Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh založený na skutečných událostech vypráví o pohledném a dobrodružném muži Robinu Cavendishovi (Andrew Garfield). Ten se stane průkopníkem pomoci pro zdravotně postižené poté, co ve věku 28 let od krku dolů zcela ochrne a je obeznámen s faktem, že mu zbývají pouhé tři měsíce života. On a jeho oddaná žena Diana (Claire Foy) cestují po světě s nadějí, že změní životy druhých jako je on sám. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (99)

tron 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane plne chápem, že po všetkých tých divočinách, ktoré Andy Serkis postváral u Stevena Spielberga, Petra Jacksona, Ruperta Wyatta, Matta Reevesa, J.J. Abramsa, Riana Johnsona a u Marvelu, dostal chuť režijne debutovať civilnou, komornou a konverzačnou retro drámou a nie megatrikovým a vysokorozpočtovým eposom za ťažké milióny dolárov (tým bol až jeho druhý režisérsky film, Mauglí). Ja ak by som bol režisér, hlavnú rolu by som dal jemu. Andy popiera obecný (a obávam sa, že pravdivý) názor, že (minimálne) polovica Hollywoodu pozostáva z kreténov. Vedel by som, že ak by som ho mal vo svojom filme, kryl by mi chrbát, zásoboval by ma pozitívnou náladou a kolegom by nosil kávu a višňovo-škoricovú, doma pečenú štrúdľu. Andy Serkis je proste moooc príjemný chlapík. Na druhej strane, jeho režisérsky debut je príliš dlhý, príliš štandardný a ide príliš podľa očakávaní. Kasting mohol byť lepší (najviac bodujú vedľajšáci Tom Hollander v dvoj-úlohe a vynálezca Hugh Bonneville alias otec z Paddingtonov). Nádych pre klásku je príjemné a smutné retro, ale na môj vkus príliš nevýrazné a také... no... čo ja viem. A mal som hokej v niektorých postavách. Len asi raz za 30 minút prišla nejaká scéna, záber alebo moment, ktoré ma strhli. Takže asi tak, ale aj tak máš u mňa za snahu palec hore, Andy. A s tým, že si zahráš v mojom debute stále rátam, oki? ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Většinou filmy s vykalkulovaným emočním dopadem na citlivého diváka příliš dobře nehodnotím, ale tohle je jedna z výjimek. Velmi se mi líbil herecký výkon Claire Foy, pobavily mě opakované úspěšné průniky černého humoru do jinak dramatického příběhu, ale hlavně jsem se dokázal dokonale vžít do situace hlavního hrdiny. Kdo se nikdy nedusil, kvůli neprůchodné tracheostomické kanyle, těžko ocení, jak zajímavé jsou to okamžiky:-) Hlavním důvodem pro udělení čtvrté hvězdičky bylo každopádně to, že jsem se po celou dobu slušně bavil, klidně bych se ale obešel bez některých scén, které byly natočeny jen kvůli hře na city. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh plný oddanosti k nejbližší osobě. Obdivuji Dianu, že se pro manžela tolik obětovala, jen aby mohla být s ním, tomu říkám opravdová láska. A zároveň obdivuji Robina, že v sobě, hlavně díky manželce, našel tu sílu žít svůj život dál, byť omezeně. Je to silný příběch, ale zpracování už tak silné není. Postavy ani film samotný ve mě nedokázali vzbudit žádné pocity, empatii, prostě nic a to jsem hodně velká plačka, proto dávám o dvě hvezdičky méně. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Idea veľmi podobná ako pri Me Before You, takže už len tento fakt tomu ubral na originalite. Dokonca aj tá emočná línia bola viacmenej totožná - rezignáciu striedala nádej a boj o prežitie, a napokon zas prichádzali fázy túžby po smrti. Mňa osobne najviac vzala za srdce tá časť tesne po Robinovom ochrnutí, najmä keď sa mu snažili odčítať z pier, čo chce povedať - napokon z neho vyšlo Let me die... Potom už to bol taký gradačný štandard - roky stabilizácie, relatívneho šťastia, prínosu pre spoločnosť, a t ď. Nehovorím, že som sa nudil, ale bol to taký priemer. V celkovom ponímaní to však bola najmä pekná spomienka producenta Jonathana Cavendisha na svojho otca, ktorý spôsobil revolúciu v zdravotnej starostlivosti o respiračne závislých pacientov. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Vše co mám rád u životopisnejch story, který jsou podložený skutečným příběhem tu bylo... Miluju autentický záběry, fotky atd... To tu bylo. Tak co mě tak nějak nevoní? Je to určitě zbytečně táhlá nuda společně s hlavním hrdinou Garfieldem! To je herec neherec, kterej mi fakt nesedí. Jinak jde o klasickej průměr. 50% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Skutečná Diana Cavendish (Claire Foy), byla u natáčení většiny scén a ve věku 83 let tak cestovala se štábem do všech filmových lokací. Natáčelo se např. na letišti Royal Air Force v Bensonu, nebo Hluhluwe v Jihoafrické Republice. Interiéry a exteriéry domu se natáčely v Hatfield House v Hertfordshire, v Anglii. (vojacekr)
  • Záběry svatebního dne Robina s Dianou a rodinný výlet na pláž, kde lze vidět Robina v původním křesle na konci filmu zachycené formátem Super 8, jsou autentické a pocházejí z video archivu rodiny. (vojacekr)

Reklama

Reklama