Reklama

Reklama

Děda, postrach rodiny

  • USA The War with Grandpa (více)
Trailer 1

Peter toho se svým dědou prožil hodně, vždycky k sobě měli blízko a oba byli pochopitelně nadšení z toho, že se má dědeček nastěhovat k nim domů. Ale chyba lávky. Dědečkovi má totiž připadnou Peterův pokoj, jeho území, jeho výsostné království. Stará přátelství jsou rázem zapomenuta, pouta zpřetrhána. Z dědečka se stal nepřítel číslo jedna a musí pryč z domu. Peter vyhlásí nesmlouvavou válku a nachystá na dědu sérii mistrně naplánovaných naschválů a karambolů. Leckdo by se po nich raději uklidil do domova důchodců, ale tenhle děda je z tvrdého těsta. Rozhodně se nevzdá, přijme válečný stav jako výzvu a pustí se do boje. Akci střídá protiakce, na jeden zákeřný naschvál je tu hned odpověď, po jednom šíleném nápadu na jedné straně přichází ještě bláznivější jako pomsta, na hrubý pytel se okamžité našije hrubá záplata. Války s dědou se stupňují a vítěz může být jen jeden. Rozhodne se na velké trampolíně, kam si Peter přivede posily ze školy a děda posily narozené před mnoha lety... (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (133)

Vabr 

všechny recenze uživatele

Narozky jsem oslavil návštěvou kina. Hodně jsem se těšil, protože trailer vypadal hodně cringe a vtipně. Už jsem se dokonce dost zasmál tomu, že mýmu bratrovi neříkal nic Robert De Niro nebo Uma Thurman :D! Už, když se na scéně objevily dvě dcery, tak jsem čekal, že to bude horší než podle mých očekávání, k tomu mě ty začáteční ,,vtipné'' útržky z povídání v tom utvrzovaly. Nebylo to vůbec vtipné, příběh úplně o ničem, a když to skončilo, tak jsem si úplně říkal, že co, že to je jako všechno, a že to bylo tak jednoduchý? Samotný nápad mohl být pojatý mnohem, mnohem vtipněji. Ani nechápu, proč je tu tak slavné obsazení. Jediné, čemu jsem se tak zasmál byl pohřeb a povídání o průjmu, ale to jsem se tak mírně zasmál. Využívání moderních technologií mi vadilo. Celkově u komedií je jedna a ta samá šablona: ha ha chi chi část, potom těsně před koncem dramatická část (v naprosté většině případech otřesná, trapná a sráží film dolů) a zakončení něčím komickým. Tady to ale neplatilo a bylo to o dost horší, protože se tu tyto dvě části prolínaly, což kazilo dojem z komedie. Hlavní postava (kluk) není prostě vůbec ničím vtipná. Na mě všechny postavy ve filmu působily dost ploše (máma nesnášející dceřinýho přítele, táta hrající si, že není podpantoflák, starší dcera typická kopie filmové puberťačky (nebyla vůbec vtipná na to, že měla být vtipná), mladší dcera typická hloupá malá holka, ,,hustej'' syn a děda s tuhým kořínkem). Trailer obsahuje snad všechno, co tu je, takže to nedopadá moc dobře, a k tomu to není vtipné a je to bez příběhu. Divil jsem se, že to má tak málo hodnocení, ale teď už se nedivím. Překvapilo mě, že na film šli především páry. 2 holky vedle nás se smály každou chvíli. Asi to byly takový ty holky, který se zasmějou čemukoliv. Občerstvení si kupuju vzácně, ale tentokrát jsem si koupil, ale je to strašně drahý (CineStar). Příště si koupím je pocorn, když už. VYHODNOCENÍ: JEŠTĚ, ŽE NÁM KÁMOŠKA DALA LÍSTKY ZDARMA, TAKŽE NÁS TO NIC NESTÁLO ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Doteď vlastně nechápu, komu se legendární Robert De Niro upsal (ne, že by to bylo poprvé) a jak se to ocitlo v našich kinech. Za filmem nestojí žádné velké studio a je to bizár už od začátku. Zprvu De Niro snad neumí ani chodit, aby pak skákal na trampolínách a na konci vypadal o 10,15 let mladší než je vykreslován na začátku? Po prvotních příšerných hláškách jsem chtěl film vypnout, naštěstí se to pak jakžtakž vytáhlo na alespoň průměr, ale s klidným srdcem doporučit nemůžu. Totální blbost za 5/10 a to jsem ještě mírný jak si můžete povšimnout... PS : Uma Thurman mě celkem překvapila, vypadá tu dokonce mnohem lépe než v jakémkoliv filmu co jsem s ní viděl od 10 let starého Percyho Jacksona. ()

