Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Roman J. Israel, Esq. je dramatickým thrillerem, který se odehrává v samém srdci přetíženého soudního systému v Los Angeles. Denzel Washington v něm představuje odhodlaného a idealistického obhájce, jemuž život zcela rozvrátí série bouřlivých událostí, které jsou velkou zkouškou pro aktivismus, jenž dosud celou jeho kariéru charakterizoval. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (73)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zhruba do poloviny je Roman J.Israel zábavný právnický kousek se skvělým Denzelem,který si pro něj atypickou roli užívá.Pak ale přijde zlom,kdy se najednou začnou dít nepravděpodobné věci a Roman přestává být z větší části Romanem,což mu dost znatelně ubírá i na zábavnostii.Vyloženě propadák to není (hlavně kvůli Washingtonovi),ale Nightcrawler zůstane i nadále Gilroyovým majstrštykem...60% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale při sledování filmu "Roman J. Israel, Esq." jsem měl pocit, že byl natočen vlastně jen z jediného důvodu - aby Denzel ukázal svoje mistrovství, což se potvrdilo, ale bohužel nedošlo k tomu, že by byl natočen skutečně dobrý film, tedy ve všech ohledech. Jako kdyby byli ostatní herci statisté a prostředí jen kulisy. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(45%) Očekával jsem téměř maximum, ale ukázalo se, že je realita jiná. Mám Denzela opravdu hodně v oblibě, jeho ukecané filmy jako je FLIGHT nebo nedávný FENCES –tomu se nedá snad nic vytknout. Abych u tohoto začal klady, tak po herecké stránce tu Denzel rozhodně nezklamal. Zahrál na výbornou jako vždy. Jenže, to je asi tak vše. Ještě z úvodu mě to celkem bavilo, ale pak už jsem si začal uvědomovat, že aspekty snímku jako je děj, scénář, nápady a logika – to všechno šlo hezky stranou. Absolutně jsem nepochopil, kam měl jako film směřovat. Jako kdyby se to režisérovi vymklo z rukou. Vedle Washingtona tu hrál C.Farrell, ale ten se zde moc nepředvedl, i když byla jeho postava celkem uvěřitelná. Najde se tu i pár dobrých scén, o kterých se Denzel postaral, ale tentokrát nemůžu být jen spokojený kvůli němu. No, nepovedlo se to. Nevadí, každý den není posvícení, snad příště. PS: Howardův soundtrack mi asi tak 2-3x trochu připomněl Vyvoleného. To je jen tak pro zajímavost. ;) ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jak zde mnozí píšou, tak jen potvrzuji. Je to prostě velkolepé herecké představení pan Washingtona, který opravdu exceluje a v podstatě táhne celý film sám. Dvě malé chybičky... 1) Po filmu jsem opravdu myslel, že nějaký ten chlapík Israelů existuje a že je to skutečný příběh. Což za mě značí sice vynikající scénář, na druhou stranu lehké zklamání, že tento pan obhájce je opravdu jenom fikce. 2) I když to není můj problém, určitě byl na škodu Farrell ze stránky výše honoráře, pač byl využit jen polovičně, navíc Denzelovi nesahal ani po malíčky na haxnách! Jinak to byl perfektní filmový zážitek, který je zde hrubě nedoceněn! 75% ()

Jellini 

všechny recenze uživatele

Škoda, že scénář nejde víc do hloubky hlavního tématu a je neustále tolik vázán na postavu Denzela Washingtona. Film mohl být klidně věcnější nebo o hodinu delší. :-) A závěrečné rozuzlení a vůbec celá linka, po které se k němu dojde, je trochu krkolomná. Nevadí to ale zas tak moc, důležité je, že se o tématu vůbec mluví. Ne náhodu připomíná Roman J. Israel, Esq. jiný film pojmenovaný taktéž po hlavní postavě, "Michael Clayton". Téma aktivismu (ale ne teho dnešního nudného a skupinově narcistního, ale čistě subjektivního a individuálního) je u bratrů Gilroyových očividně zásadní. Jeden z nejlepších filmů loňského roku (ale neviděl jsem jich moc). ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se ve městech Los Angeles a Santa Clarita (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Na začiatku filmu jazdí George (Colin Farrell) na svojom BMW s novým typom kalifornských poznávacích značiek s čiernym pozadím a zlatým písmom. Na konci filmu má však na tom istom vozidle poznávaciu značku s bielym pozadím a modrým písmom. (Real Tom Hardy)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama