Reklama

Reklama

VOD (1)

Tajní agenti si otevřou falešný hotel, který slouží jako zástěrka pro záchranu tisíců etiopských uprchlíků. Natočeno podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Kdo zná Affleckovo Argo, a přijal ho pozitivně, ten bude jistě spokojen i s touto podívanou a samozřejmě naopak, koho Argo nenadchlo, ať se rovnou tomuto snímku vyhne. Natolik si jsou totiž tyto dva filmové počiny podobné, a to nejen společným tématem, tedy jen těžko uvěřitelnou krycí záchranou misí, ale i samotným zpracováním. Nicméně, jsou i tací, kteří Argo neznají, a ti by tedy měli o The Red Sea Diving Resort vědět, že se jedná o napínavý, atmosférický, emočně silný a lidský příběh, natočený dle skutečných událostí, ovšem stejně jako u Arga musím zároveň i konstatovat, že dle mého názoru byl dějově dost upraven pro potřeby filmařů, neboť něco tak neustále se odehrávajícího na hraně se snad nemohlo ani stát, což se projeví především v závěru, který již vyznívá jako klasický hollywoodský přehnaný akční patos s happyendem jako kráva, ovšem funkční a působivý je, to se musí nechat, takže nakonec proč ne i takto, zároveň je ale i pravda, že se divák dozví, i když možná nejspíš dost zkresleně, i něco nového z historie lidstva, respektive dojde k opětovnému utvrzení, co je lidské pokolení za pakáž. Každopádně, oproti Argu tento film získává ale ještě jeden malý plusový bodík navíc, a to díky výraznějším a zajímavějším postavám a především jejich představitelům, v čele s charismatickým a sympatickým Chrisem Evansem, prostě skupina v tomto snímku na mě působila sympatičtěji a přesvědčivěji. Celkově se ale každopádně jedná o solidní podívanou, která sice dech nevyrazí, a nedisponuje ani nějakými převratnými a nezapomenutelnými scénami, či dialogy, ale jako celek i přes pomalejší rozjezd funguje více než uspokojivě. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film rozpráva priebeh jednej z najslávnejších úspešných misií tajnej izraelskej služby Mosad zo začiatku 80.rokov minulého storočia. Niekomu môže vadiť práve  klišé podanie v hollywoodskom štýle. Prehnane akčné scény sa striedajú s tými, pri ktorých divák zatajuje dych v napínavej „hre na schovávačku“ alebo s uvoľnenejšími pasážami krátkodobo presvetlenými bezstarostným slnkom. Súčasne je ale snímka tak nejako pasívne agresívna a nenechá nás chvíľku v pokoji. V súčasnosti sa jedná o veľmi aktuálnu a pálčivú tému, teda je film naozaj gól do čierneho. Divák bude intelektuálne obohatený o nie príliš známy faktický prípad z minulosti. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší Netflixovský film so silnou témou ale slabým spracovaním, ktorý nezachráni ani solídne herecké obsadenie. Banda full retard namachrovancov podobná parte z Fast and furious sa snaží dostať zopár stoviek židovských utečencov z vnútrozemského afrického štátu do susediaceho prímorského, aby sa utečenci previezli na loďke do bezpečia. Ale film postráda akékoľvek napätie a skoro som pri ňom zaspal. Zopár hviezd v obsadení tu nemá čo hrať. Na konci som si vydýchol nie zo šťastného konca, ale z toho, že mám film za sebou. Výsledkom je film s obdivuhodnou témou ale zavrženíhodným spracovaním. 4/10. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny ve společnosti sice hvězdami obsazeného ale jinak docela tuctového dramatu na motivy skutečného příběhu, které sice z průměru pozvedává několik povedených momentů a pár dobře mířených humorných dialogů, na těch 130 minut je to ale zatraceně málo. Ve své podstatě si film může podat ruce s žánrově docela podobným kouskem Operace Entebbe. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Téma je perfektní, protože Operace Mojžíš a akce na ní navazující patří k majstrštykům Mossadu a zároveň se jedná o jedny z nejemotivnějších okamžiků novodobého Izraele. Nevadilo by mi ani zjednodušení děje, protože obsáhnout do dvou hodin všechny tehdejší události je nemožné. Nicméně mi neseděl místy odlehčený styl vyprávění, který se z mého pohledu strašně tloukl s vypjatými a drastickými scénami. To na mě působilo rozpačitě a na celkovém dojmu se to odrazilo. A jak píše Cervenak, i mě vadilo, že se tu nenašla jediná scéna, která by utkvěla v paměti, což je vzhledem k námětu trestuhodné. Čestná výjimka patří závěrečným titulkům, ale to je málo. není to špatné, ale od Raffa jsem čekal víc. Možná by nebylo od věci se k tomu vrátit v seriálové podobě. 65% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Situace, kdy súdánská armáda spustila palbu na pláž, protože si myslela, že jde o pašeráky a Gad Shimron je seřval, že střílí po turistech, kteří se účastnili nočních ponorů, se doopravdy udála. (Jirka_Šč)
  • V reálu se zařízení jmenovalo Arous Holliday Village a fungovalo tři roky. Název mise zněl Operation Brothers. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama