Reklama

Reklama

Karbon

  • Francie Carbone (více)
Trailer 2

Podnikatel Antoine Roca se dostal do problémů a může přijít o rodinnou firmu. Rozhovor s účetním jej dovede až k myšlence daňového podvodu souvisejícího s evropskými uhlíkovými kvótami. Do akce se rozhodne zapojit parťáky z pokeru, bratry Erica a Simona Wizmanovy. Aby se však do riskantního plánu mohli pustit, musí zajistit potřebné financování. Volba padne na Kamela Dafriho, nechvalně známou osobnost kriminálního podsvětí. Antoinův pád do světa zločinu začíná. (Magic Box)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (57)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Benoît Magimel je francúzsky Sean Penn. Výzorom aj hraním. Bál som sa trochu tej ekonomickej témy, tá mi väčšinou neštimuje, ale nakoniec to dopadlo nadmieru dobre. O ekonomike sa hovorilo len krátko a film je viac thrillerom či gangsterkou. Škoda len takého zrýchleného záveru, ale aj tak dobre. A Depardieu je pánko aj v tomto veku a hoci aj vo vedľajšej úlohe. Super výrok: "Peniaze sú na nič, keď príde smrť." ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Podnikatel, který je finančně na dně se rozhodne zapojit do akce, která ho nakonec může stát i život. Dokážu si představit, že v rukách zdatnějšího režiséra (přestože Marchal není žádný amatér) a s charismatičtějším hlavním hrdinou, se mohlo jednat o opravdovou pecku. Takhle pouze průměr, který neurazí, ale okamžitě vyprchá. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„KDYŽ JE TO TAK SNADNÝ, PROČ TO NIKOHO NENAPADLO …“   Byl trochu v píči s prachama, ale pak dostal nápad… okrást stát! Hele, tentokrát v tom nejede žádnej Čech (teda v tomhle filmu…). Sledujeme týpky, co maj koule, ale taky víme, že každá sranda jednou skončí. Postupně přituhuje na vícero frontách, takže z jednotvárnýho byznys plánu je celkem rozvětvená a slušná zápletka. Další film s ponaučením…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Mám miliony a (přesto mě) trápí emisní povolenky…                  PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Karbon čili uhlík, přesněji nejspíš kysličník uhličitý nebo oxidy uhlíku. Koncem roku 2009 vyšla tisková zpráva o tom, že daňové podvody s EUA (European Unit Allowances - evropské jednotkové kvóty) kysličníku uhličitého nebo ekvivalentních rozkladných produktů hoření stály evropské daňové poplatníky více než 5 miliard euro... Takže, když už mě to tolik stálo, tak bych se měl alespoň podívat, proč a jak jsem o svý prachy přišel... Přijít o prachy je ovšem jednoduché, obtížnější je pochopení pozadí celé kauzy, kterou dotyčná zpráva popísuje následovně: "Cílem EU je omezení globálního oteplování na 2 stupně Celsia nad úrovní hladiny před průmyslovou revolucí, snížení změn klimatu a splnění závazků z Kjótského protokolu. Každý členský stát povolil svým znečišťujícím zařízením určité množství práv na vyzařování prostřednictvím Přidělení národních kvót (či - ve filmu - povolenek). S těmito emisními kvótami je možno obchodovat na trhu jako s jakýmikoli jinými komoditami. Převod povolených kvót skleníkových plynů je zdanitelným plněním služeb."... Pozn. 1: Jinak je film možno považovat za rozšíření "Televizních novin". Pozn. 2: Pro Čechy by bylo rozhodně zajímavé, kdyby hlavní roli nehrál Benoît Magimel, ale..., ach ne, toho je beztak každý den plná česká veřejněprávní televize. Pozn. 3: Francouzi nás zase předběhli, kauzu "lehké topné oleje", kterou jsme také už více než před 20. lety zaplatili, mají čeští režiséři ještě před sebou. Pozn. 4: Na druhé straně, kam se Francouzi zašili, šlo o židovskou komunitu nebo by šlo o arabskou komunitu. Tyto dvě se sice nemají rády, ale pomocí freudovy doktríny "malých rozdílů" to jde snadno vysvětlit. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Jako já nevím, mně se to nelíbilo, nudil jsem se, raděj jsem si surfoval na mobilu... Konec to trošku zachránil, ale pro mě zbytečný film, bez atmosféry, bez inovativního děje, docela je navíc poznat, že je to podle skutečných událostí, protože takový nesmysl bych nevymyslel, hodně přeceňovaný film...30% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo od října 2016 do prosince 2016 v Paříži a pařížském regionu, zejména ve Villejuif, Saint-Ouen a Bagnolet. (bianci)
  • Tento film je založen na skutečném skandálu uhlíkových kvót v letech 2008–2009, který se odehrával ve Francii. (notozjano)

Reklama

Reklama