Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh založený na skutečných událostech vypráví o pohledném a dobrodružném muži Robinu Cavendishovi (Andrew Garfield). Ten se stane průkopníkem pomoci pro zdravotně postižené poté, co ve věku 28 let od krku dolů zcela ochrne a je obeznámen s faktem, že mu zbývají pouhé tři měsíce života. On a jeho oddaná žena Diana (Claire Foy) cestují po světě s nadějí, že změní životy druhých jako je on sám. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (99)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zatímco pravděpodobně nikdo nevyhlíží americký remake Nedotkutelných, my dostali o něco historičtější anglickou verzi od Andyho Serkise. A nutno říct, že ačkoliv má film v originále naprosto hloupý, ač přesně vystihující, jednoslovný název, z obsahu samotného se za ty střídmé dvě hodiny povedlo vybrousit možná trošku paradoxně snadno ubíhající feel good kousek a já byl velice mile překvapený. Andrew Garfield zase jednou ukázal, jak skvěle si umí vybírat role, ovšem srdcem filmu je neoddiskutovatelně Claire Foy, která je jednoduše výjimečná. Ano, teď už musím rozkoukat the Crown. Díky Andy, ačkoliv si moc chvály za film nezískal, užší komunitu lidí Breathe jistě potěší. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

S filmem Breathe mám jeden zásadní problém a to ten, že režisér Andy Serkis se bojí jít více na "dřeň", bojí se přijít s něčím inovativním a drží se zajetých žánrových mantinelů. Je to velká škoda, jelikož snímek obsahuje oduševnělé a lidské poselství, což v kombinaci s perfektními hereckými výkony Andrewa Garfielda a Claire Foy činí z filmu alespoň v tomto směru výjimečnou záležitost. Je mi velmi líto, že Andy Serkis u svého režijního debutu nezvolil poněkud "dravější" režijní cestu. Takto totiž dostaneme film, který má sice hluboké myšlenky, nicméně ve finále se Vám bude zdát poněkud bezzubý. „Get me out of here.“ ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film veľkou mierou pripomína Teóriu všetkého o Stephenovi Hawkingovi, až na myšlienku eutanázie. Táto kontroverzná myšlienka spôsobuje ťažkosti s hodnotením. Na jednej strane je tu oslavovaný život, na druhej strane je tu utrpenie, ktoré by chcel každý asi hneď ukončiť. Avšak najviac ma oslovila obetavosť manželky trpiaceho, ktorú stvárnila Claire Foy a tá tu herecky má v mojich očiach prevahu. Čakal som väčší nátlak na slzy diváka, ale našťastie to bol skôr krutý a pravdivý životný príbeh, žiadne umelé vyvolávanie citov. Koniec je samozrejme očakávaný od začiatku, otázka teda neznie, či sa to stane, ale ako a kedy sa to stane. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Breathe" malo dobré obsadenie, živtopisný príbeh a celkovo ma zaujal svojou tématikou. Reálne si myslím, že som od filmu dostal presne to, čo som čakal, no nebolo to príliš melodramatické. Ak som sa niečoho bál, tak to bola práve melodráma. Tej sa tu však moc nedostane. Reálne za to môže najmä fakt, že Robin je veľmi optimistický, vie situácie elegantne komentovať a stáva z toho celkom dobré dielko. Andrew Garfield a Claire Foy sú dobrá dvojka, chémia medzi nimi funguje a viem si ich spolu pokojne predstaviť. Celkovo mám pocit, že tu aj niečo dobre ukázali. Atmosféra filmu je fajn a človeka to dokáže aj dobre motivovať, aby vydržal a bojoval so životom ďalej. Ale najmä, aby neprežíval, ale aby skutočne žil. To sú dobré myšlienky, ktoré film dobre vie adresovať. Osobne ale masky nie sú dobre spracované. Mám pocit, že herci moc nestarnú. A to pôsobí miestami až trošku zvláštne. Mali sa s tým asi viac pohrať. Čo sa hudby, tak neustále mi v hlave vďaka tomuto filmu hralo v hlave: "Ty moje maličké, zase si v chladničke... dva mobily mám!" Vizuálne je to podľa mňa celkom príjemné, má to v sebe dobré monológy, takže reálne musím povedať, že som s filmom celkovo spokojný. Niektoré veci sa dali dotiahnuť, ale hlavná dejová línia je zaujímavá, postavy sú dobré a ako celok to funguje dobre. Hodnotenie: B+ ()

applause 

všechny recenze uživatele

Věděla jsem, o čem film bude, tak jsem čekala průměr a to jsem také dostala. Žádné nadšení, žádné zklamání. Tvůrci si také nemohli nic vymýšlet, když byl film podle skutečné události. Je neskutečné, co všechno Diana, se svým manželem, Robinem překonali, když mu doktoři odhadovali jen pár měsíců života. Snímek byl dojemný, bohužel na konci u mě žádné pocity nevyvolal. Doporučuji. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Záběry svatebního dne Robina s Dianou a rodinný výlet na pláž, kde lze vidět Robina v původním křesle na konci filmu zachycené formátem Super 8, jsou autentické a pocházejí z video archivu rodiny. (vojacekr)
  • Celosvětová premiéra proběhla 11. září 2017 na filmovém festivalu v Torontu v Kanadě. (ČSFD)

Reklama

Reklama