Reklama

Reklama

Piercing

Trailer 2

Obsahy(1)

Reed (Christopher Abbott) jede na služební cestu. Políbí svou ženu i synka na rozloučenou, ovšem místo oblečení si do kufru sbalil kartáček na zuby a vražedné nářadí. Všechno je pečlivě naplánováno – ubytovat se v hotelu a zabít nic netušící oběť. Jedině tak se zbaví ďábelského nutkání a bude moci pokračovat v roli příkladného manžela a otce. Reedovo vražednické dobrodružství se však vydá hodně nečekaným směrem poté, co do jeho pokoje dorazí svůdná prostitutka Jackie (Mia Wasikowská). Nejprve jen tak relaxují a dostávají se do nálady, ale když dojde k neočekávanému vyrušení, oba začnou střídavě přebírat kontrolu nad situací. Má snad Reed vidiny? A kdo vlastně hraje koho? Ještě než tahle noc skončí, odehraje se děsivá noční můra, a Reed s Jackie zpečetí svůj vztah krví. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (54)

POMO 

všechny recenze uživatele

Osobitá interiérová hříčka na vraha a oběť (a obráceně), lemovaná báječnou retrostylizací (úvodní a závěrečné titulky, Goblinova hudba z argentovek). Nepředvídatelná bizarnost o setkání dvou pošahanců, která se přes dráždivé náznaky S/M zajímavě rozvine a provokatívně neuzavře. [Sitges FF] ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Mia Wasikowska je možná dobrá herečka, ale do role svůdné prostitutky se vůbec nehodí, protože tý bych nedal za escort ani 9 korun. Úchylná japonská předloha z toho čišela na 100 honů a čím víc jsem tuhle zvrácenost sledoval, tim víc jsem si uvědomoval, že nejsem Japonec. Nicméně počkal jsem si na konec, což jsem neměl dělat, protože jsem dostal přesně to, čeho jsem se obával, že dostanu; nudnou pointu ve stylu 50 odstínů šedi. Takže varování všem divákům Čsfd: bacha na hnusný prostitutky! ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Teoreticky by mi bylo líto, že to neměl v rukou vyspělejší filmař, ale když se podívám, že panu režisérovi je 29, tak si naopak představuji ty krásné věci, co od něj můžeme čekat, až bude mít trochu jistější ruku. Co se týče Piercingu: zhruba až do příchodu Mii na hotel to bylo strašně super a potom to najednou zničehož nic ztratilo dech a jenom párkrát se tam objevil odlesk té úvodní slibnosti. Těším se tedy na budoucnost a realisticky si říkám, že k Piercingu už se nejspíš vracet nebudu. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Dobrý noo.. chtěl si trošku vyhodit z kopitka..a na hotelu krapet podráždit a kuchnout nějakou rajdu... Měl ji tam..ani ji nevojel..ani nezmasakroval... běhna se pobodá sama...a když už ho má zase ona doma...tak opět žádná jebačka.. jen ho párkrát štrejchne kleštěmi...:( :( To mohl tak pěknej film pro úchyly.. 15% konec o lejnu.. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ryū Murakami je japonský spisovatel, který byl v Japonsku za svou literární tvorbu patřičně oceněn. Z jeho zfilmované tvorby můžeme znát třeba 'Audition' (1999), ještě v japonské produkci, ve které na režijní stoličce seděl Takashi Miike. Murakami je autor poměrně brutálních příběhů, ve kterých filosoficky polemizuje nad vlivem společnosti v našem okolí. Například proč se určití lidé chovají tak, jak se chovají a co je k tomu vlastně vede. A s tímto myšlenkovým aspektem pracuje i jeho další literární počin 'Piercing', který se tentokrát rozhodla zfilmovat produkce americká. A protože se tu, snad očekávaně, vyskytují krvavé scény nasnímané vysoce stylizovanou kamerou s důrazem na atmosféru, vypadá to, že tvůrci striktně použili staré dobré giallo. Během sledování jistě napadne, jak by si s tímto námětem poradili japonští tvůrci, kteří v tomto žánru přeci jen mají daleko větší zkušenosti. Americká produkce se však zahanbit nedala, takže brutální scény dokáží tak plně šokovat, že mnohého diváka nenapadne nad celým aspektem všech popsaných událostí zapřemýšlet. Neboli přesně řečeno, číst mezi řádky. Je potřeba se pořádně ponořit do hloubky charakterů postav v patřičném uchopení myšlenkových pochodů a zvráceností, jinak snímek zůstane zcela nepochopen. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 20. ledna 2018 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)

Reklama

Reklama