Reklama

Reklama

V předvečer dne D jsou američtí parašutisté vysazeni za nepřátelskými liniemi, aby provedli misi, která je zásadní pro úspěch spojenecké  invaze. Ale když se přiblíží k svému cíli, začnou si uvědomovat, že v nacisty okupované vesnici se děje více než prostá vojenská operace. Zjistili, že bojují proti nadpřirozeným silám, které jsou součástí tajného nacistického experimentu. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (403)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zajímavý je, že spojení nácků a hororu perfektně funguje v počítačových hrách, ale ve filemch se to snad nepovedlo nikdy. Mannova pevnost byl příšerný shit už tenkrát a filmy jako Outpost nebo Frankenstein's Army díru do světa vážně neudělaly. Tohle měl změnit nadějný Overlord a chvilku to vypadalo opravdu nadějně, efekty dobrý, hodně krve atd. Jenže mytologie i atmosféra nulová, všechno jsou jen nějaký pokusy bez démonů atd. a všechen ten potenciál se postupem času ztratí a zůstane jen řemeslně slušný akční béčko. Tenhle žánr je pro film prokletý a přitom kdyby si dal někdo opravdu záležet, filmový Wolfenstein by mohl být historickou událostí. V rámci tohohle mixu zatím snad nejpovedenější, ale o ničem jiném, než zapomenutelném průměru nemůže být ani řeč. 55%. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Overlord je v principu přihlouplé béčko, které ale samo sebe bere naprosto vážně. Filmu opravdu výrazně chybí odlehčení, hlášky, něco ujetého či pamětihodného. Dokážu si vybavit pouze jednu nápaditě humornou brakovou scénu (granát v ústech), zbytek je jen strašně vážný a umělý patos, za což může opravdu líný scénář. Veškerý děj se v nejzábavnějších pasážích omezuje na tuctové utíkání před kdečím a objevování příšer vypadajících jako Deadpool bez masky. Postavy jsou naprosto tragicky napsané - v užším výčtu by se daly popsat jako dobrosrdečný černoch, badass kovboj, protivný talián, šikovné dítko, emancipovaná Francouzka a generický esesácký záporák s hordou nácků bez mozku - všichni ploší, nezajímaví a předvídatelní, čemuž nepomáhají ani nepříliš výrazné herecké výkony. Film je navíc zbytečně hlučný - i postavy během naprosté většiny dialogů musí na sebe pořád křičet, i když k tomu nemají důvod. Celé to plyne přímočaře očekávaným směrem bez zvratů a překvapení. A těch pár akčních scén s přemírou efektů (nepřipojuji se k názoru, že úvodní výsadek je dobře natočený) rozhodně fádnímu scénáři nepomůže. [Sitges 2018] ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Na papíře to znělo lákavěji. Overlord je dobře natočený akční horor s nemrtvými, nácky a nemrtvými nácky. Jen na něj tvůrci neměli moc peněz, takže trvá dost dlouho, než se rozjede a nakonec toho Julius Avery a J.J. Abrams nepředvedou tolik, aby se to dalo považovat za opravdovou pecku. Díky dobrým hercům, poctivému filmovému násilí a ke konci solidnímu tempu je to však nakonec docela fajn. Čekalo se ale asi víc. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hráli jste počítačové hry? Říká Vám něco pokračování legendární akce Wolfenstein 3-D s názvem Return To Castle Wolfenstein? Tak přesně to ve mně evokoval tento film. Totální filmařský úlet, trošku i humusek ve stylu Věci, ale jinak solidní jednohubka, která není kdovíjak dokonalá, ale fanoušky podobných filmů dokáže bavit. Za normálních okolností bych hodnotil i víc, ale trošku mi chybělo víc hlášek, u kterých bych se dokázal bavit. Působí to, jak kdyby dneska psát kvalitní hlášky bylo složitější, než v průběhu 80. a 90 let. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Audiovizuálně pecková, režijně a scénáristicky špatně uchopená grindhouse střílečka, která by s daným příběhem nejlépe fungovala jako počítačová hra - dvě třetiny poměrně realistické válečné akce a laciné psychologie a závěrečný level jako bonbónek s akčně-hororovým laděním, kde musíte sejmout soupeře s o něco tužším kořínkem. Ve filmu ale tenhle postup dvojnásobně zamrzí - jednak se samozřejmě nesplní očekávání v podobě svižné a napínavé řezničiny, jednak vzniká dojem seriózního válečného dramatu, které bere zápletku s oživlými mrtvolami smrtelně vážně, ale ukončuje ji lavinou akčních klišé a hláškujícím obětujícím se hrdinou. Není to vůbec špatný film, protože v rámci vytyčených měřítek se scénář odvíjí v podstatě logicky a promyšleně, jen je hrozná škoda, že námět zůstal nenaplněn opačným protěžováním zásadních motivů (sledujeme vlastně válečnou misi, do níž se zombíci dostávají tak nějak omylem a fakt nepůsobí krutě realisticky a hororově, jak byl asi záměr) a celkovou vyměklostí (tady se mělo mnohem víc obrazově přitvrdit). Určitě hodné pozornosti pro výbornou úvodní dvacetiminutovku a zajímavou alternativu válečného žánru se spoustou dílčích nápadů, zásadní zářez do béčkových, záměrně přiblblých krváků však nečekejte. Pro mnohé možná naštěstí, za mě bohužel. Více zde. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Celosvětová premiéra proběhla 22. září 2018 na Fantastic Festu v USA. (ČSFD)
  • Ve filmu bylo použito daleko více reálných efektů, než bývá u filmu zvykem. Důvodem bylo, že tvůrci chtěli adekvátnější a přesnější reakci herců např. na scény s brutálními výjevy. (NiWi)
  • Jde o první film od produkční společnosti J.J. Abramse Bad Robot, který dostal rating R, tedy nepřístupný do 17 let. (NiWi)

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama