Reklama

Reklama

The Reflection

(seriál)
  • Japonsko ザ・リフレクション (více)
Trailer
Japonsko, 2017, 5 h (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

Stan Lee

Scénář:

Jasujuki Suzuki

Hudba:

Trevor Horn

Hrají:

Marija Ise, Šin'ičiró Miki, Satoši Mikami, Satomi Hanamura, Šóto Kašii, Jóko Hikasa, Júko Sanpei, Tomomiči Nišimura, Nanaho Kacuragi, Tokujoši Kawašima (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Jednoho dne pohltil Zemi temný mrak černého kouře, který se následně smísil s tajemným zeleným zářením. Tento incident si vyžádal mnoho lidských životů a vešel ve známost jako The Reflection. Lidstvo však tento den nakonec přežilo a navíc se začaly u některých jedinců objevovat superschopnosti. Od tohoto okamžiku uplynuly již tři roky a na nejrůznějších místech planety se odehrávají první souboje mezi superhrdiny a superpadouchy. Jedním ze superhrdinů je i tajemný muž v rudé kombinéze Xon, který má poslední dobou plné ruce práce, a aby toho nebylo málo, nalepila se na něj mladá dívka Eleanor Everts, která sbírá informace o lidech se superschopnostmi... (Jeoffrey)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Stan Lee - the Animation. Tak bych za sebe nazval tuhle zvláštní kolaboraci mezi americkým a japonským vizuálním pojetím animovaného filmu, v které však to americké převládá na celé čáře a jen pár věcí mi tam evokuje fakt, že se na tom z poloviny podílí i Země vycházejícího slunce. No a proč zrovna Stan Lee? Protože se podílel prakticky na všem a jeho přítomnost je cítit skoro z celého seriálu a tím nemyslím jen fakt, že svým hlasem uvádí a zakončuje skoro každý díl a ani to, že se v seriálu objeví postava, která je prostě animovaným zpodobněním právě tohoto spisovatele hrdinských příběhů (protože vše, co je ve filmové tvorbě založené na dílu Stana Lee má v sobě snad pokaždé cameo samotného autora). Jde spíš o koncept postav a vůbec celý koncept hrdinů, tak jak ho Stan Lee vidí a jak nám ho už tolikrát prezentoval. Díky tomu je z toho však jednostranná záležitost, vše je spíš komiks než manga a cartoon než anime a hrdinové jsou americkou představou hrdinů a i ty (asi) mahou shoujo co se na závěr objeví nemají s kouzlem japonských magických dívek mnoho společného, spíš jsou něco mezi magickými dívkami a Strážci vesmíru... Takže tohle je spíš pro fanoušky Stana Lee a hrdinských komiksů, těm kteří v tom hledají anime bych doporučil se na tohle vykašlat a radši se plně soustředit na Boku no Hero Academia, protože to je japonská verze superhrdinů... Ale dost už o tom co všechno to je a není a radši pár slov o tom, jak se mi to líbilo. Příběh nebyl špatný, měl i pár zajímavých zvratů, ale nepřišel mi nikterak hluboký a ani mě to nijak extrémně nechytlo. Občas, hlavně tedy ze začátku, mi to přišlo trochu zmatené a místy nedotažené, skoro až děravé... Postavy ve mě evokovali vzpomínky na jiné známé postavy z jiných hrdinských universe a není asi jediná, která by mě nějak extrémně zaujala, i když X-on byl docela sympaťák, ale to byl i kdejaký Spiderman... Animace zvláštní, hodně temná a komiksová s minimem detailů a nebyla tam asi žádná scéna, jejíž krása by mě chytla. Hudba slušná, dobře padnoucí k superhrdinské povídce. Akce slabší, souboje spíš nudné, ale samotné finále docela povedené, i když pro daný žánr dost typické... Celkový dojem - 4/10 ()

Zajímavosti (1)

  • Na tvorbě tohoto anime se kromě japonského animačního studia DEEN podílí i společnost Pow! Entertainment, která je úzce spjata se samotným Stanem Lee. Ten se do projektu osobně zapojil jako autor předlohy a sám svým hlasem uvádí každou upoutávku na další díl, která je vždy na konci episody. (Jeoffrey)

Reklama

Reklama