Reklama

Reklama

Frigo elektrikářem

  • Česko Frigo elektromechanikem (více)

Obsahy(1)

Student botaniky Buster omylem absolvuje elektrikařinu a ještě k tomu je najat, aby položil elektriku v jednom domě. Pustí se do toho s vervou sobě vlastní a fantazii přitom nechá na hodně dlouhém vodítku. Problémy se objeví zároveň s pravým elektrikářem... (Morien)

Recenze (28)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

No, hodně zajímavý film. Když si uvědomíme, kolik věcí bylo dost futuristických. Například vláček roznášející pokrmy se používá dodnes především v Japonsku, ale lze ho vidět i v restauracích v České republice. Jezdící schody? Nevím, kdy se začaly v USA piužívat, ale i ty byly podle mě dost zajímavé. ()

classic 

všechny recenze uživatele

DOM, v ktorom dominujú parádne vynálezy som už videl u Friga v lepšom Strašiakovi, kde v samom úvode nepotreboval naťahať elektrické vedenie, ako je tomu teraz, vôbec, všetko, na čo sa mám možnosť pozerať, už tu bolo bohužiaľ predtým, a oveľa lepšie ! Tzv. najprv naprostý perfekcionizmus a potom absolútny chaos. A v tom má prsty technika, alebo skôr sabotér, ktorý perfektne zosynchronizovaný barák premení na novodobú tortúru. Zrejme Keaton naznačuje, že i v dokonalosti sa skrýva potenciálne nebezpečenstvo. Buster patrí medzi absolútnu špičku, a ani menšie zaváhanie neohrozí jeho pozíciu v mojom ustálenom rebríčku. Pozerať na na B.K. sa rovná určitej spokojnosti, niekedy maximálnej, inokedy menej, a v žiadnom prípade by som nemal takú drzosť tvrdiť, že „minimálnej” . ()

Reklama

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Nezmar Keaton se mohl zase jednou vyblbnout s výrobou různých mechanických vychytávek, hejblátek a vynálezů. Proč dnes nemáme tak dokonale elektrifikalizované domy jako Frigo před sto lety?! Právě asi pro to co se stalo v této dobré grotesce. Za mě je to ale trochu slabší Keatonův film, protože dokonalé přístroje nebyly až tak dokonale využity v komických situacích a příběh kolem nich vybudovaný byl slabší, takový nějaký bez šťávy. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Frigo práve úspešne doštuduje biológiu na univerzite. Omylom si však vymení diplom s vedľa sediacim elektrikárom a dostane prvú zákazku - elektrifikovať moderný dom. Keď uvidí krásnu dcéru domáceho pána, neodmietne. Podľa príručky dom elektrifikuje. Keď sa domáci vrátia z dovolenky nestačia sa čudovať a nestačia sa čudovať a zabávať ani diváci. Čakajú ich vymoženosti, ktoré sú nezvyčajné aj pre súčasne domácnosti: umývačka riadu, pohyblivé schody, automatický systém servírovania jedla, či elektrifikovaný bazén. Občas sa síce niečo pokazí, ale skutočná katastrofa nastane, keď sa pravý elektrikár rozhodne Frigovi pomstiť. V tomto filme Buster Keaton opäť predvádza prekvapivé triky, aj keď groteska začína naberať mierne kurz ku škodoradosti. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další fantastická záležitost od Bustera Keatona, která má sice druhou polovinu znatelně slabší a pomalejší, ale rozhodl jsem se, že na výsledném hodnocení se to nijak neprojeví. Úžasné vynálezy (zařízení domu je naprosto úchvatné i dnes, natož v roce 1922), gagy jsou naprosto parádní a výchozí zápletka úžasná. Valčík jako hudební podklad je pak jenom překrásnou třešničkou na dortu. Groteska je to navíc delší, skoro půl hodiny, ale tempo má naprosto skvělé, takže nuda nehrozí. Ostatně nuda u Bustera Keatona nehrozí nikdy a tentokrát tu druhou slabší polovinu opravdu velmi rád odpustím. 95%. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Při nátáčení si Keaton zlomil pravou nohu, nehoda se stala ve výtahu, kde se do hnacího řemene dostala podrážka Busterovy pantofle. Čtyři měsíce pak nebyl schopen natáčet. (everlong)

Reklama

Reklama