemřel kameraman Michael Chapman

22.09.2020

Z Los Angeles přišla dnes ráno zpráva o úmrtí známého amerického kameramana, režiséra a herce Michaela Chapmana. Na dva Oscary nominovaný tvůrce zemřel ve věku 84 let na srdeční selhání, informaci na… (více)

Zlodeji tiel sa vrátia

Zlodeji tiel sa vrátia

16.07.2005

V klasike sci-fi hororu Invaze lupičů těl malomestský doktor v podaní Kevina McCarthyho odhalí, že obyatelia mestečka sú nahrádzaní mimozemskými duplikátmi. V roku 1978 nakrútil Philip Kaufman remake… (více)

Reklama

Reklama