Reklama

Reklama

1922

Trailer

VOD (1)

Nebraský farmár Wilfred James (Thomas Jane) sa v roku 1922 rozhodne s pomocou svojho syna Henryho, čisto z finančných pohnútok, zniesť zo sveta manželku Arlette. Krátko po tom, čo spoločne jej zúbožené telo zakopú do starej studne, začne rančer čeliť desivým vidinám a podivným útokom agresívnych potkanov. Jeho život sa začne rúcať a Wilfred nadobudne dojem, že brutálne zavraždená manželka ho po smrti prenasleduje. (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nečetl jsem knižní předlohu S. Kinga takže nemůžu soudit jak moc se Z. Hilditch drží knihy, ale to co jsem viděl mě osobně celkem překvapilo. Mnohé sice asi odradí a možná i znechutí pomalý styl vyprávění. Ano i já jsem spíš zastáncem filmů kde má film rychlejší spád. Jenže tomuhle snímku pomalý tempo vyprávění vyloženě sedí. Film se podle mě povedl i po hudební stránce. Velký díl úspěchu na svých bedrech nese Thomas Jane, kterýmu tahle role neskutečně sedla. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Thomas Jane tu zahral zatrpknutého burana znamenite a pôsobil ako ďalší z bratov Bondurantov zo Zeme bez zákona. Celý príbeh sa v podstate točí okolo neho a jeho vnútorných démonov, na úkor čoho neboli charaktery ostatných postáv naplno rozvinuté. Niektoré výjavy s krysami majú schopnosť vryť sa človeku do pamäte, no na druhej strane duchárske scény postrádajú grády potrebné nato, aby ohromili súčasného, kvalitnejšou žánrovou produkciou vytrénovaného diváka. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

S Kingovými adaptacemi se letos roztrhl pytel a dnes je k mání další z jeho povídek, která mě sice na zadek neposadila, ale rozhodně je zajímavější než nedávná nuda Gerald´s Game. V Hlavní roli je můj oblíbenec Thomas Jane, který má po dlouhé době roli šitou na míru a bez něho by film definitivně ztratil kouzlo. Film se odehrává ve dvacátých letech kdesi na farmě uprostřed ničeho,což vytváří zajímavou atmosféru, ale hororových prvků zde bylo na můj vkus docela málo. Rozhodně zaujme intenzivní konspirační vražda v posteli a pár scén s krysama, kterých jsem očekával daleko více, ale bohužel se s nimi šetřilo, což je škoda, protože na povedený horor s krysama by jsme museli déle zavzpomínat. Jako Horor film příliš nezazáří, jako mysteriozní odvyprávěné drama se solidními hereckými výkony a slušnou kamerou už ano. Pomalejší tempo může být u někoho na škodu, já se překvapivě nenudil.65% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

I přesto, že je tenhle film skvěle natočený a celkem dobře zahraný, dokonce se i celkem zdatně vyvíjí, i tak mi připadá nepovedený, a to hlavně z hlediska atmosféry. Tu 1922 nemá naprosto žádnou. Přitom ten námět je pro ni jako stvořený, dal by se pojmout fakt strašně dobře a snad i řádné psycho by z toho mohlo být. No jo, jenže to by to musel režírovat někdo zručný. Tady jsem se dočkal neskutečně nudného dramatu s postavami, které mi byly ukradené a aby to nějak vypadalo, je tady pár hororových prvků, bohužel zrovna ty nejlacinější z nejlacinějších. A jak se mi pak takový film má líbit, když mě tak strašně nudí? A ten konec se taky zrovna moc nepovedl. Prostě ten film má svoje klady, ale šel by zpracovat mnohem, mnohem líp. 2* ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Verím, že v každom z nás žije ešte jeden človek. Cudzinec.“ Temné, nebezpečné a len pre dospelých. Dole klobúk pred Thomasom Janeom, že mal odvahu stvárniť takú „zlú“ postavu. Jeho sústredený herecký výkon a konzistentná retro atmosféra sú najväčšími plusmi 1922. K tomu pár nechutných scén s krysami. Rád by som si to pozrel aj ako divadelnú hru. Veľmi dobré a ponuré, na strane druhej nič výnimočné a neobsahujúce nič, čo by vás dostalo vyložene do kolien. Opatrných 70%? ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama