Reklama

Reklama

Piercing

Trailer 1

Obsahy(1)

Reed (Christopher Abbott) jede na služební cestu. Políbí svou ženu i synka na rozloučenou, ovšem místo oblečení si do kufru sbalil kartáček na zuby a vražedné nářadí. Všechno je pečlivě naplánováno – ubytovat se v hotelu a zabít nic netušící oběť. Jedině tak se zbaví ďábelského nutkání a bude moci pokračovat v roli příkladného manžela a otce. Reedovo vražednické dobrodružství se však vydá hodně nečekaným směrem poté, co do jeho pokoje dorazí svůdná prostitutka Jackie (Mia Wasikowská). Nejprve jen tak relaxují a dostávají se do nálady, ale když dojde k neočekávanému vyrušení, oba začnou střídavě přebírat kontrolu nad situací. Má snad Reed vidiny? A kdo vlastně hraje koho? Ještě než tahle noc skončí, odehraje se děsivá noční můra, a Reed s Jackie zpečetí svůj vztah krví. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (54)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Ani si nespomínam, kedy bolo naposledy, že prezentovanie úvodných a záverečných titulkov bolo lepšie ako samotným film. Každopádne snímok „Piercing“ je taký. Retro štýl na začiatku podá farbu, ale obraz, s ktorý by sa s tým mohol vyfarbiť, chýba. To, čo vidíme, snaha o nejaký S/M prípadne bondage, je iba pokus. Záver radšej nechcem komentovať. V tejto forme zbytočný film (nie je to dostatočný ani na „art“, ani do kategórie „nezávislý“) a dosť ma prekvapuje, že M. Wasikowska išla do toho. P.S.: Horror / Thriller? Maximálne trošku thriller. Osobné hodnotenie: 51% (*) ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Mia Wasikowska je možná dobrá herečka, ale do role svůdné prostitutky se vůbec nehodí, protože tý bych nedal za escort ani 9 korun. Úchylná japonská předloha z toho čišela na 100 honů a čím víc jsem tuhle zvrácenost sledoval, tim víc jsem si uvědomoval, že nejsem Japonec. Nicméně počkal jsem si na konec, což jsem neměl dělat, protože jsem dostal přesně to, čeho jsem se obával, že dostanu; nudnou pointu ve stylu 50 odstínů šedi. Takže varování všem divákům Čsfd: bacha na hnusný prostitutky! ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Deviantní filmy já rád, tedy ne že bych byl nějak velký úchyl, ale realita mi většinou přijde banální a nezajímavá, tak proto. Celou dobu jsem si film představoval v japonských reáliích, které by mu myslím seděly víc. Každopádně Wasikowska mile překvapila a odteď už si ji nebudu neodlučně spojovat jen s Carrollovou Alenkou. Kdyby děj vygradoval na způsob jistých nezapomenutelných scén z Konkurzu (též podle Murakamiho), dám jistě pátou, ale poněkud úsměvně groteskní finále mě trochu zklamalo. Působivosti rejžovy černobílé prvotiny Piercing myslím nedosahuje, ale i tak je to nadprůměrně zajímavý kousek. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Veselé i hravé (sebe) poškozování tělíček v páru. Patrně se jedná o novou fetiš disciplínu, která v nemainstreamových vodách Holéhoúdu dokáže napáchat pořádné vzrůšo. Hvězdná Mia Wasikowska urputně fa(c)kuje hollywoodské zaběhané trendy, v blockbusterech jí místo zabírají hezčí kolegyně, tudíž je nasnadě kývnout malému komornímu triu ve složení ona, kolega Christopher Abbott a režisér Nicolas Pesce, a vrhnout se do velmi podivného/bizarního/osobitého filmu. Ano, vyhrával jim k té úchylné sešlosti patřičně špičkový hudební doprovod, retrostylizované hrátky podbarvil i nemalý výběr songů, kamera Zacka Gallera umně zabírala (pochroumané) tělesné partie obou aktérů, zejména příznivci sexappealu Wasikowske budou mít hotové žně, jen lze s úspěchem pochybovat, zda obnažené poprsí patřilo právě jí. Film má určitě provokativní rozměr a porušuje rázně konvence. Určitě to není film pro každého. Pesce, stejně jako ve svém předchozím snímku Oči mé matky, si neodpustil tlačit svůj počin až k uměleckým sférám, což má za následek určitou režijní roztříštěnost. Jednoznačně se filmu skvěle daří, když je dán volný průběh fetišistickým hrátkám a není zatížen (scenáristickým) vývojem postav. Jakmile se pokouší opodstatnit jejich počínání i charaktery uměleckou formou, ztrácí to na zajímavosti. Ovšem krátká stopáž je značnou výhodou. Mia Wasikowska prokázala velkou odvahu, že do toho vůbec šla, v podstatě dala všanc své dosavadní kariérní kredity. A takový odvážný krok i počin je nutno po zásluze odměnit. Máte-li nutkání decentně se doflákat na těle, objednejte si režiséra Pesceho. A zkuste si opatřit i ten román od Murakamiho, na jehož vznik a kvality je vázán. 7/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Naučím tě všechno o gumičce na sprchové hadici.- Hra na kočku a myš navnadí, jenže Reed není Patrick Bateman. Zvrhlá dvojice sice jisté sympatie má, jenže většina akce zůstává v rovině náznaku. Nejzábavnější jsou tak Reedovy halucinace a to, jak se štětka vybarvila. Málo zvrhlé, opatrně drsné a s minimem rudé. Pomalé tempo mi nevadilo, konec v nejlepším ano. Nejbáječnější je italská hudba, což je poněkud málo. 2,5* ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 20. ledna 2018 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)

Reklama

Reklama