Reklama

Reklama

1922

Trailer

VOD (1)

Nebraský farmár Wilfred James (Thomas Jane) sa v roku 1922 rozhodne s pomocou svojho syna Henryho, čisto z finančných pohnútok, zniesť zo sveta manželku Arlette. Krátko po tom, čo spoločne jej zúbožené telo zakopú do starej studne, začne rančer čeliť desivým vidinám a podivným útokom agresívnych potkanov. Jeho život sa začne rúcať a Wilfred nadobudne dojem, že brutálne zavraždená manželka ho po smrti prenasleduje. (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Thomas Jane exceluje v této povedené Kingovské adaptaci zabývající se dosahováním vlastních cílů za každou cenu a následky takových rozhodnutí. Můžete si být jistí, že se věci nebudou vyvíjet příliš pozitivně a neštěstí se budou kupit jedno na druhé. Režisér zvládá eskalování negativních událostí šikovně a dokáže solidně budovat a udržovat atmosféru. Bohužel se nevyhne několika přešlapům, zejména co se tempa snímku týče, kdy se některé chvíle příliš táhnou, ale krom toho se jedná o zajímavé dílo potvrzující, že Netflix umí zpracovávat knihy Stephena Kinga jako nikdo jiný. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

ty vole..! thomas jane hraje rolnika jako svine! zapletka je skvela..pekne se to tahne depka,policajt..vsechno skvely..atmoska ujde..potom to vrcholi a rikam si kurva dobry..a pak ten konec ty vole..to zase zkurvili vsechno..takhle jen nejlepsi rozslapnuti krysy ve filmu a thomas jane a jeho prizvuk a role rolnika.. 2/5 nic moc.. :( ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Vcelku sympatický King. Dostal jsem přibližně to, co jsem očekával. Příběh je vcelku veselá záležitost. Mrcha žena chce chudáka vidláka muže připravit o jediné dvě věci, které jej činí mužem - o jeho pozemky a o syna. Jelikož se pánovi nepodaří se ženou vyjednat uspokojivé diplomatické podmínky, rozhodne se jednat nediplomatickou cestou - po vidlácku. Sympatická mi byla jižanská mluva i atmosféra. Něco mě k těmto končinám táhne, cítím z nich obrovskou pohodu, která zřejmě pramení ze zaběhnutého stereotypu a jednoduchosti tamního života - přes den makáte jako barevný, v noci osouložíte jako barevný (bohužel vlastnící nebarevnou výbavu) svoji ženu. Po čase vás vaše žena zaručeně přestane bavit, a tak začnete pít, aby vás bavit zase začala. Jakmile i tento zlepšovák přestane fungovat, tak máte v podstatě tři možnosti, pokud se vám podařilo vysoustružit pohlednou dceru, tak jste nejšťastnější farmář. Jinak musíte manželku nahradit rozličným druhem dobytka. V nejsmutnější případě se musíte uchýlit k většímu množství alkoholu. Konec odbočky ke krásám jihu. S filmem jsem spokojený. Krysy jsou dostatečně nemazlivým druhem hlodavců a jejich běsnění bylo dostatečně odpudivé. Příběh byl správně šílený a dokázal mě vtáhnout do děje. Pokud hledáte nenáročnou zábavu pro zpříjemnění večera, tak se nebojím tento snímek doporučit. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem si pořád říkala, kde jsem to už viděla nebo při nejmenším alespoň četla. Pak mi to docvaklo. Tohle má na svědomí Stephen King. Bylo to dobře vymyšleno a poctivě vystavěno. Thomas Jane zde nese všechno na svých bedrech. Krysy a potkany zrovna moc nemusím. Pomalejší tempo tomu sedlo. Viděno v původním znění s titulky. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V roku 1922 sa oddaný farmár Wilfred James (Thomas Jane) musí vysporiadať s problémami, ktoré mu spôsobuje jeho žena. Tá zdedila obrovské množstvo úrodnej pôdy, ale namiesto toho, aby pomohla Wilfredovi a ich synovi Henrymu (Dylan Schmid) vybudovať prosperujúcu farmu, sa chce so synom presťahovať do mesta. Otcovi so synom je jasné, že matka chce zničiť všetko, na čom im záleží. Musia sa odhodlať k razantným krokom kvôli tomu, aby neprišli o všetko, čo ich stálo dlhé roky tvrdej driny. - Predlohy majstra Stephena Kinga tento rok v hororovom žánri bezkonkurenčne dominujú a 1922 je ďalším parádnym prípevkom z dielne Netflixu. Thomas Jane dokazuje, že je jeden z najvšestrannejších hororových hercov súčasnosti a podáva excelentný výkon. Viacmenej všetko tu funguje tak, ako má. Parádne kulisy, perfektne zahrané pasáže plné emócií a hlavne to, čo je u hororu najdôležitejšie. Strašidelné scény. Tie sa v niektorých miestach posúvajú až k hranici paranoie a už dlhšie ma žiaden horor v tejto oblasti tak nepotešil. A to som sa obával, či to vôbec bude hororové. S výsledkom som spokojný a nechcem zbytočne viac prezrádzať. Ak nepoznáte predlohu, radšej si o filme nič nezisťujte, pretože Vás v mnohých momentoch prekvapí. Kto nemá rád potkanov, tomu dôrazne odporúčam, aby sa tomuto hororu vyhol, pretože by uňho mohlo dôjsť k ťažkej psychickej ujme. + herec z The Mist, Endangered, The Veil a Before I Wake + herec z Nurse 3D a The Unspoken ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama