Reklama

Reklama

Lesní rituál

  • Velká Británie The Ritual
Trailer 1

VOD (1)

Po tragické události, při které zemře jejich kamarád, se parta čtyř kamarádů vydává do švédské přírody uctít jeho památku a zároveň upevnit narušená přátelství. Po úrazu jednoho z nich a nepřízni počasí se zpátky do civilizace vydávají "zkratkou". Jak řekne jeden z nich - kdyby zkratka byla cesta, dávno by se jí říkalo cesta. A má pravdu - na co skupina v lese narazí, neexistuje příliš racionální vysvětlení a všichni musí bojovat s démony - ať už s těmi, na které nyní narazí, tak s těmi, které mají hluboko uvnitř po smrti kamaráda... (kery-)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (426)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tohle se dá snadno zařadit mezi kategorii filmů. Zaprvé – film, u kterého je lepší nečíst obsah a nekoukat na trailer. Zadruhé - film, který má perfektní atmosféru a posledních dvacet minut strašně pokazí. Zatřetí - ano, tady jsem si vzpomněl na Záhadu Blair Witch. Jednoduché, dostal jsem doporučení ve SCORE (tímto pozdravuji a moc děkuji!) a hned jsem se do toho na Netflixu pustil. Parta kamarádů ve Švédské přírodě. Ovšem to by jednoho z nich nesmělo napadnout to vzít zkratkou. Bum, pak už se to s nima veze. Hodina je napínavá jako kšandy a já chrochtám blahem, jaký je to skvělý horor. Nepotřebuje lekačky, nepotřebuje vraždění, nepotřebuje vlastně vůbec nic... Ta atmosféra by se dala krájet. Tak moc hutná a skvělá je. Ovšem konec mi vyskočilo obočí trošku nahoru a ve výsledku jsem z toho rozčarován až zklamán. Kdyby to zůstalo čistě u náznaků a nebylo to pak open-screen, tak bych šel s hodnocením výše. Na druhou stranu když si vzpomenu, jak jsem loni koukal na The Woods (2015) a vyklubal se z toho jeden z nejtrapnějších a nejhorší filmů, co jsem kdy viděl, tak Ritual mě vysloveně bavil. Skvělá atmosféra, jen v konci to ztrácí. Přesto mohu s klidným svědomím doporučit. (60 %) ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Ritual aneb Bylo nás pět. ////Ať mutant, kříženec či kripl, nebo Lokiho parchant, bych si tipl, měl by dávat většího majzla, na kdejakého anglického hajzla, neochrání ho švédská divočina, neb anglána chrání tesařská širočina. Anglána ochrání i brouk, neb jakmile vyběhne na palouk, z plna hrdla zpívat začne, Duch lesa se toho přednesu divě lekne, divná, divná, divná to věc, že duchy z lesa vyžene kůrovec. Duch si prozatím jen do gatí nadělal, když na něj anglán škaredě zavolal. a tak prostě zkrátka - končí tato švédská jatka. Šílenec či intelektuál - ať shlédne tento Rituál, pak dá si pozor měrou vrchovatou - až půjde do lesa na vysokou. //////// Po hloupé rýmovačce pár technických - ve střední Evropě by mohl strašit nějakej synáček Peruna nebo Striboga v podobě obřího hřibu s nožičkama. Les, déšť, bouřka - tohle by mi bohatě stačilo ke spokojenosti, závěrečné obludárium bych opravdu s chutí oželel. Lesní lidé opravdu bývají tak trochu mešuge, ale méně než ti z filmu. To musela bejt fuška sehnat takový xichty. Podmanivá atmosféra filmu končí vstupem do první chaty, bohužel...pak už se tlačí na pilu. Škoda, škoda, docela mi vadí, že se tyhle slibně rozjetý věci nakonec utopí v okultní fantasmagorii. Tenhle film je v podstatě kopie filmu Descent, jen místo čtyř pěkných bab tu máme čtyři chlapy. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

90% stopáže hodne minimalistický horor, pracujúci hlavne so zvukom. Strašidelný les, čarodejníctvo a pradávny démon, ktorého skrývanie podnecuje divákov strach a fantáziu. Zimomriavkové dobrodružstvo pre tých, ktorí ho radi opakovane (tentoraz si spomeniete na Blair Witch Project aj Predátora). [Sitges FF] ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Pätica kamarátov chce vyraziť na výlet. Zhodnú sa, že na zálety plné zábavy a večierkov sú už príliš starí, a ako destináciu si zvolia radšej hory. Tu môžu otestovať svoju kondíciu a dokázať si, že ešte stále sú v slušnej forme. Keď sú ale kvôli zraneniu jedného z členov nútení použiť skratku cez hustý les, v ktorom sa stratia, je im jasné, že namiesto ich kondície bude testovaný ich inštinkt prežitia. - Výnimočný poster a minulý špičkový horor režiséra ma na The Ritual velmi nabudili, ale výsledok je trochu sklamaním. V prvom rade ma vôbec nezaujali postavy, ktoré boli vrcholne nesympatické a chémia medzi nimi príliš nefungovala. Tiež mi vadilo to, že som mal pocit, že režisér zmeny medzi realitou, snami a halucináciami používa len na to, aby mu to pasovalo do príbehu, a nie na to, aby diváka poriadne vystrašil. Ostatné veci sú podarené. Príbeh a motivácia postáv sú v tomto prípade velmi dobre vymyslené a mytológia, z ktorej sa nedá prezradiť nič, ku koncu filmu naberá na poriadnych obrátkach a ukazuje sa ako velmi zaujímavá. Radšej sa vyhnite trailerom, komentárom a recenziám, pretože som si úplne istý, že tu každý idiot bude hneď prezrádzať, o aký subžáner ide a o čo tam celý čas ide. + herec z Slumber ()

Botič 

všechny recenze uživatele

The Ritual se hodně spoléhá na zvukovou stopu. Momenty, kdy v lese něco jen tak praská nebo duní šponují nervy a není z nich zrovna dvakrát dobře po těle. Až to chvílemi působí jako pánská odpověď na Pád do tmy. Když se k tomu pak ještě přidá závěrečné odhalení vymáchané v troše té severské mytologie, tak tu je po dlouhé době slušně zapamatovatelný kousek. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Túra sa odohráva niekedy v lete a podľa mapy sa turisti nachádzajú v národnom parku Sarek, ktorý je na severe Švédska. V tomto ročnom období tam slnko nezapadá, preto tam počas leta nikdy nemôže byť úplná tma. (beso74)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září na filmovém festivalu v Torontu v Kanadě. (ČSFD)
  • Film je natočen dle stejnojmenné knižní předlohy od Adama Nevilla. (Miseet)

Reklama

Reklama