Reklama

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Jakýsi mix Sám doma a Dennise, postracha okolí. Plus něco navíc. Obsazení je doslova hvězdné. Jediný, o koho jsem zavázel očima, je Rob Riggle. Nemám ho rád, snad vždycky hraje kreténa a v tomhle filmu působil jako plastová figurína. Co bych chtěl taky vyčíst, je upoutávka, která většinu pastí vyspoileruje, místo aby vám ukázala víc věcí okolo a pořádně zafungovala. Opravdu: Ten, kdo dělal trailer, by zasloužil do huby... Klady ale naštěstí TĚŽCE převládají: Robert De Niro skvěle baví a jeho odkaz na Kmotra nejde nevidět. Uma Thurman je překrásná a svoji roli zvládla precizně. Jane Seymour na svůj věk vypadá... prostě neuvěřitelně. Doktorka Quinnová. Kdopak ji taky poznal? :-D :-D Christopher Walken a starý proutník Cheech Marin baví v každé scéně, ve které se objeví. Naproti tomu Oakes Fegley jako nespokojený vnuk, který musel ze svého pokoje na půdu a tak dědečkovi vyhlásí válku, se zdá jako nová vycházející hvězda. Jeho výkon možná není hvězdný. Ale člověk mu věří a to stačí. :-) ... Chcete radu? Nepouštějte si trailer a rovnou na ten film mrkněte !!! !!! !!! Já dávám 4*. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

No, neřekl bych úplně, že ten překlad sedí: Děda, postrach rodiny? Spíš Válka s dědou nebo tak nějak a nebo rovnou líp: De Niro záchrana filmu, protože ten jedinej film taky zachranuje a když se připojil do tý prankový války, tak už bylo i pár směšných scén aspon, jinak to vypadalo ze začátku daleko hůř. Zpracování a hudba nic moc a proto film působí naprosto levně a céčkově, herci ten malej kluk, kterej není moc sympatickej a jinak celkem potěšili Walken, Riggle a Cheech, který měli taky pár vtipných sekvencí, ale nejvíc to opravdu držel De Niro, kterej je ve všech ohledech naprosto senzační. Díky němu film nepůsobí tak blbě, jakým by ve skutečnosti byl. Takhle je to milá komedie s mírnou dávnou pitomých vtípků, ale když není do čeho jiného kopnout, tak proč né. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn komedie po delší době. De Niro se do podobných rolí hodí a tahle válka s vnukem občas naskytla pár vynalézavých nápadů. Je to spíš rodinná komedie, nic zvrhlého ani sprostého se zde nekoná, ale kouká se na film fajn. Kdo hledá vyloženě oddechovku a má rád De Nira, tak zhlédnutím neprohloupí. Příběh***, Akce>Ne, Humor***, Násilí>Ne, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra**, Napětí**. 6/10. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Založeno na příběhu stejnojmenné knihy od amerického autora Roberta Kimmela Smitha. (MeanWhile)
  • Peter Decker (Oakes Fegley) hraje ve svém pokoji českou videohru „Medieval Engineers“. (Matejblo)
  • Film byl natočen asi za 6 týdnů. Původně se mělo natáčet v kanadském Torontu, ale nakonec se film točil v Atlantě v Georgii. (SONY_)

Reklama

Reklama