Reklama

Reklama

VOD (1)

Tajní agenti si otevřou falešný hotel, který slouží jako zástěrka pro záchranu tisíců etiopských uprchlíků. Natočeno podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší Netflixovský film so silnou témou ale slabým spracovaním, ktorý nezachráni ani solídne herecké obsadenie. Banda full retard namachrovancov podobná parte z Fast and furious sa snaží dostať zopár stoviek židovských utečencov z vnútrozemského afrického štátu do susediaceho prímorského, aby sa utečenci previezli na loďke do bezpečia. Ale film postráda akékoľvek napätie a skoro som pri ňom zaspal. Zopár hviezd v obsadení tu nemá čo hrať. Na konci som si vydýchol nie zo šťastného konca, ale z toho, že mám film za sebou. Výsledkom je film s obdivuhodnou témou ale zavrženíhodným spracovaním. 4/10. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tak do izraelského letiště nakonec zdárně dorazili. A slíbili, že se vrátí I pro další strádající. Tenhle hotel představoval vyšší pravdu. Nenechal nikoho trpět, což ale pochopitelně přineslo nespočet problémů. V čele skupiny, která zachránila tisíce etiopských židů uvězněných v súdánském uprchlickém táboře, je Kapitán Amerika (Chris Evans střídá právě velké produkce s menšími projekty), sekunduje mu několik hvězd nižší svítivosti, včetně promiskuitní mršky z Dívky ve vlaku Haley Bennett. Zlé to rozhodně není, ale téhle humanitární agitce chybí konstantnější napětí, silnější poselství nebo jednoduše scény, které bych si chtěl přehrát znovu. Pár zajímavých momentů sice přijde, ale na 130 minut je jich zatraceně málo. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film rozpráva priebeh jednej z najslávnejších úspešných misií tajnej izraelskej služby Mosad zo začiatku 80.rokov minulého storočia. Niekomu môže vadiť práve  klišé podanie v hollywoodskom štýle. Prehnane akčné scény sa striedajú s tými, pri ktorých divák zatajuje dych v napínavej „hre na schovávačku“ alebo s uvoľnenejšími pasážami krátkodobo presvetlenými bezstarostným slnkom. Súčasne je ale snímka tak nejako pasívne agresívna a nenechá nás chvíľku v pokoji. V súčasnosti sa jedná o veľmi aktuálnu a pálčivú tému, teda je film naozaj gól do čierneho. Divák bude intelektuálne obohatený o nie príliš známy faktický prípad z minulosti. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Téma je perfektní, protože Operace Mojžíš a akce na ní navazující patří k majstrštykům Mossadu a zároveň se jedná o jedny z nejemotivnějších okamžiků novodobého Izraele. Nevadilo by mi ani zjednodušení děje, protože obsáhnout do dvou hodin všechny tehdejší události je nemožné. Nicméně mi neseděl místy odlehčený styl vyprávění, který se z mého pohledu strašně tloukl s vypjatými a drastickými scénami. To na mě působilo rozpačitě a na celkovém dojmu se to odrazilo. A jak píše Cervenak, i mě vadilo, že se tu nenašla jediná scéna, která by utkvěla v paměti, což je vzhledem k námětu trestuhodné. Čestná výjimka patří závěrečným titulkům, ale to je málo. není to špatné, ale od Raffa jsem čekal víc. Možná by nebylo od věci se k tomu vrátit v seriálové podobě. 65% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Red Sea Diving Resort" ma celkom príjemne prekvapilo. Chris Evans, Haley Bennett a Ben Kingsley v Netflix filme? Som zvedavý. Výsledok, ktorý nám tu Gideon Raff predstaví celkom funguje. Okey, nemôžem povedať, že pôjde o veľkú filmovú klasiku, no za pozornosť film určite stojí. Chris Evans je podľa mňa dobrý hlavný hrdina a celkom sa mi páči, ako pre funkčnosť toho plánu musia začať reálne improvizovať. A nakoniec sa z falošného hotela musí stať skutočný hotel, ktorý bude reálne ubytovávať hostí a súčasne v noci prevážať utečencov do Izraela. A je to veľmi dobré krytie. Uznávam. No čo film pre mňa ťahá dole je fakt, že máme tu film podľa skutočnej udalosti, ktorý ale pôsobí veľmi filmovo. Spolu so všetkými jednotlivými klišé. Film musí mať zloducha, musí mať vtipné momentky, musí mať funkčné časy, no potom na konci budeme mať dramatické momentky, aby sme s napätím očakávali, ako to celé dopadne. Vadí to nejako výrazne? Nemyslím si. Film má podľa mňa dobrú atmosféru, dobre spracované postavy a vedú medzi sebou aj celkom uveriteľné dialógy. A čo sa týka scénok, tak dokážu mať aj svoje momentky, kde som si nebol úplne istý, ako to celé nakoniec dopadne. Keby pôsobil film autentickejšie a nie spracovaný pre filmových divákov, bolo by moje hodnotenie vyššie. Výsledok teda znie, stojí za pozornosť. Hodnotenie: B ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • V reálu se zařízení jmenovalo Arous Holliday Village a fungovalo tři roky. Název mise zněl Operation Brothers. (Jirka_Šč)
  • Situace, kdy súdánská armáda spustila palbu na pláž, protože si myslela, že jde o pašeráky a Gad Shimron je seřval, že střílí po turistech, kteří se účastnili nočních ponorů, se doopravdy udála. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama