Reklama

Reklama

V předvečer dne D jsou američtí parašutisté vysazeni za nepřátelskými liniemi, aby provedli misi, která je zásadní pro úspěch spojenecké  invaze. Ale když se přiblíží k svému cíli, začnou si uvědomovat, že v nacisty okupované vesnici se děje více než prostá vojenská operace. Zjistili, že bojují proti nadpřirozeným silám, které jsou součástí tajného nacistického experimentu. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (403)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Na papíře to znělo lákavěji. Overlord je dobře natočený akční horor s nemrtvými, nácky a nemrtvými nácky. Jen na něj tvůrci neměli moc peněz, takže trvá dost dlouho, než se rozjede a nakonec toho Julius Avery a J.J. Abrams nepředvedou tolik, aby se to dalo považovat za opravdovou pecku. Díky dobrým hercům, poctivému filmovému násilí a ke konci solidnímu tempu je to však nakonec docela fajn. Čekalo se ale asi víc. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POSLOUCHEJTE. DĚLAJÍ TAM NĚJAKÝ POKUSY NA LIDECH Z VESNICE! PÁLEJ JE PLAMENOMETAMA A ONI SE POŘÁD HEJBOU…“ /// Než se naděju – půl hoďky pryč. Což mě mrzí, páč je to super. Hodně války, ale prej se začne i strašit. Vesnice plná nácků strach nenahání…. tak možná ta nemocná teta. Nebo že by tajná laboratoř? Bohužel, další špatná zpráva – s tím strašením, to není tak horký. Když se tihle hanební pancharti dostanou k jádru pudla, zbejvá půlkhoďka na předvedení nějakýho toho panoptickýho monstr hnusu. Ovšem spíš vynikaj toporní herci a plytkej scénář. Příšer je poskrovnu… takže místo zajímavý gradace s nadhledem, je tady taková, slušně rozběhlá… ale furt jen a jen tuctovka. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě, co předcházelo vylodění v Normandii. 2.) Nevím, co teď dělá J.J. Abrams. 3.) Thx za titule „num71“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jsem nakonec velice rád, že sešlo o počáteční snahu přiřadit tento film ke Cloverfield sérii a Overlord se vydal vlastní cestou. Na rozdíl od některých jsem vážně nečekal řežbu ve stylu PC hry Wolfenstein, ale klasickou akční béčkovou střílečku s náckama a jejich experimenty, takže nejsem ve finále ani moc zklamaný. Průměrný on tento kousek skutečně byl, ale že by to byl nějaký velký průser, to se říci nedá. Pohodlně jsem si u toho snědl svůj oběd, některé scény se tvůrcům docela vyvedly, ale jinak zcela průměrná tuctovka, která neurazí ale ani nenadchne. Surový začátek byl rozhodně příjemným vtáhnutím do válečné akce, kterou sice trošku nahlodali některé nepříliš zdařilé digitální efekty, ale atmosféra si udržela téměř po celou dobu stabilní zajímavou laťku a postupem času se zvýšila i porce brutality, stříkající krve a „nechutností“. Zvláště pak ona podzemní laboratoř přímo vybízela k exkluzivní podívané, ale to by tvůrci museli mít větší rozpočet a nebýt tak připosraní. Právě v této pasáži se z toho dalo vytřískat mnohem více. Ale tak musíme se spokojit i s tím, co nám nakonec bylo naservírováno. Co se samotných postav týče, tak tady bych taky neměl skoro žádné připomínky. Pár vojáků tu bylo typicky tupých – jen tak do počtu, pak tu máme tvrďáka, zpočátku dost nesmělého hlavního hrdinu, pěknou vesničanku pro potěšení očí a slizkého německého velitele. Pilou Asbæk si svou roli viditelně užíval a to dostala jeho podoba v závěru ještě extra bonus – díky séru v injekčních stříkačkách. Takže závěrem bych chtěl jen říct, že až na asi dva momenty Overlord nenudil, leč měl určitě navíc. Nicméně zasloužený průměr. 50% ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Totálně našláplá řežba, která ani trochu nenudí. Ve své podstatě je Overlord béčko jako prase s přesně takovou zápletkou, jakou od filmu tohoto typu čekáte – je to ale tak skvostně natočené, navíc s výbornými efekty a intenzivním tempem, že vás to prostě musí strhnout. Potěší i míra brutality, která se rozhodně nedrží při zemi, ale naopak je vyhnaná do extrému. Postavy nejsou bůhvíjak propracované, ale jsou dostatečně sympatické, aby mi na jejich osudech a počínáních záleželo. Jako akční horor to funguje na výbornou a řadím to mezi naprostou špičku daného žánru – v tomhle směru na nic lepšího jen tak nenarazíte. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Over-the-top válečná řezanice pětice amerických výsadkářů s nacisty, kteří ve Francii vaří experimentální medicínu, s níž přeměňují mrtvá těla na zmutované super-vojáky. Totální vítězství naleštěných production values v jinak veskrze podprůměrně napsaném příběhu plném jednorozměrných postav a stupidních amerických klišé, který je něco jako Frankensteinova armáda s mimořádně štědrým rozpočtem a okázale exhibičními akčními scénami, spoléhajícími hodně na hororově stylizované prvky a explicitní brutalitu. Když máte děravý a stupidní scénář, tak ho navíc prvoplánová průbojnost a velký rozpočet málokdy zachrání - vizuální pozlátko sice může fungovat jako náplast, ta se ale v tomto případě sama rychle odlepí, když se nenecháte opít hodně působivým výsadkovým úvodem a uvědomíte si, že zbytek filmu se odehrává ve dvou lokacích, že zombíky byste spočítali na prstech jedné ruky, a že ani sebelepší triky a masky nezamáznou jalové dialogy, absenci nadsázky, nedostatek nápaditosti, předvídatelný tuctový děj a skutečnost, že hrdinům se konstantně plete pod nohy šestiletý chlapeček s baseballovým míčkem v ruce, asi aby to bylo ještě více americké. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Nanášení makeupu Pilou Asbækovi v jeho znetvořené formě trvalo každý den 5 hodin. (NiWi)
  • Producent J.J. Abrams na CinemaConu 2018 oznámil, že Overlord navzdory dřívějším spekulacím nebude patřit do Cloverfield univerza. (NiWi)
  • Celosvětová premiéra proběhla 22. září 2018 na Fantastic Festu v USA. (ČSFD)

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama