Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Recenze (117)

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dámy a pánové, tohle je pecka největšího kalibru, suverénně nejlepší seriál, který jsem za poslední dobu viděl, který má doslova VŠECHNO (!!!), co jsem si kdy mohl od seriálu tohoto žánru přát a řekl bych, že La casa de papel je takový majestátní souhrn mých oblíbených seriálů v jednom (hustým napětím a až nervy drásajícími zvraty připomínající první sérii Prison Break, španělsky mluvícím Narcos...) Nevím jestli se tomu dá říkat guilty pleasure (přeci jenom seriál je sám o sobě populární už v této době, kdy vyšla čtvrtá série), ale tohle je taková bomba, na které si prostě nemůžu neujíždět. Samotný příběh o vloupání, které je vymyšleno doslova GENIÁLNĚ GENIÁLNÍM PROFESOREM, což je upřímně nejspíše moje nejoblíbenější seriálová postava vůbec (nemyslím si, že má momentálně konkurenta), ale v závěsu stojí celý jeho tým od vynikajícího Berlina (za profesorem opravdu zaostává jen o malý kousek za profesorem), sexy Tokyo, sympaťáky Ria s Denverem, kopáče Moskvu nebo atraktivní Nairobi. Potěšili samozřejmě i Oslo a Helsinky. Našlo se tu také nespočet hlášek, které v žádném případě sem nechci psát (jen si je vychutnejte!!!) a došlo také na spoustu sexu (v trezoru, hangáru... proč ne!) Tenhle seriál je skvost Netflixu, skvost španělské kinematografie a jedna velká slast pro mě samotného. Zážitek jako sem už dlouho nezažil při sledování seriálu! 1. série - 100% ()

Jan.Cada1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním rozjezdovém a slabším dílu se rozjela fantastická seriálové jízda. Neustálá zvědavost a napětí jednotlivých dílů (otevřené konce) vás donutí si hned zapnout další - btw. tato metoda je skvělá i v knihách (detektivky). Skvělí herci, hudba a hlavně promyšlený příběh seriálu - to vše se tvůrcům povedlo na jedničku. Ke zhlédnutí tohoto seriálu mě povedla ségra a musím jí tímto taky poděkovat. V dalších sériích budu určitě pokračovat. ()

Reklama

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv nejsem znalcem španělské filmové či televizní tvorby, vypadá to, že tahle produkce dokáže směle konkurovat té americké či britské, a to bohužel i s drobnými neduhy – i když si z různých klišé a situací dělají tvůrci legraci („Tohle není film od Tarantina!“), sami některým podléhají (vyjmutí kulky a její cinknutí o mísu jako moment spásy). Přesto se mi líbí, jak je to plné napětí a zvratů, jak divák střídá sympatie k jednotlivým postavám, jak se situace neustále komplikuje a největším problémem dokonalé loupeže je vlastně nedržení se předem stanovených pravidel. (1 360.) ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série má fantastický rozjezd. Jdete rovnou do perfektně promyšlené akce plné zvratů. Muklové se pomalu sami vykreslují ve flashbacku plánovaného přepadení tak, že si je oblíbíte a fandíte jim. Herecké výkony jsou zdařilé a hlavně tahle trojka vyčnívá z davu. Tokio srší charismatem a jako vypravěčka hned od začátku chytne a vtáhne do děje. Psychopat a narcista Berlín zase drží v neskutečném napětí. Klidnou rovinu udržuje Profesor geniálním plánem. Škoda jen těch někdy zbytečných dialogů, nesrovnalostí a natahovaní. Klidně bych tak tři díly ubral. Budiž jim odpuštěny i malé nelogické nejasnosti. Vše v doprovodu skvělé hudby. Bella Ciao! 8/10 ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tolik nadšení a já se prostě do té tlačenice nemohu vydat. A vím proč. Začátek dobrý. Nápad je opravdu originální a akce jsou filmařsky udělány profesionálně. A tady to končí a začíná (bohužel i pokračuje) něco jiného. V první řadě logika děje. Kdybych měl vypsat, co všechno jsem pochytil, byl by to sakra dlouhý seznam. A někdy to fakt bolí. A dále. Mentalita země původu, země postav a jejich „přirozeného“ chování. Tento „folklór“ vidím běžně ve filmech z Mexika, Venezuely i Itálie, spousta dalších je směrem na východ. Tady mají Španěláci smůlu, že je všechno dění nakumulováno do menších prostor a ty osobnosti vynikají. A ona ta debilita na obou stranách fronty jde občas opravdu na nervy. Možná by pomohlo podstatně zkrátit metráž, vynechat spoustu dementního tlachání. Nejsem zásadní vyznavač amerického pojetí filmů, ale toto téma by určitě líp vyznělo z Ameriky, Británie, Německa … 70% - po PRVNÍ SÉRII. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Zhruba v 44. minutě dá Denver (Jaime Lorente) Arturovi (Enrique Arce) do úst nataženou pistoli. Ovšem dle jejího názvu je zcela jasné, že jde o tzv. Plynovku. Jedná se o Vector 9mm P.A.K. od výrobce RÖHM na poplašné nebo plynové nábojky. Takže je otázkou zda filmaři používají plynovky a někomu nedošlo, že si toho lze všimnout, asi těžko si Denver půjčil zbraň od unesených. (KITTbx)
  • Všetci návštevníci múzea aj jeho zamestnanci majú presne 4-miestny PIN na mobile. Nikto nepoužíva žiaden iný druh autentifikácie, pričom vidíme mnoho druhov mobilov. (muti)
  • V čase 5:10 Alison (María Pedraza) ukradne Riovi (Miguel Herrán) pušku a namíří s ní na Ria. Ačkoliv je puška bez zásobníku, Alison podotkne, že má náboj v komoře a zbraň natáhne. V ten moment měl náboj z pušky vyletět a zbraň by zůstala nenabitá. To se však nestalo. (FullHaDes)

Reklama

Reklama