Reklama

Reklama

Voldemort: Origins of the Heir

všechny plakáty

Obsahy(1)

Harry Potter se ještě nenarodil, Voldemort ještě nepropadl zlu. V kouzelnickém světě nacházíme Toma Marvolo Riddlea (Stefano Rossi) na konci jeho kouzelnického studia, kdy se poprvé seznamuje se svou mocí a relikviemi smrti. Právě s těmito událostmi nás seznamuje neoficiální prequel natočený italskými fanoušky. (hansel97)

Recenze (52)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Voldemort má chyby, obsahuje spoustu nelogičností a s kánonem si vlastně dělá úplně, co chce. Na fan film je to ale nesmírně dobré a nesmírně, ehm, "profesionální". Pravda je, že se tam toho zase moc nestane, ale je to nesmírně poutavě natočené, herecké výkony jsou opravdu fajn a scéna u Hebziby je naprosto výtečná. Hudba je velmi dobře zvolená a prostředí Bradavic skvěle urobené. Úplně poslední scénu, která byla z těch všech logická asi úplně nejméně, jsem si fakt vychutnal, protože jinak byla výborná. Zajímavé flashbacky střídají flashbacky nezajímavé, hlavně ten poslední je pak už vyloženě do počtu. Ruské prostředí mi nevadilo, ale do tohohle světa to prostě nepatří. Tendlecten Raddle ale hlavně uteče jak švihnutí a mávnutí hůlkou a fakt nestihne nudit. Takže ve výsledku opravdu super překvapení a velká spokojenost. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Nápad na FanMade super, každopádně tam nemuseli cpát výmysly. Představit viteály mohli tvůrci i bez zbytečných postav o "dědicích", kteří stáli za starou bačkoru. Očekávala jsem v napětí smrtijedy a nedočkala jsem se ani zmínky. A rudé oči Voldemorta bylo jako co? Úděsné. Do teď jsem fanouškovská videa k mému oblíbenému příběhu HP nesledovala a po tomto ani sledovat nebudu.. ()

Reklama

ProfChudak 

všechny recenze uživatele

Na fan-made film vizuál super, ale scenár divný. Pripadalo mi, že si scenáristi nenačítali dobre celého HP, ich scenár totiž protirečí niektorým faktom z povodnej heptalogie. Uvediem príklad: Origins of the Heir prezentuje ako jasné, že mladý Tom zbiera vzácne predmety na to aby z nich spravil horcruxy/viteály (zatím sedí), ale podla HP6 Dumbledore (a už vonkoncom žiaden auror/bystrozor) rozhodne nevedel o tom, že Voldemort vôbec zanechal nejaké horcruxy... Inak by celá zápletka Harry versus prof. Slughorn v HP6 nemala zmysel. tak vecí sa v Origins nachádza viac. Plus Grisha McLaggen? To je akože príbuzná toho debilka z HP6? Takže potomok Godrica Gryffindora je nejaký slizký vrodák? Afekty hercov mi až tak neva, docela fajn výber hercov, blbý anglický dabing. Úplne v úžase som bol pri tom ruskom generálovi - to si fakt Anglíci/Amíci myslia, že takto hovoria cudzinci? Slovná zásoba level advanced ale akcent na úrovni total beginner? ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Dosť dlhý a tentokrát dokonca talianský fanmade film, ktorý je svojou dĺžkou na hrane celovečerného filmu. Prekvapením je veľmi dobrá technická stránka a efekty(na amatérsky film),herec Voldemorta či záver. Z čoho som bol však nepríjemne zaskočený, že si tvorcovia nepostrážili isté fakty a príbehové súvislosti a dopustili sa viacero nezrovnalostí v porovnaní s tým, čo vieme z kníh a filmov. Podobne ako Mischief Managed, jemný nadpriemer. 60% ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Za mňa spokojnosť a blahoželám tvorcom, že sa im podarilo natočiť snáď najzaujímavejšie a najlepšie spracovaný "fan-made" film zo sveta HP. Je pravda, že príbeh ako taký, resp. dej na ktorý sa zameriava a spôsob jeho prerozprávania ma prekvapil (čakal som príbeh Toma Riddla, jeho pád a zrod lorda Voldemorta), no to nemení nič na fakte, že sa jedná (na to, že ide o amatérsky film) o poctivú prácu. Vyzdvihnem najmä efekty, scénu u Hepzibah Smith a pekné zábery okolia Rokfortu. Dýchla na mňa nostalgia za čo dávam palec hore a zároveň oceňujem, že si vôbec niekto dal tú námahu a podelil sa s fanúšikmi o svoju predstavu časti života Toma Riddla. ()

Zajímavosti (4)

  • Na YouTube snímek vidělo za 4 dny téměř 8 milionů lidí a video se tak dostalo na 7. příčku v kategorii „Trendy“. (hansel97)
  • Studio Warner Bros. projekt schválilo, jelikož se jim velmi líbil trailer, tvůrci ovšem museli slíbit, že se bude jednat o neziskový projekt, a proto byl umístěn na YouTube. (hansel97)

Reklama

Reklama