Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později", nebo na „uvidíme". Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku... Vesnická komedie Instalatér z Tuchlovic je o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (468)

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že s výnimkou toho ako je tento film kategorizovaný ide pre mňa o skutočne príjemné filmové dielko, ktoré som si užil. Má to podľa mňa dobrú atmosféru, postavy, s ktorými sa dokážem stotožniť a veľmi uveriteľné situácie. Celkovo som nevedel, čo môžem od filmu čakať, no dočkal som sa filmu, ktorý je podľa mňa oveľa lepší, než mu ľudia dávajú kredit. Najmä vďaka Kohákovi, ktorý sa do tejto role skutočne hodil. Holubová je tu podľa mňa tiež príjemná a to nie som zrovna jej fanúšikom. Myslím si, že je to film, ktorému som rád venoval svoj čas a priznávam sa, že aj so záverom som veľmi spokojný. Občas sa šťastie usmeje na každého. Niekedy to príde dokonca aj absolútne najmnej očakávaným spôsobom. Hodnotenie: B ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tomáš Vorel svým civilním pojetím příjemně překvapil. Vlastně jsem čekal jen to nejhorší - viděl jsem bizarní trailer, v němž Kohák rapuje za jízdy na kole, navíc mi tenhle člověk ani styl jeho humoru není vůbec sympatický, a od Tomáše Vorla jsem po jeho předešlých snímcích očekával opět tu jeho typickou manýru a komerční ladění celého projektu. Instalatér z Tuchlovic je ovšem antitezí všeho výše vyřčeného - pokus o opravdový vhled do života české vesnice, příjemně civilní portrét několika tradičních lidských typů, mírný socialně kritický rozměr a zároveň lidsky chápající scénář - něco z poetiky Díry u Hanušovic a samozřejmě Václava. A Jakub Kohák svůj part vesnického prosťáčka ustál a typově do něj vyloženě padl, žádné laciné shazování a ona zprofanovaná poetika trapnosti, nýbrž skutečný herecký výkon, pravda vycházející ponejvíce s typové sounáležitosti s postavou, kterou ztvárňoval... Příjemně civilní film... ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 2016 natočil český režisér Tomáš Vorel starší snímok "Inštalatér", v ktorom stvárnil hlavnú úlohu svojrázny herec Jakub Kohák. Keď som si ho pozrel, tak som sa sám seba pýtal, že o čom to vlastne bolo. Zdanlivo úplne o ničom. V podstate nevýrazný príbeh dedinského, zajakajúceho sa štyridsiatníka, ktorý žije v rodinnom dome s matkou, chlastá prvú ligu a opravuje ľuďom hajzle. Čo to je?! Ale akosi som to nemohol dostať z hlavy. Takže musím uznať, že to vo mne zanechalo divácky dojem. Jednoduchosť tohto filmu je jeho devízou. Tiež aj kohákovské herecké kreácie Jakuba Koháka tomu zvyšujú kredit. Ja tie tri hviezdičky tomu dám. *** ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Kino Svět Lišov - Ale jo, docela jsem se bavil, byť jsem si říkal, že režisér mohl trochu přitlačit na pilu, naservírovat nám více hlášek a přidat na stopáži. Každopádně nejenom vtipně hrající Kohák, ale i vedlejší postavy, jako Budař, Čtvrtníček a Špalková mě potěšili. Až to budou za nějakou dobu dávat v TV, rád zasednu. Jo a zdravím toho trapáka, co přede mnou celý film točil na mobil :)) 68% (with J.) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

To ještě nebyl úplněk, měsíc nedorostl úplně, každej se dobře voháááák. Všichni maj žebřík v pořádku, lezou rejžovi do zadku, dobrý den, pane Koháááák. Ale hezky jsi to zahrál, Kohýňo, až mi někdy bude kapat kohoutek, volám do Tuchlovic. Nebudeme si nic namlouvat, ten film je hovadinka, ale když se vám tu sejde sorta herců, jako je Čtvrtníček, Budař a Kohák, tak se smějete už jen při pohledu na ně... Sice hovadinka, ale na hony vzdálena všem Babovřeskám, Kameňákům a podobným sračkám. ZaTuchlovice bodují, i když s tím, jak to hrajou, můžou jít kopat maximálně tak přípojky pro Telekom. "Je hlad!" ()

Galerie (42)

Zajímavosti (24)

  • Ve scéně, kdy Luboš (Jakub Kohák) demontuje staré umyvadlo ve škole, je vidět, že šrouby (ani matky a podložky) u starého umyvadla nejsou  vůbec rezavé a září novotou. (montywalsh)
  • Předpremiéra 24. 9. 2016 byla v letním kině v Tuchlovicích vzdáleném necelých 100 metrů od domu filmového instalatéra. (shadowrun)

Reklama

Reklama