Reklama

Reklama

VOD (1)

Tajní agenti si otevřou falešný hotel, který slouží jako zástěrka pro záchranu tisíců etiopských uprchlíků. Natočeno podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny ve společnosti sice hvězdami obsazeného ale jinak docela tuctového dramatu na motivy skutečného příběhu, které sice z průměru pozvedává několik povedených momentů a pár dobře mířených humorných dialogů, na těch 130 minut je to ale zatraceně málo. Ve své podstatě si film může podat ruce s žánrově docela podobným kouskem Operace Entebbe. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Kdo zná Affleckovo Argo, a přijal ho pozitivně, ten bude jistě spokojen i s touto podívanou a samozřejmě naopak, koho Argo nenadchlo, ať se rovnou tomuto snímku vyhne. Natolik si jsou totiž tyto dva filmové počiny podobné, a to nejen společným tématem, tedy jen těžko uvěřitelnou krycí záchranou misí, ale i samotným zpracováním. Nicméně, jsou i tací, kteří Argo neznají, a ti by tedy měli o The Red Sea Diving Resort vědět, že se jedná o napínavý, atmosférický, emočně silný a lidský příběh, natočený dle skutečných událostí, ovšem stejně jako u Arga musím zároveň i konstatovat, že dle mého názoru byl dějově dost upraven pro potřeby filmařů, neboť něco tak neustále se odehrávajícího na hraně se snad nemohlo ani stát, což se projeví především v závěru, který již vyznívá jako klasický hollywoodský přehnaný akční patos s happyendem jako kráva, ovšem funkční a působivý je, to se musí nechat, takže nakonec proč ne i takto, zároveň je ale i pravda, že se divák dozví, i když možná nejspíš dost zkresleně, i něco nového z historie lidstva, respektive dojde k opětovnému utvrzení, co je lidské pokolení za pakáž. Každopádně, oproti Argu tento film získává ale ještě jeden malý plusový bodík navíc, a to díky výraznějším a zajímavějším postavám a především jejich představitelům, v čele s charismatickým a sympatickým Chrisem Evansem, prostě skupina v tomto snímku na mě působila sympatičtěji a přesvědčivěji. Celkově se ale každopádně jedná o solidní podívanou, která sice dech nevyrazí, a nedisponuje ani nějakými převratnými a nezapomenutelnými scénami, či dialogy, ale jako celek i přes pomalejší rozjezd funguje více než uspokojivě. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Snímek The Red Sea Diving Resort sice disponuje aktuálním a zajímavým příběhem, nicméně režisér Gideon Raff ho prostě nedokáže pořádně "prodat". Je to dáno zejména díky nedotaženému scénáři a místy až schizofrennímu střídání žánrů, což působí obzvláště rušivým dojmem. Snímku bohužel nepomáhá ani herecké obsazení plné zvučných jmen či některé akční scény, jež působivě dokresluje hutný soundtrack. Celé to tedy ve finále vypadá jako ambiciózní, avšak nedodělaný filmový bratříček snímku "Argo". A to je vzhledem ke zvolenému tématu vážně velká škoda. „My country is once again broken. Death is spreading. The new government is waging a war against the rebels. The rivers again have turned red with blood. Thousands dead. Millions disfigured, dishonored, displaced.“ ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Námět je skvělý, téma aktuální. Opět se jedná o příběh podle pravdivé události, který mě minul, a o kterém jsme nic nevěděla. Jsem moc ráda, že se točí takové filmy, aby o nich diváci co jsou v nevědomosti jako já věděli a rozšířili si tak přehled. Velkým tahounem filmu je obsazení a námět jako takový. Bohužel tvůrci se toho moc šťastně nechopili, takže velice slibný příběh je příliš zdlouhavý a nudný. Nedokázali s tím pracovat tak dobře, aby vytvořili solidní thriller, u kterého budete trnout, jak se co vyvine. Je to škoda, protože to mělo obrovský potenciál. Teď je z toho jen obyčejné průměrné drama. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, který člověka rozhodně informačně obohatí, ale já už jej nikdy nechci vidět. Popravdě bych se k takovému tématu už neodhodlal, nebýt toho, že se Netflix vytasil s prvotřídním castingem, v čele s Chrisem Evansem, kterého v posledních letech žeru všude. Opravdu hodně moc mi to připomínalo Argo, Red Sea Diving Resort ovšem na oscarech s určitostí rulovat nebude. Jeden z lepších filmů na této streamovací platformě, jež se tu produkci filmů stále učí...7/10 ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Situace, kdy súdánská armáda spustila palbu na pláž, protože si myslela, že jde o pašeráky a Gad Shimron je seřval, že střílí po turistech, kteří se účastnili nočních ponorů, se doopravdy udála. (Jirka_Šč)
  • V reálu se zařízení jmenovalo Arous Holliday Village a fungovalo tři roky. Název mise zněl Operation Brothers. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama